АС и други романтични К-драми - тема 11

• 17 964
  • 736
  •   1
Отговори
# 15
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Уин, нищо не гледам в момента. Компът в последно време е почти постоянно зает от ММ. Ако успея да се вмъкна, то обикновено е за не повече от половин час. А нощем се вреждам след полунощ, понякога и чак към 2 ч., а това не си е време да почва човек да гледа нещо. Особено такъв като мен, който е на редовно работно време от 9 до 17:30.
Принципно предпочитам да гледам нещо, което е вече излъчено и няма да го чакам да излиза на час по лъжичка. Или поне да са му излезли повечето серии.

2в1 е дала графика на излизащите сериали. Понеже всичките от горния ми пост се излъчват петък-събота-неделя, няма да допълвам и тази информация. И без това не ги гледаме онлайн в реално време, както сме гледали турските. На турските поне им разбирахме малко, а и все имаше знаещи езика, които да ни превеждат на момента. С корейския не сме така.

# 16
Ютуб бълва видеа публикувани преди 5-8 дни с една и съща новина - Айю и Суки са се оженили. И вероятно нямаше да ми хрумне да питам дали е истинска новината, ако не ми беше направило впечатление, че на снимките уж от сватбата показани във видеата Айю не е с една и съща рокля. И сега се чудя истинска или фалшива е тази новина.

# 17
  • Варненска клюкарка
Проф инфото е необходимо не защото ще гледаме на корейски, а защото почти веднага след излъчването излиза автоматичен превод, часове след него озвучки, субтитри и така. Ако човек следи текущ сериал и е пропуснал тази информация, започва едно непрекъснато проверяване в руските сайтове, а като се знае датата  не проверяваш ден след ден цяла седмица. Текущо съм гледала 4 сериала и тази информация ми беше полезна. Първия който гледах така беше миналия юли, но тогава нямах представа че рускините са толкова бързи и чаках 2 седмици за Плейтюб. Когато затриха В бокс и бързия достъп просто да прецъка човек тук там някоя първа серия за да си прецени ще му върви ли някой сериал  открих руските сайтове.

Рори на мен преди 3 седмици ми излезе че са се разделили и новината за сватба още не съм виждала. Марги също писа че е видяла информация за раздяла. Ама докато агенциите не потвърдят едното или другото...  Май тези дни е финалния концерт от турнето и. Сокчови  ги женят през няколко дни и даже вече не отварям видеата, а агенциите дори и на най бруталните слухове за тях не реагират, а видяхме че могат да действат светкавично, когато него го свързаха с някаква моделка през май...
Ако пак ти попаднат АйЮ и Суки дай да видим какво е.

Последна редакция: нд, 25 авг 2024, 20:23 от Беллора

# 18
Фейк е, Рори. И за Джи ми излизаха, и за още няколко известни лица, но даже не съм ги и отваряла. То си личи, че са просто кликбейт.

# 19
  • пак на Рив Гош
Марги, и аз благодаря за новата тема.
Записвам се като никога с музика Joy.
Тези дни в Ютуб ми попадна един канал на музиканти, които правят кавъри на съвременни мелодии в ретро-стил и сред целия им плейлист има и кавър на песен на Blackpink, като рагтайм:

Оригиналът:

И за да е записът съвсем в мой стил, "фаянс" от текущо излъчвания Love Next Door (My Mom's Friend's Son), който много ми харесва. (За разлика от ДНК-то, него го гледам само заради двамата главни момци.)

Друго текущо в момента не гледам, понеже от 2 дни съм на село насред нищото и връзката е калпава за стрийминг, та мога само да свалям от Нетфликс. Поне ще мога да напредна с Arthdal Chronicles.

# 20
Не успях да примъкна кадрите, но поне примъквам текста.
https://img.koreaboo.com/tr:n-gif/2024/08/bandicam2024-08-2409-3 … /ik-gif-video.mp4
Не знам дали интервюто е съвсем прясно или е от месец април, когато Ким Джи Уон е била на корицата на майското издание на Космополитън Корея.

Използване на еко чанти и прибиране от работа – топ актриса от K-драма споделя нейния объркващ начин на живот
В момента тя е едно от най-търсените лица!

След рекордния успех на последната си K-драма Queen of Tears, Ким Джи Уон достигна своя нов връх в кариерата си по отношение на популярност. Въпреки че актрисата въплъти образа на богата наследница в сериала, сякаш беше нейното алтер его, истинският начин на живот на Ким Джи Уон е шокиращо противоположен.
В интервю за COSMOPOLITAN Korea, актрисата даде кратък поглед на начина си на живот. По време на сегмента „в моята чанта“ на интервюто, Ким Джи Уон извади личните си вещи, всички увити в ръчно изработена носна кърпа! Тя обясни, че кърпичката е направена от по-голямата й сестра като подарък и тъй като обикновено не носи чанта, я използва като заместител.

Сякаш да видиш актриса от A-списъка да носи вещите си в импровизирана торбичка с носни кърпи не беше достатъчно, Ким също разкри, че докато снима Кралицата на сълзите, тя е носила нещата си в еко-чанта (пазарска чанта за многократна употреба) в продължение на една година!
Освен това Ким разкри, че все още предпочита да се прибира пеша след работа, като се има предвид, че мястото на снимките не е твърде далеч или не е твърде късно през деня. „Просто слагам слушалките си и се прибирам сама вкъщи, докато все още е светло, което ми помага да подредя мислите си за деня и да се отърва от някои притеснения“, обясни тя.

Въпреки че е една от най-популярните актриси в Южна Корея, с успешна кариера, продължила повече от десетилетие, начинът на живот на Ким Джи Уон е изненадващо далеч от обичайния блясък и блясък на индустрията. Състоянието на актрисата обаче е завидно. Според докладите тя е закупила сграда на стойност 6,30 милиарда ₩ KRW (около 4,76 милиона щатски долара) през 2021 г., което също й спечели леки критики.

Никой ли не гледа "Романтика у дома"/ Romance in the house? И той е с превод събота-неделя.
5 поста преди теб rududu е писала, че го гледа.

Последна редакция: пн, 26 авг 2024, 01:14 от profi_1

# 21
  • Русе
Ооооо, този рагтайм аранжимент много ми хареса! Какво ухо трябва да имаш, за да направиш всичките тези вариации?! Истинско предизвикателство за всеки музикант!Благодаря, Роци!
Толкова чаках "Пепеляшка в 2 през нощта", не заради сценария, а заради сладура Сан-Мин. И тук не му харесвам партньорката! Sad Не му харесах и партньорката в "Сватбата невъзможна". Горките артисти, дали им плащат вредни? Rolling Eyes Пепеляшка ми хареса в "Кажи ми, че ме обичаш", с ГГ-ой си подхождаха може би заради възрастта. Мое виждане.
За сметка на това засега съм доволна от "Любов по съседство" и  ГГ-я как се справи с едната си болка - професионалното унижение. Врътнах си го 3 пъти, такъв кеф ми достави!!! Joy Остава да се покаже бившия годеник и дано развръзката с него да е в подобен вариант. Stuck Out Tongue Winking Eye Е, много съм гадна, ама съвсем са го смачкали това момиче, затова.

# 22
  • Варненска клюкарка
Профче благодаря за интервюто, беше ми интересно. Чудя се обаче какво толкова има в тези сериали че да ги снимат цяла година newsm78 Говоря за Кралицата и за Бегача 16 серии от по час.. За втория "майката" на героинята казва че често са снимали до 2 сутринта и след това в 6 отново на линия. За актьорите все ще имат момент в който на СП да поспят, ама какво прави екипа зад кадър, който оставя едните и започва снимки с другите актьори? За семействата и романтичнвите връзки да не говорим, явно който издържи....
Като четохп за Тайната градина там целия сериал при това 20 серии е сниман за 110 дни от някой си октомври, до първите дни на януари следващата година, АС с местенето по нови координати из цялата страна, 20 серии за 5 месеца, ЛПВТ с местене насам-натам пак няколко месеца- юли-януари мисля чебеше.... И други  видях така 3-5 месеца, а тези  по 16 серии и година време работа  newsm09

При положение че не са им много високи хонорарите за серия не знам от къде ги вадят толкова много пари, визирам критиката към Ким Джи Уон за вложението и - май или едната информация не е вярна, или другата. За Суки като четох един от най-високо платение за серия 40 хил. долара, ама хайде той и продуцира и с търговия на имоти се занимавал та за него може. Май печелят оновно от реклама. В последния ми сериал главната го играеше суперзвезда и след внезапно надигналия се скандал в живота и рязко остана без пари, защото я лишиха от 15те и рекламни договора, в Моя любим от звездите пак така- главната супер известна актриса след като занулиха кариерата и за дни остана само със скъпия си апартамент в Гангнам и започна дапродава Диорите си за да си плаща сметките, т.е. че са звезди от малкия екран нищо ли не означава? Колкото и да измислен един сериал, все някаква част от битта им и "кухнята" трябва да са истина....
За сравнение Ча първи турски за последния си сериал договори по 80 хил долара за серия, ама от бюджета на тъпия му сериал нищо не остана за останалите, сериалът провал и май повече никой няма да му даде такива пари, защото незнайни и нечувани младоци донесога на продуцентите много повече....Но пък К- селебритата работят много повече - то са сериали, концерти, фен срещи,  реклама, риалита и кой знае още какво...

# 23
Участието им в сериали е да си побутнат другата доходоносна кариера. Така мисля.
Ким Джи Уон е една от най-популярните им актриси в последно време и снима доста реклами. Беше ми направило впечатление как на един от сериалите ѝ често се появяваше по няколко пъти в серията с някакъв козметичен продукт в малко прозорче долу на екрана. Същото съм го виждала и в други сериали с други, участващи в дадената продукция, актьори.
Да не отварям дума за продажбата на артикули, свързани със съответния изпълнител. Само погледни цените, които Дани беше споменала. И аз в последно време не съм чувала за нечия тениска под 45 долара. А фотокартичките и фотоалбумите също са цифра. Имам смътен спомен, че на концертите на Шуга (BTS) в Щатите, фотокартичките вървяха по 15 $, а суичърите по 90, ама не знам последното дали не беше цената на тениските. Joy А има още рамки, ключодържатели, албуми за снимки, чаши ...
Joy Сещам се и за калъфките и чаршафите, в които можеш да си легнеш до/със звездата, ама те вече са "самиздат", а не легален продукт.
Сигурна съм, че Дани може доста да каже по въпроса с мърчандайза. Wink

Сериалите от 2022 и 2023 в повечето случаи са проекти, планирани или даже започнали преди пандемията. Заради ковида в индустрията се получиха много удължавания на срокове и промени в графици. Затова не се учудвам, че някои от заглавията са снимани доста продължително, като общо време. Но това не значи непрекъснато.
Има и нещо друго. Прави ми впечатление, че масово к-драмите се снимат "на терен" и заснемането е като филмово. Със сигурност има и снимки в студио, но не са преобладаващи, както е примерно в турските сериали. Също и в турските сериали много личи това студийно заснемане, не изглежда като филмово. Дано ме разбрахте. Нито звукът, нито картината са обработени и монтирани като филмовите. По-скоро все едно си на телевизионен театър. Не виждам такова нещо в корейските. При тях всичко е "пипнато" и после, при монтаж и звукозапис, в студиото. А това изисква освен пари и време.

Уин, разбирам че ни каниш да се присъединим към тебе и Love Next Door / Сын маминой подруги. Приемам Любов по съседство за временно заглавие на български, макар да нямаме идея как ще го кръстят преводачите. И за по-кратко го кръщавам Съседския. Амин bishop! Може би ще се присъединя към теб.

# 24
Профи ,благодаря за доверието. Но  SmileWink само ще кажа ,че масово повтаряния рефрен е "високите производствени цени". В същност проблемът не е само в това, а и  това, че по- нагоре по веригата искат да задържат високите си печалби и дори  искат още да ги увеличат. Личното ми професионално мнение  е, че това си е необоснован експлоатационен грабеж, но мен никой не ме пита Joy Много е възможно да видим скоро тенденция на отдръпване на клиентите в този сектор заради прекалено високи цени. Нещо подобно вече се наблюдава в Европа и не само тук, от прекалено високите цени на билетите за концерти, фестивали и прочие...

# 25
  • пак на Рив Гош
Уин, ако концепцията за рагтайма ти е харесала, може да им погледнеш целия канал. На мен ми излязоха като препоръка заради интерпретацията им на песента от сериала "Приятели" в стил от всички десетилетия на миналия век:
https://youtu.be/f_WqZjy8T5M?si=reUpT5E1Su53haDM

Профи, искаш да кажеш, че плочника, който пуснах вчера не е достатъчна причина да загледаш "Съседския" сериал? Wink Joy Идвай да ни правиш компания! Мисля, че и на Белл, и на Марги би им харесал.

За снимките на сериалите - от това, което съм виждала или чела, наистина снимат доста навън, а не в студия. Също така, често снимат няколко екипа - ако един екип снима сцените с Главните актьори, друг еких снима второстепенните сцени на друго място. И това после си иска снаждане, хомогенизиране. Често и сценариите се дописват в хода на работа и това допълнително удължава процеса. Освен това, мисля, че и снимат с доста дубъли, за да имат максимално добър резултат.
Тия дни гледах един клип в Ютуб на един американски репортер, който беше на интервю в една корейска телевизия. И той казваше, че се бил подготвил за 25-30 минути максимум, като в американска телевизия и за негово учудване, целият процес е отнел почти цял ден - от подготовката, заснемането, разговора, снимките. Та, щом едно интервю, от което сигурно са били излъчени 30 минути е отнело цял ден, какво остава за сериал.

Аз нали все се ровя по "странични" материали Joy, особено, когато имам време, та днес сутринта с кафето изгледах един репортаж за младото поколение в Корея в т.нар. "hell Joseon", където дори и да работиш, трябва да работиш поне на две места, за да можеш  се издържаш. И си обясних някои неща от сериалите:
- първо проблема с наемането на жилище и защо много хора не могат да си позволят депозит за наема - във Франция депозитът е от порядъка на 3 месечни заплати (ако не ме лъже паметта) и е по-скоро като гаранция. В Корея депозитът е сума, която може да достигне до 60% от пазарната стойност на жилището. А цените на жилищата в Сеул са се удвоили между 2017та и 2022ра години, което от своя страна води до увеличаване на сумата за депозита и това е станало непосилно за много хора, особено млади.
- второ, защо битката за престижните университети и намирането на работа в големите компании (при чеболите) е толкова голяма - големите компании осигуряват около 25% от работните места, но заплатите в тях са средно 2 пъти по-високи от тези в останалите средни и малки компании. Ако си завършил един от 16тте най-престижни университета в Корея, стартовата ти заплата би била 25% по-висока от тази на колегите от другите университети, като разликата се увеличава с натрупването на опит, за да стигне до над 50% в отрязъка 40-50 години. Тоест, бъдещата ти кариера и заплата зависят в много голяма степен от дипломата ти.
Ако на някой му е интересно, ето тук е целият репортаж:
https://youtu.be/eE5EvC4aVeE?si=Mq5RiYzUSSllPJ6P

# 26
  • София
Здравейте. Вторият романтичен корейски сериал, който гледах преди години, беше Rooftop Prince / Принц на покрива 2012г. - препоръчвам ако някой търси нещо леко и забавно.
Изгледах "Господин кралица", имаше и забавни моменти, хареса ми сериалът и най-вече кралицата, къртеше отвсякъде Heart Eyes
Започнах "Какво му е на това семейство" - става за губене на време, лежерно, ненатоварващо.
Къде гледате Любов по съседство?

