Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 87

• 29 385
  • 756
  •   1
Отговори
# 585
ketta123, няма никакъв смисъл да се опитвате да "разчупвате" фасадите с различни цветове.  Направете си една светла къща, на която да изпъкват тъмните дограми. Ако имате ажурни парапети, нека и те да са тъмни.
В случай, че много искате два цвята, нека  бъде само по партера в зоната с гаражите. Смяната на цвета се прави на вътрешен ръб.
Всъщност принципа е обратен - изпъкналите части са светли, потъналите тъмни Simple Smile.
Като добър пример в това отношение могат да се разглеждат възрожденските къщи, въпреки че при тях цветовите решения се получават естествено от използваните материали.

Допълвам, за цокъла трябва от сега да си изберете материала с дебелината му и да изпълните топлоизолацията така, че да остане потънал поне 1-2 см. от равнината на мазилката.

Последна редакция: вт, 01 окт 2024, 15:51 от pep_si

# 586
  • София
И аз това щях да кажа. Къщата - светла, гаражите - в другия цвят, който също не е много тъмен.

# 587
Аз бих подходила така към цветовете - ако къщата е в много слънчев и горещ район без студени зими, бих избрала по-светлия цвят и обратно. И двата цвята на мен лично ми допадат, както и биха отивали на цвета на дограмата, просто с единия контрастът ще е по-голям. Вече зависи дали предпочитате по-силно контрастен или по-мек подход към съчетанието. 

# 588
  • Пловдив
ketta ,лично на мен ,изгледала безброй много фасади ,най-красиво ми стои едноцветна къща ,с тъмната ви дограма + декоративни рамки (первази или корнизи ги наричат)около прозорците в по-светъл  цвят .

# 589
ketta ,лично на мен ,изгледала безброй много фасади ,най-красиво ми стои едноцветна къща ,с тъмната ви дограма + декоративни рамки (первази или корнизи ги наричат)около прозорците в по-светъл  цвят .

За красотата от тези рамки спор няма. Но това лято проучвах опциите да си сложа външни ламелни щори или сенник и се оказа, че въпросните рамки ми пречат. Трябва да се изрязват, да рискувам нещо да се отлепи...

# 590
Рок, от къде е стола до зеления диван?

# 591
  • София
От една мацка, която ги продава онлайн. Аз си взех два. Много са сладки, даже ги гушкам.
Ако искаш, мога да ти дам контакт на ЛС.

# 592
В неделя бях в ИКЕА. не намерих каквото търсих, но ей така, от скука седнах на едно компактно кресло с "наушници". Лелеее, адски удобно, все едно са ми вземали мярка на гърба и задника за да го направят. Имаше и табуретка за крака. И всичко това с доста скромни габарити. Само споделям, ако някой търси.

# 593
  • София
Така сме преценили двамата с него, спрямо нашата ситуация, динамика на смените ни, кой какво прави ежедневно. Не мисля да коментирам повече по този въпрос.
В момента се гъчкаме в една стая, така че две отделни стаи с врати с ключ са си прогрес.
Ще взема някакъв разделител, имам го планиран.
  Аз си мисля, че му трябва нещо с рафтчета за книги, учебници и дреболии дори без гръб, за да може да си ползва клетките и откъм леглото точно между леглото и бюрото, но не по - високо от таблата на леглото и може би не дълго колкото цялото легло, а по - късо. Хем ще е към бюрото да му върши работа хем леко ще е като разделител без да препречва стаята.

# 594
Черна станция, ами кажи кой е моделът. Друго си е да знаеш, че нещо е удобно.

# 595
Не съм запомнила, само го описах, беше само едно. Който отиде ще го види лесно. А и без да отиде няма да знае дали на него е удобно, макар че беше удобно и за 170 см и за 190 см, което е добра препоръка.

# 596
  • София
https://www.ikea.bg/products/strandmon-kreslo/90361894/
Предполагам това е било

# 597
  • Пловдив

За красотата от тези рамки спор няма. Но това лято проучвах опциите да си сложа външни ламелни щори или сенник и се оказа, че въпросните рамки ми пречат. Трябва да се изрязват, да рискувам нещо да се отлепи...
Вероятно е така .До нас има много къщи по този начин с ролетни щори .При тях няма проблем .По принцип ,при нова къща се предвижда къде какво ще има като сенници и щори и се залага и тогава се правят рамките .

# 598
  • София
Гледах варианти на Kalax Ikea и на Виденов. Тия дни пак ще ходя и на двете места, та може и да взема.
Такова пухкаво бяло кресло са пуснали и в Юск.

# 599
Май да. Имаше само още едно подобно, ама беше на въртяща се основа и не беше удобно.

Вероятно е така .До нас има много къщи по този начин с ролетни щори .При тях няма проблем .По принцип ,при нова къща се предвижда къде какво ще има като сенници и щори и се залага и тогава се правят рамките .

На ролетните не пречи. Аз исках жалузи и то по ред причини да са по стената. И затова конкретно на мен пречеше.
И пак е вярно, че е хубаво да се предвиди всичко, ама понякога излизат нови неща, които човек не е знаел. Сещам се за телевизионните секции - рядко има такива с достатъчно голяма ниша за модерните телевизори. Нашата си я проектирахме да побере поне 75 инчов да ни е мирна главата Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт