АС и други романтични К-драми - тема 11

• 18 746
  • 736
  •   1
Отговори
# 165
  • пустинен пъпеш
Недоизгледала еп.7 на Съседския бързам да споделя колко много ми хареса сцената с преминаващите двамата  на едно колело гг-и под отрупани с розови цветчета дървета,под булото на ронещи се нежно розови цветчета и редуващи се отстрани зелени храстчета с червени цветчета.Много красота ,постигната с  изразяващо нежност розово и с изразяващо страст и сила на чувствата(поне у единия герой) червено,картина пълна със символика за възраждащ се живот,за разцъфтяващи чувства,за ефирност.А сипещите се над героите цветчета допълват усещането за романтика въпреки темата за разговора между двамата.

# 166
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Редактирано. 2 пъти, щото спите!
------------------------------------------------
Много красиво си го описала и нямам търпение да излезе превод.

Засега съм пусната за малко на компа, но няма да гледам нищо, че ми върви Мистър Грешен по телевизията. Като свърши, може би ще изгледам 11-а на Заличителя, все едно дали със суб или с озвучка. Ще видя кое ще ми хареса повече и ще ми върви по-лесно.
-----------------------------------------------------------

Като тръгнах да гледам 11-а на Заличителя се оказа, че вече има и превод на 12-а. Може би е автоматичен, че има несъгласуваност по род на глаголите. Изгледах и двете серии. Бяха интересни, като в 12-а направо на кримка почва да прилича. Главният се добра до някакъв запис от падането му в река Хан, но ще го видим следващата серия. Брат му си има "опашка", която не знаем кога ще стане ясно дали е пусната от бащата на Рижка или е нещо съвсем друго. Във всеки случай опашката спаси дневника на Главния от огъня, в който го пусна брата. Сега ще се изнудва за нещо.
-------------------------------------------------------------
Вчера, в Kyocera Dome в Osaka, бе първият ден от The Fact Music Awards. Нашата кралица на Пекче от АС, певицата и актриса Seohyun от Girls’ Generation, бе дамската част от водещите на събитието.
Дже, когото гледаме в Заличителя е победител в една от Bonsang категориите - Artist of the Year, която се дава не на един изпълнител, а на по един, че и повече, от различните разновидности - мъжка група, дамска група и т.н. Той печели и наградата в категорията Hot Stage of the Year.
ВИ от BTS печели приза за Best Music (Spring) с песента си FRI(END)S (BTS' V). Best Music е разделена на пролет, лято, есен и зима, като още не е излязъл победителят за есен.
Ето тук списък на наградените първия ден - https://www.soompi.com/article/1686805wpp/winners-of-2024-the-fa … -awards-tma-day-1
Довечера продължават с другите категории и с другите победители от Bonsang наградата Artist of the Year. Не знам дали има и трети ден, но още не е обявен носителя на Daesang (тази е само една награда), така че предстои да разберем и него.

Последна редакция: нд, 08 сеп 2024, 11:30 от profi_1

# 167
Да, 12та серия направо вкара нова интрига, но не мисля че е свързано с италианския втори баща на Рижка. Още в 11та видях малкото братче с други очи и определено около него има голяма тайна. По-голяма от бутането на големия брат в река Хан. Видя се, че човекът който събира улики срещу Шин е възрастен и като нищо може да е бащата на някое от момичетата. Четири серии преди края сериалът направи остър завой. Обаче съм сигурна, че Рижка не е първата любов на главния и недоумявам, защо заглавието на 12та серия е, че първата любов се е намерила. Със сцената в басеина според мен показаха, че докторката го е спасила в детството, но тя самата не си спомня засега. Малкият брат рязко стана много неприятен персонаж. Следващите 4и серии се очертават много наситени и динамични, защото има много неща за изясняване и при четиримата главни герои.

Сигурно не трябва да е в буквален превод, но според гугъл преводача Дже е спечелил в категория Гореща сцена. За какво става въпрос, всъщност?

