Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 87

• 29 875
  • 756
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Ееее това е съвсем, съвсем друго зелено, топло и разкошно на цвят.

# 421
  • Street of Dreams
Съвсем друго зелено е, но аз пак съм за меки и топли цветове. Хубаво е, че кухнята е в дървесно, а бялото може да е Шардоне или някакъв друг вариант на топло бяло. Ако ти е трудно да "притоплиш" вече купени неща, препоръчвам топла светлина навсякъде - тя ще омекоти и създаде уют.

# 422
Диванът е в страхотен цвят. На мен много ми харесва.
Бялото не е моето вече. Омръзнало ми е и сега искам и аз по -топли цветове. Но това нищо не значи. Всеки си прави, каквото му харесва.
На комшиите е само бяло и синьо, от това тежкото тъмно синьо, ама малко и към зелено, а всичко друго е само бял гланц  навсякъде. На мен ми е като болница, много студено и грам не ми харесва така.
Но това зелено е туп войнишко, кадифени, по-убито като цвят у е супер.

# 423
На мен ми харесва дивана, цвета му и въобще как е планирано да стане. Идеално е.

# 424
  • София
Горният ред на кухнята ще е Кашмир, който също е топло бежово-сиво, долният е Графит. Съжалявам, че не мога да намеря илюстрация, която ще покаже точно моят случай, но обещавам да снимам като е готово.
Диванът беше "любов от пръв поглед".

# 425
  • София
😂 😂 😂 Съответно снимката няма абсолютно нищо общо🤣

# 426
Ти почна разговора, аз всъщност изобщо не съм коментирала твоето мнение.
Уж си по-млада, пък не помниш кой какво, след кого и кога коментирал - ако искаш, се върни да видиш Simple Smile
Не го пиша, за да се заяждам, мразя да споря за глупости, но наистина стана безсмислено - моят пост е непосредствено след този на Рокстар (14.05), след него (14.06) ти коментираш именно мнението ми за острия контраст, а не нечие друго мнение и че някой обичал точно такъв.
Чак на дуел няма да ходим, че секундатът ми почива днес Simple Smile, но четенето преди писане няма да навреди на добрия тон.
По съществото на въпроса - реално диванът е толкова различен от първоначално показания, че буквално се обезсмислят една страница мнения за снимката, която обсъждахме - топло, прекрасно зелено - тук си права, Angel_Dust .
Хора, защо поствате неща, които нямат нищо общо с конкретната ви ситуация и питане? Не може ли да дадете снимки на това, с което разполагате, ако наистина искате някой да се включи полезно за вас самите?

# 427
  • София
Е как да ти я нарисувам тази снимка на точно това, което съм поръчала? В момента имам само масата и два бели стола, всичко друго го чакам да дойде или тепърва ще го поръчвам. По цял ден гледам снимки на стаи, но нито една не е баш 1:1, с това което ще е при мен.

На всичкото отгоре, това ще е само половината стая. Другата половина трябва да е тийн стая.

# 428
Зеленото на последния диван ми е любимо Simple Smile
Аз съм твърде далеч от това,но снощи се зачудих за завесите,които искам да слагам.Ще бъде тъкно перде и плътна завеса.На два прозореца има врата,което ми създава трудност да реша как да отрежа завесата.Не искам да губя симетрия,но ако слога половин завеса към прозореца-врата,той няма да се отваря спокойно.Ако дърпам завесата само към едната страна ще ме дразни визуално.. Някакви предложения?
Скрит текст:

# 429
За дивана. Къде са му облегалките за ръце? На възглавниците...?

# 430
Ох, много ми е близка темата със завесите. Red soul, аз не виждам проблем ако плътната завеса когато е дръпната стои зад вратата (от ляво на твоята снимка). Мисля, че нишата е достатъчна ако завесата не е прекалено тежка и плътна. Има такива, които са доста по-леки. В смисъл, че колкото и да е нагънато все пак не заема много място. Аз съм с по-тегав случай. Зад вратата в едната стая нямам грам място.

След като купих и сложих почти всички завеси (тънки и плътни) реших, че не искам тънките да стоят по целия прозорец, а ми харесва да са посбутани към края почти при плътните.

Засега не се осмелявам съвсем да ги сбутам там и ги държа на едно средно положение. Но с всеки изминал ден се влюбвам все повече и повече в наистина към края изтласканите завеси.

# 431
Някакви предложения?
Скрит текст:
Тънкото перде разделено на 3, плътното на 2.

# 432
Как на 3? Нещо не си го представям.За вратата и после още на две части за големия прозорец?
Обаче мен завесите ме притесняват,не тънкото пердв

# 433
Е как да ти я нарисувам тази снимка на точно това, което съм поръчала? В момента имам само масата и два бели стола, всичко друго го чакам да дойде или тепърва ще го поръчвам. По цял ден гледам снимки на стаи, но нито една не е баш 1:1, с това което ще е при мен.

На всичкото отгоре, това ще е само половината стая. Другата половина трябва да е тийн стая.
Ами, няма нужда да рисуваш чак, има мостри на всички цветове дори и в нета, евентуално магазинни снимки на поръчаното (аз така си налагах цветовете, докато дойдат самите мебели, килими и т.н - със снимките от магазина на файл)  или поне към снимката да има пояснение, че при теб е различно.
Иначе наистина се обсъждат безсмислени работи, вместо мненията да са от полза - и да не ги възприемеш, докато ги четеш, вътре в теб ще си върви твоята си аргументация за едно или друго, ще ти се изясни, ако имаш колебания или въпросителни.
Диванът наистина е с изключително красив топъл зелен цвят и се връзва с повече стилове и цветове, вече дори и снежно бяло в по-голямо количество.
Диванът от първата снимка е с цвят, присъщ повече на Ар деко, който съответно изисква и още някакви характерни за него елементи, което е по-трудно постижимо.
За завесите - на мнението на Barbabeau съм.  Друг вариант е на вратата на сложиш от същия материал римска щора.

# 434
red soul, сложи корниза до края на стената и завесата ще се събира спокойно там.
Моите врати с прозорци са със завеси на 2части и цяло тънко перде.

Общи условия

Активация на акаунт