Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 87

• 29 270
  • 756
  •   1
Отговори
# 30
Мебели до тавана не харесвам, действат ми задушаващо. Върху тях не слагам нищо. Забърсвам ги като се сетя. Гардероб купувам готов, при това изобилие и разнообразие как ли не ще се занимавам с майстори и ще плащам 3 пъти повече.

# 31
  • Варна
Всъщност гардероб до тавана, особено ако е от стена до стена, играе ролята точно на това - на стена и все едно го няма. Даже олекотява пространството.
Преди време обзавеждах апартамент за моята майка и случаят е точно такъв. Боядисах го и в много близък до стената цвят и усещането в 13 кв.м спалня е, че няма голяма мебел. От снимките може би няма да се разбере, но все пак показвам.

# 32
В спалнята ще е тези
И аплици каквото харесам.
Засега не съм харесала никакви.
В кухньо-холаще е спот в холната част (шестоъгълен), в кухненската част или това

или от типа висящи.
Засега това съм решила. Купила съм само единия спот, за другите още се чудя.
За коридора обаче не знам. Освен и там да сложа спотове, защото допълнително осветление няма да имам там, а те ще дават повече светлина.
Много харесвам и такива лампи, които Лейди Ейприл е оказала в спалнята.
Sis,точно такава бях харесала, но двойно по-голяма с леко блестящи частици вътре и се регулира с дистанционно.
Но беше останала само една бройка. Искахме я за банята, щеше да пасне на дизайна, но ни обясниха, че с оглед водата не е добре и взехме такива специално за баня.
Аз много я харесах и сигурно ще я търся.

Последна редакция: вт, 27 авг 2024, 13:19 от Caroline_Bingley

# 33
Идеята за страничния гардероб е да имам по-плитък шкаф и също така от вътрешната страна на вратата ще има огледало. Идеята е огледалото да е скрито и да се отваря вратата, когато трябва да се ползва огледалото.
Направихме го 35см, но щеше да е по-удобен да е 40см.

В една от стаите гардероба е от стена до стена и от пода до тавана. Има и дупка по средата, защото имитира къщичка и там ще има диванче. На мен лично много добре ми стоят гардеробите до тавана. Стават като част от цялото пространство.

Зет ми прави всики мебели в къщи, така че поне за нас няма дилема дали да купим нещо готово или да направим това, което ни харесва.

Nelina, още не сме напълно готови, но си ползваме къщата. Лека, полека ще станат нещата.

# 34
Caroline, гледах ги и аз. За баня обаче имаше основно чисто белички. Трябва да се съобрази влагата. Аз лично не намерих кой знае какъв избор за баня. Компенсирах с друго там 😁

Ето снимки от нашето антре:
Нависоко сме сложили техниката + 2 немалки кутии за шапки, чанти и други не много често използвани нещица

# 35
Sis, благодаря, че показваш. Светлото дървесно какво нещо е.... Отваря всякакви тъмни стени. Каточели ги подчертава, избистря. Със светло малко би се губело, но на тъмни стени е добър акцент. Боядисали сте и тавана в същия цвят... интересно

Гардеробите до тавана си е ценна усвоена площ. Чудя се дали всички могат да се боядисват? Всяко пдч ли например може?
Lady April, точно разширило е пространството. Аз в руски You Tube канали следя много такива за усвояване на пространствата. От години боядисват там гардеробите в цвета на стените.

# 36
Да, със светлите мебели контрастът е много приятен, наистина. Тъмните стени, пък и таван като при нас е.. доста смело решение. На нас много ни харесва как се получи.

На снимката не се вижда добре и в цялост, но реално с цвета визуално отделяме това пространство. Макар на пръв поглед да изглежда тъмно, осветлението и мебелите го допълват и се "отваря". Бяло също ще допълни добре, но го мисля още. Имам бамбукова пейка от другата страна + закачалки с детайл от бамбук.

За гардеробите до тавана и в цвета на стената - сливането може да е едновременно функционално и естетически красиво и това на мен лично много ми допада. Не "затваря" стената, където е позициониран, а напротив. Сякаш дава височина и дълбочина на стаята. Зависи как е направено и в какъв цвят, де. Виждала съм много красиви и сполучливи варианти.
Доколкото съм чела, всяко пдч/мдф може да се боядиса с подходящата боя и грунд.

# 37
Ние в банята сме със съвсем обикновени правоъгълни лед лампи, вградени в тавана.
Две са и светят много силно.
Днес отиваме да купуваме боя за стените.
Майсторът ни препоръча Витекс, каза, че с тях работят. Аз така или иначе бях решила, че такава ще е.
Всички стаи един цвят ще са, но за детската няма да ме бъде и сигурно ще вземем някакво розово.
Майсторът ни каза,че до десет дни ще ни издаде обекта.
Не мога да повярвам, че всичко върви така бързо и гладко.
И в следващите седмици вече ще започваме да обзавеждаме. И иде това,от което най-много ме е страх, защото буквално не знам какво ще купуваме.
Имам някаква идея само за спалнята.
И така като гледам май спалнята ще е първа.
Кухня скоро няма да имаме.

# 38
  • София
😂 😂 😂 Ти пък - страх... давай по-смело и се забавлявай 😘😘😘

# 39
😂 😂 😂 Ти пък - страх... давай по-смело и се забавлявай 😘😘😘
Права си, ама при мен е повече нерви.
Аз съм си така.

# 40
Имате ли мнение за мебелна фирма Елеганс мебел? Нуждая се от читава мебелна фирма, която да изготвя и проекти. Първоначално си мислех за Еником-м, но започнах да клоня към някоя, з да изработи и проектите, да не направя цигания вкъщи.  Кухнята и хола са заедно, има и стълбище към хола и се притеснявам сама да обзавеждам без консултация. Имам проекти от Икea, допадат ми, но сякаш нещо по-разчупено търсех.
Допада ли ви така тази дневна вариант 1, кухнята е Enkoping от Икея също.
Склонна съм да направя цялостна промяна, не е късно.

Последна редакция: вт, 27 авг 2024, 15:25 от sonityy

# 41
Аз не харесвам гардероби, които не са до тавана. Стоят ми недовършени.
В коридора имам гардероб, който направих точно със странична врата. Суууупер удобен е за обувки, на цялото семейство са наредени там.

# 42
Да се похваля, че видях цветовете на кухнята на живо и много ми харесаха!
Майсторът днес ми ги показа и ми ги даде тези мостри, че няма да му трябват.
Притеснявах се доста дали ще ми хареса, но е точно каквото исках.

Обаче ламинатът, който харесах е доста по-тъмен и сега се чудя дали да не търся ламинат сходен с дървесния цвят на кухнята.🤔
Този двата гледах. Масата ми е много сходен цвят.

Купихме бои и сега отиваме да мацаме по стените.
И мазилка избрахме и купихме за коридорчето.

# 43
Какъв се води светлият цвят? Хареса ми.

# 44
Какъв се води светлият цвят? Хареса ми.
.
Soft Touch New Gray, на AGT.
Обаче е между сиво и бежово, кашмир.
И на допир е много приятно.
Матово покритие, много ми хареса.
Видях го на дневна светлина, на слънце.
Тепърва ще видя в стаята как ще стои.

Общи условия