Последна редакция: нд, 08 сеп 2024, 18:27 от Рори72

# 168
  • Русе
Профи, никой не спи! Joy Всеки е забил нос в някой сериал или филм покрай домашни/служебни задачи.
Да ви кажа, гледах "Тоже"/Ditto, който някъде беше преведен като "Преплетени светове". Не ми тръгна в Плей-я , Дорама не ми отказа. Simple Smile Беше романтичен филм, както 2в1 поясни в преден пост. Не ми стана ясно как човек може да изчезне за 20 години, буквално, като през почти цялото време преплитаха точно времето. Не знам дали някой го е гледал за обяснение...
Снощи рускините преведоха поредния епизод на "Съседския". Ами отново беше интересен епизод, въпреки нечии отзиви от рода "как може някой си , на толкова години, с едикаква си стабилна професия, да се държи като пубер и да не признае чувствата си". Е, този някой си призна, ама дойде бившия! Simple Smile И като се започнаха едни номера...Simple Smile Мамитата отново бяха на висота, интересни бяха и репортера с пожарникарката - фелдшер. Въобще нямаше скучен момент!
Интересен в по-малка степен беше и "Романтика у дома". Този сериал като че ли страда от липса на динамичност. Някак е по-лежерен. Подготвят ни за криминален момент в следващите епизоди.
Продължавам със "Шестте летящи дракони" и все едно се намирам в нашето Народно събрание - интриги, клики, предателства...изгубвам се и се питам има ли нещо ново под това небе?! И тук каста е много добър, всеки се раздава на мах - няма Първи, няма Втори план!
Та аз затова мълча, Профи! Kissing Heart

# 169
Сигурно не трябва да е в буквален превод, но според гугъл преводача Дже е спечелил в категория Гореща сцена. За какво става въпрос, всъщност?
Предполагам  заради " Кралица У" там има доста такива неща, даже са прекалили, според мен.

# 170
Аз гледах Ditto - единственото заглавие без превод в плейтуб, затова не те разбрах че питаш за него. Тоже е руския превод. Къде е преведен като Преплетени светове?
Мисля, че написах подробно впечатленията си от филма когато го гледах, но сега не ми се търси. Може би е било през юни. ХеЮн изобщо не ми хареса, но ми хареса момичето, което играе дъщерята на героинята й. Главният нарочно изчезна, защото от неговото поведение зависеше съществуването на момичето от бъдещето, с което се сближиха и сприятелиха.

Дани, в Кралица У играе Джи, а Дже е певец, който има няколко роли като актьор и в момента го гледаме в Заличителя.

# 171
Ох права си, още спя LaughingLaughingLaughingLaughing
Видях за какво говориш. Аз не съм съгласна тях, но мен никой не ме пита Joy

Последна редакция: нд, 08 сеп 2024, 16:06 от Danifin1

# 172
Дани, за кое не си съгласна? Не разбрах какво имаш предвид?

# 173
С наградените. Има други, които по-заслужават според мен. А за Дже ще си замълча, мои си мотиви. Но то и нивото в последно време взе да спада, та.......

# 174
Е, то винаги е така. Наградите, въобще всяка форма на оценка на някой артист, певец или друг автор на изкуство е субективно усещане. Не се влияя по никакъв начин от това дали някой е получил някаква награда, но се радвам, ако някой от любимците ми получи.
Но всъщност не разбрах категорията. Награждават музиканти, а категорията конкретно на наградата на Дже е гореща сцена, което не го разбирам.

# 175
Рори, "stage" е сцена, но не някаква сцена от филм или сериал, а буквално сцена като театрална сцена, примерно. Т.е. раздавал се е изцяло на сцената при изпълненията си.

