АС и други романтични К-драми - тема 11

• 18 899
  • 736
  •   2
Отговори
# 345
Боже, не мога да повярвам, че отделям толкова време да анализирам имагинерни герои в сериал, при положение, че навремето в часовете по литература, най-мразех да пиша съчинения за "какво е искал да каже авторът"! Joy Joy Joy
Боже Роце, вярно ли ? И аз не мога да повярвам, че има още някой луд като мен на навремето мразещ писането на такива " художествени шедьоври" ,които между впрочем замествах с дълбокомислени размисли на  тухлите  на Стендал JoyJoyJoyJoyJoyJoy

# 346
  • Русе
Роци, Ок Текьон си отказа другото гражданство и влезе в казармата. Даже го нарекоха "Капитан Корея" по аналог с "Капитан Америка".
Обикновено се съмнявам в себе си какво съм разбрала от руския, но явно добре съм се справила ( без да се хваля) , защото разбрах ситуацията с Главната и Бившия по същия начин, както Роци предаде. А тя се обърна към Бившия да я заведе в болницата, защото искаше още малко да скрие болестта си.
Но...истината не може вечно да е под килимчето?! И си излезе! Очаквах 3 начина това да се случи: чрез приятелката, доктора и случайно. 2-та се случиха и беше достатъчно.

Последна редакция: нд, 22 сеп 2024, 16:13 от winona

# 347
  • Варненска клюкарка
Пакито е завършил средно образование в Канада, но не знам дали е раждан там, искал е да служи в спец частите, но дали се е случило също не знам.

Значи за Дивата правилно съм предположила че е към 32-33. Малко загуба ми се вижда при тая хубост на Ча да няма романтика, но пък в Прекрасен свят се усети добър потенциал в чистата драма, явно ще иска да го развие.

Някои тук периодично си къдрим някакви анализи. Обикновено аз не хлътвам до край в историята и се впечатявам най вече от режисьорските и сценарни похвати, но ако ме подразни нещо в характерите и изцепките на героите не мога да го подмина. Редовно на глупостите  си казвам едно филм да става че да не го месля повече отколкото заслужава. Но в случая не забравям и как главната посрещна пред дома си бившия - първо погледа в стил "Пак ли ти досаднико", после вкъщи докато той ядеше от манджите на майка и го гледаше на криво от дивана, вместо да седне на масата при него, а после допусна семейството и да му посегне. Тогава не обърнах внимание, но след разкриване на болестта, трябваше когато баща и му броеше хапките и цъкаше възмутено с език, да се сеща че бившия я е хранил на час по лъжичка, предвид вече станалата известна 2/3 резекция на стомаха и, да се изправи там като пич пред родителите си и да не допуска да го обиждат.Във фентъзитата приемам всичко, дори някакви изсмукани неща, в историите тип нещата от живота не. Както и да е, не ми харесва.

Днес май рожденичка е КимЮ, в Шортс ми минаха някакви подздравления, но не съм търсила информация.

Последна редакция: нд, 22 сеп 2024, 17:45 от Беллора

# 348
  • пак на Рив Гош
Да, става на 25 години днес.

Уин, благодаря ! Тек ще да е бил, значи.

Дани, на мен проблемът ми беше, че не бях сигурна дали това, което учителите казват, че е искал да каже авторът е това, което наистина авторът е искал да каже, поне, докато не видя написано черно на бяло от самия автор какво е искал да каже. Май вече става ясно защо се занимавам(х) с наука Joy

Пак Ън Бин доста често играе с по-млади актьори, и обикновено й се получава добре. И Kim Min Jae, и Kang Tae Oh, и Chae Jong Hyeop са по-млади от нея. Че и на Роуон му беше кака в The King's Affection (трябва да престана, обаче, да го наричам "Роуон" и да си му казвам "Роуун", както би трябвало да е ... проверих правописа на хангъл Joy).

# 349
  • Варненска клюкарка
Най гледаните 10  К-заглавия на Нетфликс през 2024. Данните са в  милиони часове. Самдалата и Доктор Слъмп ме изненадаха с 4то и 5то място.

https://youtube.com/shorts/KdugQCw2WOw?si=pwq05NnLNgGMhcQl

Минка и тя така, след 30 основно снима с по-млади от нея мъже, като някъде разликата  е доста значителна.

Последна редакция: нд, 22 сеп 2024, 22:10 от Беллора

# 350
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Носила съм тук в темата снимки на Пакито от казармата и съм го коментирала. В спец частите е бил. Заради него сега и ВИ е в спец частите.

А ето ги ВИ с Джей Хоуп от таз вечерния заключителен концерт на АйЮ в Seoul World Cup Stadium, с което приключва турнето си HEREH World Tour.

