Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 87

• 30 360
  • 756
  •   1
Отговори
# 525
  • София
А тези от Тему вършат ли работа и може ли линк, защото има много модели. В хола ни е много прашно дали ще обират поне част от праха?

Честно казано,  не им знам марката, по тях нищо не пише - едни бели паралелепипеди с черно екранче, бяха около 65 лв единия.
Може би са тези, не съм сигурна, приличат на тях. Според дъщеря ми се справят прилично. Керхера в хола е по-стар, от преди ремонта и определено върши работа.

# 526
  • SF
Много хубаво стоят тези плочки в коридора. Много ми харесват и на мен.
Иначе помещенията са огромни и това наситено петролено зелено малко ме натиска. Харесвам цвета, но ми е твърде преобладаващ.
Но тук знаят, че аз съм фен на стерилните сканди обзавеждания. Даже и дървото заменям с черен метал или мрамор.

# 527
  • София
Съжалявам аз днес дадох кръв за член от семейството.

# 528
На мен в проекта на Maybach малко в кухнята ми идва вповече, че и гръбчето е зелено. Може би по-ненатежаващо би стояло с бяло или крем.
И макар че не е моето като стил бих искала да изкажа адмирациите си за смелостта в подбора на стил и цвят. Във време когато всички интериори в Pinterest са еднакви като аспирини... бежовко, летвички, подсветки... Не че е лошо, но ми е еднакво, почти на път да се превърне в шаблон. Затова като видя някой така с подчертано друг вкус адмирирам.

# 529
Как на път, Защо ме търсиш? Направо си е шаблон вече, и то такъв, че опоразява въобще всякаква идея за индивидуалност, за цветове в интериора, възпитава един такъв междинен офисно-домашен бяло-сиво-черен вкус и стил с превес на офисния елемент и дори непоносимост, неумение да се работи с цветове и форми, със стилове, за които те са характерни.  А като се огледаме извън мокрия асфалт и свъсеното небе навън, виждаме такава красота, такива багри, такова изящество, просто трябва да ги пренесем у дома по подходящ начин - инак и душите ни ще заприличат на този асфалт.
Отново поздравления за Maybach и младата дама!

# 530
Аз самата имах дървени летви в едната спалня. Сега ще се наложи да ги махаме заради сменена концепция със самото легло.

Pinterest-а. Покрай развитието на такива сайтове вече на всяка една тенденция ѝ е съдено в пъти по-бързо да се превръща в шир потреба. Преди докато се усетим, че нещо е чак такава масовка минаваха няколко години. Ама сега 3 месеца след излизането на някой тренд вече е изкопиран от десетки китайски производители, а френдли програмчета моделират щедро интериори. Та всеки тренд живее кратко.

# 531
  • София
Аз, честно казано, се водя по тренда, ама какво да се прави.

# 532
Те трендовете затова са и трендове - трябва бързо да се сменят - важи и за облекло, макар че в интериора са по-инертни и живеят малко по-дълго. Аз затова и никога не съм ги гледала, нито съобразявала. 
Визирах обаче нещо друго в предишния си пост - не толкова трендовете, а една трайна тенденция на обезличаване, на унифициране, на отричане на цветността, едно общо, ако мога да го нарека "посивяване" и на интериор, и на текстил като част от него, дори на спално бельо, което създава една унила обща среда, настаняваща се като смог и у самите нас. Не знам за вас, ама на мен никак не ми носи. 

# 533
А за мен е супер- не обичам шарени жилища, унифицираните монохроми ми носят спокойствие и уют:

# 534
Също не понасям шарено. Натоварва ме. Имам ярко наситен виолетов скрин в хола, стига ми. Но всичко да е в такъв цвят, няма да е моето, определено и категорично!
И без това става шарено с вещите, ту мъч ще ми е вече...

Виж в облеклато съм шарена и смела, но там е друго.

Така че не смятам че може изобщо да се обобщава така.

# 535
Между шарено и цветност въобще има съществена разлика - може да е монохром и пак да е цветен. Естествено, че който има нужда от ахроматични цветове, ще си избере такива, но имам предвид налагането им като стил и унификация, а надали всички, които следват тенденциите, са ахроматици по душа. Напр. масово виждам бани с дървесна имитация + една стена от същото, на останалите имитация на бетон или мрамор с разминаващи се шарки+ черни аксесоари, това си е точно обезличаване и дори човек да се запита защо го е направил и дали съответства именно на неговото светоусещане, надали може да каже, сякаш не му стига въображение да го направи по своему. 
Надявам се, че се разбира какво искам да кажа - аз самата направих една монохромна светла стая, която имаше нужда точно от такъв подход, не оспорвам самия подход, където е нужен или човекът си го чувства свой.

# 536
Зелената кухня е разкошна!
Единствено не бих сложила микровълновата нависоко - ама това са проблемите на ниските хора с кашкавалени пръсти....
Интересно решение за контактите долу на борда - имат ли защита срещу пръски?
По темата за цветовете - една испанка ( занимава се с керамика, ръчна изработка на плочки) обясняваше това разделение - на юг хората обичат цветовете и са смели в избора им, колкото по на север отиваш географски, толкова по монохромни стават жилищата. 

# 537
А за мен е супер- не обичам шарени жилища, унифицираните монохроми ми носят спокойствие и уют:
Е, ще имам значи поне един лайк, ако реша да си покажа бозавия интериор😆

# 538
Не всеки следва тенденцията само заради самата нея. Явно им допада и за това избират това. Така мисля.
Аз колкото и да е или бил модерен мрамора като шарка, няма да сложа защото не ми харесва тази шарка.
Но бяло харесвам.
Мароканска възглавница също бих сложила, но всичко да ми е такова, мне.

Просто разни хора, различни неща харесват.

# 539
Цвят обичам, но не за моя дом.А за унифицираните жилища- просто нямат вкус и въображение, пространствено виждане и идеи- копи/пейст и готово.Ама огледайте се хората как ходят по улиците, рядко ще се обърнете след някого, повечето са безлично облечени и се сливат.Липсва им и излъчване.От такива хора не очаквам различен мироглед в дома им, поне не при повечето.
Иначе горния дом със зелената кухня много ми допада, но не бих се обзавела така, това ми е тезата.

Общи условия

Активация на акаунт