Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 87

• 30 374
  • 756
  •   1
Отговори
# 495
Черна станция говори за опряно странично легло в стена. Да, това сигурно подобрява нещата, но остава момента с таблата, която често е висока. Така и без втора стена пак остава неудобството.
За съвсем конкретната ситуация - аз бих предпочела тясно пространство от двете страни пред поставяне в ъгъл.

За бюрото пред прозорец - има го това със светлината, но и сега му е позиционирано така и това е единственото задължително нещо и за бъдещата стая, на което тийна държи. Ще се съобразя. Изложението е южно, лек югоизток по-точно и ще е светло, но без пряко да напича фронтално. Мисля да го изтегля на не повече от 20/30 см пред прозореца, надявам се да са ок.

# 496
  • София
Ето ме. Не е съвсем до стената, защото има радиатор. Това върху леглото е перде.  Стаята е мъничка и снимките стават трудно. Сложих нощно шкафче и скрин и забравих да снимам.

# 497
Здравейте, нахълтвам в темата за питане и съвет. Търся си трапезни столове, но такива издържащи мъже по 120кг. Бихте ли споделили модели, мебелни магазини, производители на вече тествани във времето столове? Някой също има ли наблюдения върху столове от магазин Ралица? До там все още лично не успях да стигна. Благодаря.

# 498
  • София
Rockstar бих го отделила още от радиатора, така поне ми се струва, че от другата страна стеничката и без др е донякъде само и няма да пречи на ставането и лягането на леглото. Но може и от ъгъла на снимане да ми се вижда така

# 499
  • София
От другата страна има около метър. Вече има нощно шкафче и скрин там.

# 500
  • Варна
Бих сложила нощното шкафче в ляво, за да има малка пътечка, 40 см са достатъчни, а скринът да си остане в дясно. И нашата спалня е такава мъничка. По-балансирано и практично ми се струва, лично мнение.

# 501
  • София
Ще пробвам.

# 502
  • Майничка
Здравейте, нахълтвам в темата за питане и съвет. Търся си трапезни столове, но такива издържащи мъже по 120кг. Бихте ли споделили модели, мебелни магазини, производители на вече тествани във времето столове? ...

Аз поръчах преди 5г. от Vivre трапезни столове на Ted Lapidus, даваха ги до 150кг.
Работят ги в Полша, масив, с допълнителна оплетка в основата на седалките.
Изкарахме ковидния хоум офис на тях, с все поклащане и връткане, още не са се разскърцали и разшавали.
Свекърва ми си купи за трапезарията букови, произведени от троянска фабрика, също държат, но са само на 2г. още.

# 503
  • София
Искам да ви покажа за разнообразие един напълно и цялостно аматьорски проект за основен ремонт и пълна смяна на интериора в жилище старо ЕПК, вече почти завършен и изпълнен. Сама си измислих и чертах дизайн, избирах бои, покрития, мебели и пр. така, че да отговарят на всички желания на най-претенциозната клиентка (дъщеря ми): да е с възможно най-тъмни и наситени цветове, да е възможно най-далеч от модерните визии, но с пълноценна кухня с всички възможни уреди и удобства, да съдържа елементи от Victorian library style и да има място за поне 1500 тома книги. Безкрайно благодарна съм на изпълнителите - перфектната  строителна бригада на инж. Венци ( сори, не ми дава да го препоръчвам) и Мебели Ronax, които ми уйдисваха на акъла за всички измишльотини и при това свършиха работата за по 3 месеца всеки.
Не всичко е на 100% довършено и нищо още не е подредено, няма и пердета и завеси, които в холната част са тъмнозелен блекаут и спуснати ще дадат пълна тъмнина, но резултатът е цветен и различен и се надявам да ви даде вдъхновение за разни предстоящи решения.

Скрит текст:
Проектът на кухнята

Проект на холната част

Изпълнението:

# 504
Ако мога да направя една вметка - библиотеката ако е с вратички, няма да се прашат рафтовете. Толкова отворени рафтове, до тавана дори, как ще се бърше прах всяка седмица...

# 505
  • София
Да, ама клиентката категорично отхвърли идеята за врати на библиотеките. В интерес на истината, вероятно защото жилището е в небесата (16 етаж) и има въздухопречистватели във всяка стая, не се трупа много прах.

# 506
Разбирам.
Аз никога без врати не бих си купила/направила...
Но като я устройва, мен не ме бърка..все пак няма аз да й бърша полиците Grinning

# 507
  • София
Кухнята и хола хем ме дразнят, хем ми харесват. Жестоко се е получило!
Аз си поръчах огромно огледало 90/130 без да искам и сега се чудя къде ще го слагам.

# 508
MayBach, поздравления! Здраве, много топлина и обич в новия дом на детето!
Любим стил и любими цветове. Аз също имам във всяко помещение зелено (докато улучих викторианско зелено за кърпите в банята, минах през 4 тона), но в мека мебел, гръб на кухня и текстил, основата е неутрална, налагаше се и да е светла, защото жилището е малко.
И защо си ми отмъкнала килима?! Simple Smile
П.П. Надявам се няма да се възприеме като нагла молбата ми и за последващи снимки Flowers Hibiscus

# 509
  • София
Аз тепърва ще търся килим за холската част и там ще е голяма мъка. Сърцето ми говори за нещо класическо - котленски, персийски, обаче да се със съвременни цветове - зелено и сиво, да се къса нишка или само тъкан....

Общи условия

Активация на акаунт