Малко блясък от концерта ѝ - https://x.com/i/status/1837869264277045616 и https://x.com/i/status/1837862877643899209 и как Хоби се селфи с нея след концерта - https://x.com/i/status/1837876379393659278

# 351
  • Русе
Ей, че ми стана хубаво при тези кадри?! Профи, благодаря! Стана ми и едно драго за тази любов към АйЮ - такъв пълен стадион със зрители, както при ВТS и двама нейни певци да присъстват ...Респект към подобна колегиалност!
Изгледах последната серия на "Съседския" и съм много доволна, чак се чудя още 4 епизода с какво ще напълнят...Може би с другата двойка - приятелката и журналиста. Невероятно решение  на режисьор или оператора (мисля) да снима Главните на фона на морето и слънчогледите!!! Красива сцена на красив фон  винаги е гаранция за невероятно усещане.
.................
Допълвам: свърши и "Пепеляшка" с хепи финал за всички. Много забавна ми беше сцената на пийналите снахички пред прозореца на Мама, която си слуша класика, отпивайки вино и нищо не подозираща за емоциите вън. Grinning Мда, когато искат, корейците могат да изпипат детайли!

Последна редакция: пн, 23 сеп 2024, 11:40 от winona

# 352
Аз пък се разтопих с 12 епизод на Съседския. Много, много хубав епизод. Хем смях, хем любов и перфектен край Heart Eyes . Усещам, че предстоят недоразумения, забъркани от нищо неподозиращите родители, така че ще се посмеем. А и трябва да се развият отношенията между вторите главни. Нищо, че журналистът засега отсвири фелдшерката. Не е като да няма с какво да запълнят 4 серии.

# 353
  • пак на Рив Гош
Аз мисля, че и с Брата ще има материал за запълване на 4 епизода. Това пътуване до Бусан и инфлуенсърството не е току-така Grinning.
Аз много се забавлявах с препратката към Кларк Кент по отношение на Журналиста в 11ти епизод. Ще се разкае той, като разбере, че Фелдшерката (в моя Нетфликс я превеждат като "първа помощ") ще ходи в Антарктида. Joy

И малко BTS ( Wink ) от снимките на края на 12ти епизод:
https://www.instagram.com/reel/DAPSB0piYTo/?igsh=MW1mMGVoOGxjcTdiaQ==

# 354
  • Варненска клюкарка
Изгледах Заличителя - от един момент с доста помощ от мишката. В началото тръгна добре, ама нататък  подобно на други поизплискаха легена, особено с тоя изсмукания психопат дето цъфна ни в клин ни в ръкав. Не съм очаквала нищо особено, затова не съм разочарована - и по- зле съм вждала.

Бях останала с впечатление че последния концерт от турнето на АйЮ е в края на август, а то било през септември. По същото време бяха и двата и големи концерта в Сеул преди 2 години- 18-19.09. 22.
Уин те големите си се уважават, още повече че тя е работила с БТС-ци. На предишния пак присъстваха, колегата и от филма който беше снимала наскоро беше там, ДжГ отиде да я види зад кулисите, с него бяхме качилии снимки тогава...Мисля че имаше и присъстващи от ЕХО, но не съм сигурна,че по онова време не им знаех имената. Бо Гъм тази година пя на един от концертите и, явно реверанс, той към нея, тя към него, нали сериалът им си иска реклама, че май още не е излъчен....

# 355
Ауу, снощи в 9 епизод на Стартъп стигнах до там как Главната ще разкрие кой всъщност е истинският автор на писмата от детството ѝ, с двамата главни пред нея. Нямам идея дали наистина ще разбере или отново ще я заблудят. Няма как да не отбележа страхотната игра на  Нам Джу-Хьок в епизода. Не е просто модел и хубаво тяло. Броени дни след излизането му от казармата още нищо не съм чула или видяла като негови проекти и участия, но пък си заслужава и малко почивка и нормален живот. Довечера продължавам със следващ епизод. Още повече предстои да видя и как снахичката, с все куфара си Луи Вюитон, се цани за помощник на свекърва си в камиончето за храна.

Повечето концертни турнета в Ю.К. завършват не с последния концерт от турнето в Сеул, а с т.наречените бис-концерти, обикновено 2 на брой, организирани около месец след последния. Турнето започна през март и премина с 31 концерта в Азия, Европа и Северна Америка. Тези дни АйЮ направи точно тези два бис-концерта, от които пуснах снимките на ВИ и Джей Хоуп. За разлика от предишните си турнета, на края на това АйЮ е поднесла огромна изненада на феновете си изпълнявайки за пръв път, а вероятно и за последен (така се мълви), специално написана песен - "Довиждане лято".
Относно неиздадената песен на IU, „Bye Summer“ IU каза, че обикновено не обича лятото. Но това лято, когато беше на турне по света, беше едно от най-добрите, които е имала. И се чувстваше по-дълго от обикновено. Така тя написа тази песен. Тя изобщо не планира да го пусне - това е специално удоволствие, направено само за концерта на бис. Когато тя започна да пее песента, започна да вали много леко. Дъждът свърши, когато представлението свърши, беше толкова вълшебно.
Ето я -