Последна редакция: пн, 26 авг 2024, 13:47 от Vesika

# 27
  • Русе
Профи, винаги е по-хубаво някой да споделя или да ти обърне вниманието на даден елемент! Simple Smile Аз обикновено пропускам малки детайли, после отивам на поправителен...Wink Страхотна кръстница си, признавам те! Joy
Роци, "страничния ти материал" наистина обяснява доста неща! Hands Plus1 Каналът ще погледна довечера, благодаря и за него!
Май днес започва още един сериал с наш любимец :"No Gain No Love"/Няма печалба, няма любов - с Шин Мин-А и Ким Йонг Де.
А на 29-и "Кралица Уу" - като погледнах коя артистка ще е Кралицата, направо ми се развали настроението. Worried Рядко ми се случва да не харесам някого...
Vesika, здравей! "Съседският" е текущ, излиза в събота и неделя. Лично аз го гледам на руски в някоя Дорама, която вади субтитри. Някои търсят с английски превод. Изборът е личен.

Последна редакция: пн, 26 авг 2024, 13:02 от winona

# 28
Предполагам в руските сайтове Love Next Door
или с английски субтитри  Love Next Door

# 29
  • Варненска клюкарка
Весика, добре дошла!

Проф, Ким Джи Уон в Кралицата на сълзите  сменя на гръб бранд след бранд, само марките на луксозните часовници ги преброих 8, по едно време  искам не искам, купища видеа с всичко от сериала ме заливаше в Шортс, ама не знам доколко от продуктовото позициониране и се пада финансово на нея. Така или иначе прекаляват с критиките, както и да са дошли тези пари при нея, нейни са си и има право да ги влага в каквито си иска неща, а феновете най-често са напринципа защо си с шапка защо си без шапка Joy
За Бегача и непрекъснатия график съдя по  интервюто на "майката". Забелязвам че освен на терен, актьорите активно участват в опасни сцени и само когато няма друг начин идват дубрльорите, нещо като въпрос на чест е за актьора да не се "огъва" лесно. Взе да ми поизбледнява, но още ме втриса като се сетя как Ха-Джи Уон от името на героинята си в Империатрица Ки влезе в ледената река с плуващи отгоре големи парчета лед. Бегачите пък снимаха летни сцени в нулеви температури в реката....
Но  да, корейците наистина ги изпипват детайлите страхотно.
И аз подозирам че работата в сериал е нещо като знак към фирмите и главните си докарват значително повече доходи така.

Оо Роци, за дипломата е едно от първите неща които научихме като кривнахме към Азия- ако не е от правилния университет хубава работа е кауза пердута, от там по веригата нивото на доходи, осигуряване и т.н....
Аз започнах сериала за изтриването на лошите спомени и заксега ми е интересно. Главния има красиво лице, за тяло и особено за ръст има какво да се желае, но за сега ми харесва, но ще имам предвид и сругите предложения.

Турците имат много качествени продукции, много снимат на терен, бях давала пример с един от най скъпите им сериали с много масови сцени в стил Хан Аспарух, за по евтино са снимали масовките с коне в Казахстан, това да вдигнеш цялата продукция нанякъде си си е рязко вдигане и на сметките, а че ни е сме гледали някакви неща дето не са от най скъпите си е така....Обикновено наемат 2 разкошни вили край Босфора и студио не им трябва.

Последна редакция: пн, 26 авг 2024, 15:09 от Беллора

Общи условия

Активация на акаунт