Последна редакция: нд, 08 сеп 2024, 21:04 от 2в1

# 176
  • Варненска клюкарка
Вярно в Заличителя доста очерниха брата. Рижка ми става по-симпатична от главната.

Никога не съм се впечатлявала от награди. На национални в 90% означават влияние - на агенции, продуценти, политика,  последното на запад направо обезсмисли  всяко награждаване,
 -  щатите негласно направиха квоти за черни и обратни, Евровизията  обезсмисли изкуството заради братя и сестри с рокли и мустаци и украински песни които никой никъде не е чувал🙄 Корейските телевизии награждават собствените си сериали и това, освен шоуто за зрителите в новогодишната нощ също няма друга тежест. Но музикалните им са добри. Иначе и аз се радвам като видя награден любимец просто защото се радвам да го видя изтупан и усмихнат, още повече ако излезе на сцената с колежка с която ми е харесал. Истинската оценка за някого е ако го търсят режисьори и продуценти, засипват го със сценарии и така да се каже избира пръв от царския бюфет, това със сигурност означава висока оценка за предишен труд. Другото се вижда по движението в мрежите, посещенията в ИГ, рекламата...такива неща.
Навремето за турските се шегувах  че са като белия боб - имаше за всички, там където не стигаха измисляха нови, ако някой не отидеше на шоуто да си я получи, (често се случваше) награждаваха друг от наличните на място😄
Та и корейците освен в основните категории радват феновете с награди за романтика, най-добра целувка и т.н...🤪

# 177
На мен лекарката ми харесва повече от Рижка, а и при нея дадоха развитие на героинята й. Рижка от самото начало ми е леко повърхностна. Обаче е сладурка и пасва точно на малкия брат.

Единствено награди за научни постижения имат истинска стойност за мен, защото там няма място за субективна преценка.
Всичко останало гледам през моята призма и не се интересувам от това дали другите харесват тези които харесвам аз и това, което харесва на мен. Обаче награждаванията са шоута и радват наградените и ако сред тях има мои любимци се радвам и аз.
Царският бюфет също е субективна оценка. За някой дадена роля може да е мечта, а за друг изобщо да не представлява интерес. Реална оценка са само продадените билети за концерти и филми. Но пак само донякъде, защото имаме интернет.

# 178
  • Русе
Голяма изненада за мен:"Съседския" от комедия и романтика ще премине в жанра драма.

# 179
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Още не съм гледала новия епизод на Съседския, сега сядам на компа.
Мятам едно подробно обяснение за това що е "Hot Stage", което в случая е за класациите на Инкигайо, но го интерпретирайте аналогично и за каквито и да е годишни награди в тази категория.
От 1130-то излъчване на 27 март 2022 г. беше новоучредена наградата в категория гореща сцена. „Hot Stage“ избира артист номер 1 с най-зрелищно представяне на сцена от артистите, които са се появили в предаването този ден чрез гласуване в мобилното приложение „Superstar X“. Това ще се провежда веднага след приключване на гласуването в реално време до всяка сряда и след обявяване на местата от 1-во до 3-то в предаването на живо през следващата седмица, печелившият трофей ще бъде доставен на първото място.
Започвайки през март 2023 г., глобалното гласуване в реално време и гласуването на горещи сцени ще се провеждат чрез Super Star Гласуването за Hot Stays е значимо, тъй като позволява на феновете да изберат най-добрата сцена сред сцените на Inkigayo, така че феновете дават първо място на артиста, който е поставил много усилия в подготовката на сцената.

Реално нямам никаква идея къде и какво през годината е представял Дже, че да получи такава награда на The Fact Music Awards. Не съм чула изобщо и какво е пуснал като песен или албум, че да получи и другата награда. Къде-къде по-популярни изпълнения радваха феновете. Но може и да съм пропуснала нещо, знам ли.
Каквото и да е, получил е награди, нека са му честити. Едва ли реално можем да си представим за какъв труд става въпрос, така че респект към всеки, който го е положил.

Аз първо ще видя моите пусанци какви са ги вършили в Сапоро, че досега не успях. После ще хвърля и един поглед какви драми тръгват в Съседския.

Общи условия

Активация на акаунт