# 356
  • Русе
Попаднах на снимането на целувките в леглото в "Съседския"...И си казах:"Господи, добре, че не съм артистка!" Joy Мерака ми за целуване се изпари със скоростта на светлината:
Колко пъти ги връщаха, снимки от тук, от там...направо предположих съветите:"То така ли се целува бе?...Сложи си ръката еди къде си...Не там бе, зад главата...Айде, дай малко чувство!...А ти си затвори очите...Не се хили!...Я, да повторим, че осветлението не беше ок!...А, сега от другия ъгъл...Сега легнете...Ама не върху нея, че нищо не виждам!..." И все от тоя род! 10 човека поне те гледат и искат всичко да е натурално...
На 9 епизод от "Без печалба няма любов" започнаха забъркването на каши по всички направления и за 3 епизода трябва да разплетат възлите, по стар корейски обичай. Усеща се разликата между двамата Главни, но някак това не ме дразни. По отделно Шин МинА и Йонг Де са толкова сладки, че просто ги приемам като двойка. "Сестра й" се оказа бременна, май не знае от кого ( или аз не разбрах), двоуми се какво да прави и май не иска да става майка. Другата "сестра" е уплашена от баща й- убиец, който е излязал от затвора и я търси. Кашата с незаконния син и Мама от Канада сигурно бясно ще се вихрят (предполагам) през тези 3 епизода.
Има достатъчно материал и се надявам сценария да е стегнат и интересен. Искам сестрите да ги видя щастливи.
Дано не искам много...Rolling Eyes Innocent

# 357
  • Варненска клюкарка
Проф, благодаря за подробностите, знаеш че обичам. Много работа свърши АйЮ за година- 2 сериала, филм, албум,  световно турне - много много много....Наскоро ми попаднаха нейни снимки на които се възхищаваха сънародниците колко крехка и нежна изглежда на 31 бяха писали че е като 20 годишна

Днес съм на клюки, попаднах на разни руски видеа, дикцията на водещата е страхотна и всичко и се разбира перфектно. По- стари, по-нови, като не съм ги гледала, за мен всичките са интересни.

Тук са изпълзели кадри от бтс на Добре дошли в Самдала с пушещия електронна цигара Джи. Критикуват го че дими право в лицата на колегите си, следва и обяснение колко е страшно да хванат някого от селебритата да пуши, въпреки че цялата страна дими. Явно селебритата са големи партизани щом рядко се случва да ги изтипосат като Джи.
с него е към петата минута
https://www.youtube.com/watch?v=HXG40h2__OY

преведеното на руски извинение от агенцията му
Скрит текст:

И други моменти са описали - посмях се за Ли Джи Хун (дано да го пиша правилно че руското произношение на корейските имена е кошмарно) Та на празнуване на нещо на СП си събул  гащите в някакъв момент, а после заради изпълзелите кадри агенцията му замазвала, че просто се преобличал заради следващи сцени...Joy Следват клюки за поведението на някои актьори и как Суки е много непредвидим до последно преди да започне да се снима в нещо, та чак май си е отрязал пътя за НФ преди няколко години, отказвайки се от ролята с вече минал момент с четене на сценария... А  в началото забравих да спомена че започват със Со Йе Джи. Изглежда доста неприятна особа, явно с право се търси определен тип характер за роля
 а не просто външност - едни по дръпнати, други по-слънчеви. На мен в двете роли в които съм я гледала ми изглеждаше неприятна. Поведението и към обкръжението и на работа за малко да и струва кариерата. видеото не знам от кога е, но миналата година пак имаше скандал с нея, любимият и тогава беше изтипосал съобшенията които е получавал от нея, тогава коментираха че звучала като пълна откачалка....

Тук най интересно ми беше към  втората минута където споменават Пакито. Общо вцзето темата е за най желаните ергени в бранша, родени със сребърни лъжички в устата - синове на шефове на LG, шефове на на фармацевтични компании, на BMW за Корея и н милионери.
https://www.youtube.com/watch?v=Hj9WuDsw2D0

Имало е слухове за Пакито и дребната му колежка от Силната ДБС, впрочем и той самият ги е подклаждал, сам е казал че по време на сниимките е бил влюбен в нея. Коментират изказването му че харесва нежни и крехки момичета за които искал да бъде защитник (още един с афинитет към дребничките момичета Joy) На друго място четох че аген;циите им нито веднъж не са отрекли слуховете. Сега още повече ме е яд че миналата седмица преносът на едно шортче с тях двамата зад кадър не ми се получи, много нежност вшдях от него към колежката му...

Тука към 9тата минута е частта за кървавото писмо, оказва се че го е получил Текхьон. Някаква кукувица му написала "Не можеш да живееш без мен" като освен подробността от къде е "мастилото" му уточнила, че и посипаната в писмото растителност е от същото място.... В следващо писмо му е изпратила и снимка на хигиенния материал послужил за мастилница. Явно заплашена от последствията се извинила, ама грозната постъпка си остава абсолютен прецедент...
https://www.youtube.com/watch?v=5ryrt9YsuPA

Във видеото също са истории с Пако, Юна, Рейн и КимЮ...

Пропуснах да кажа че в едно от 3те видеа кментираха главния от Блестящата диня който за 3 месеца е усвоил китарата от нула. Също и езикът на жестовете който използват глухонемите. Там е видял още по-голям зор, защото когато искал да е перфектен  като актьор, вксе обърквал нещо с ръцете и обратното- когато внимавал какво показва с пръсти, сцената/ емоциите не му се получавали.

Толкова много видеа ми минаха че не помня всичко, но на едното място коментираха Нам ДжУ Хьок, че преди няколко години някак е попаднал в класация за особено неприятни и недружелюбни колеги....
Обикновено руските блогъри не ги взимам под внимание, но тук твърденията са подкрепени със снимки. Имаше и откъси от признания от шоута, неща за които знам  и съм срещала и другаде, но ще стане още по-дълго...

ПП Уин, всяка целувка чисто технически има поне 3 дубъла, ако всичко останало е наред - от към единия, от към другия  актьор и фронтално. Ако се наложи дубъл защото на режисьора не му е харесало нещо, пак от начало по същата схема - ляво, дясно, фронтално. И аз видях кадрите в Шортс.
Преди време с Марги носихме едни видеа от едно целуване на Сокчови където режисьорът им казва че не е искал такава екстремна целувка с което доста ги засрами. Има кадри в които режисьорът с още един са виснали на 50 см от тях и ги наблюдават, без да им казват нищо, но не пропускаха и най малкото движение. Жалко че т.н. екстремна я няма в бтс, нещо са се отпушили там повече от нужното Joy А аз бях коментирала че следващите ми изглеждат някак по-сдържани, правилно съм усетила че има нещо там Joy За Джуно и Юна съм писала, така се бяха подкарали в един басейн, та по някое време режисьорът му подвикна да си приберял езика Joy

# 358
Со Йе Джи съм я гледала в 4 сериала, единият 120 серии. Освен че я харесвам като актриса според мен има излъчване на много приятен човек. Гледала съм я в сцени зад кадър заедно с Джун при снимането на Беззаконен адвокат и изглежда много приятна и забавна като човек. За тези съобщения до гаджето й някъде бях чела, че не е истина това, което се разправя по неин адрес. За КимЮ пък съм чела и гледала интервюта с  колегите й: Йогито, Бо, УСок, които разказват колко комфортно се чувстват на снимачната площадка с нея и какъв страхотен човек е. Гледала съм я в различни шоута, в различни нейни възрастови периоди и впечатленията ми са, че е много сладък човек като характер и поведение.
Отдавна спрях да гледам такива видеа и класации от разни ютубъри. Изгледала съм вече много филми, сериали, видеа с актьорите и шоута и си създавам мнение и впечатления лично.

Бесен заради Пазителят на съкровища тийнът проведе свое проучване на БТВ стори/лейди и първо пресметна, че 22.30ч. в делничен ден ще се освободи като час за излъчване на нещо различно от турско след 92 дни и освен това установи, че освен вече изгледаните от мен през последните 2г. сериали, по лейдито са излъчвали и Първият ми живот, Приказка за 9те опашки и Гоблин. Докато се е ровил си е набелязал няколко други к-сериала, извън тези които гледаме по ТВ и за да не се чувства прецакан от сторито предложи, а аз се съгласих вечер преди Лечителят от 22.30 да гледаме Пазителят в Плейтуб. Мисля, че вече не гледа заедно с мен, а защото е лично заинтригуван от к-сериалите. Продължава да увеличава списъците си с гледани и харесани/нехаресани сериали и любими актьори и актриси.

# 359
  • Русе
О, Бел, като ти чета поста, се сещам колко изобретателни са хората, по една или друга причина! Rolling Eyes Как за нула време могат да извадят кирливите ризи на сестра ти...нищо, че нямаш сестра! Joy Да, признавам, че понякога може и да имат право! Аз самата колко пъти се връзвах с фейк-нюз, не е истина! Все пак ще уважа труда ти и ще погледам...
Рори, момчето ти е страхотен детектив! Hands Clap

Общи условия

Активация на акаунт