АС и други романтични К-драми - тема 11

• 18 893
  • 736
  •   1
Отговори
# 330
  • Варненска клюкарка
Тези пък не си нагласиха схемата. Може да бяха в късен час, но ако видех нещо което ме интересуваше, съм го гледала дори тогава.
Рори, помниш ли, очакваше да пуснат Бегача, а то май К- сериалите съвсем ще ги занулят, камо ли да купят от най- новите заглавия, едва ли биха могли да си ги позволят. Всъщност за двете години откак следя какво излъчват от корейските заглавия не съм видяла нито едно от новите хитови заглавия, стари да- нови не....

Догледах и двете серии на Съседите и се чудя що избират такива диагнози, като в крайна сметка главната на финала ще е жива и здрава. И за Кралицата на сълзите се чудех за същота. В случая на едното място чудодейното изцеление беше за сметка на немската, а на другото за сметка на американската медицина, сякаш самите създатели на историите не вярват в такива чудеса.

Проф, Джин е станал посланик на Гучито ли?  По време на олимпийските игри го видях в един бутик, или да е било в централата на марката в Париж.

Роце, мерси че мислиш и за моя вкус. Това беше една от вече по-старите презентации на Клиник, не знам, май ги правят всяка седмица или през седмица. В този смисъл онзи ден в Шортс ми мина един анализ че за 3-те месеца след края на Бегача, общата стойност на рекламните му договори надхвърля 3 млн. долара, а до края на годината има още 3 месеца, казаха че вероятно по този показател щял да оглави и една друга класация или да дели място с Ча....

Последна редакция: сб, 21 сеп 2024, 12:56 от Беллора

# 331
Благодаря, Роца! Сокчо не го връщаме 😎

Възмущават се зрителите Рори, полза обаче няма...
Скрит текст:
От ФБ страницата на БТВ Стори

Малко размазано понеже прецених да залича името на потребителя.

Повлияха ми положителните отзиви на Роца и Уинона за Защото това е първият ми живот, та вместо на "Съседския" сериал се спрях на "Съквартирантския".😉 Харесва ми.

Последна редакция: сб, 21 сеп 2024, 14:49 от Margarita N.

# 332
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Да, Белл, Джин стана посланик на Гучи.

Заличителя и Съседския съм си ги оставила евентуално за утре. Гледам Стартъпа, като съм вече на 7 епизод, ама малко се позагуби динамиката. Иначе начинът, по който са показани взаимоотношенията между героите, поне според мен, идеално съответства на взаимоотношенията между връстниците им в реала. Било то между приятели, било между конкуренти, било между момчета и момичета ..., всички взаимоотношения. Особено добре се е получило с тези между момчетата. Както недораслите, така и рано съзрелите. В това отношение сценаристите са се справили много, много добре. Тепърва ми предстои да видя как ще задълбаем в първата истинска любов, чия или чии първи любови ще усетим. Едната е ясна, но съм убедена, че няма да е само тя.

На Сокчо му пожелавам да успее да се задържи нависоко в бизнеса. Hug На Ча казармата му чука на вратата, но пък другият всепризнат красавец Джин вече е на линия, та конкуренцията хич няма да е малка.

# 333
  • Русе

Само Ви напомням, че днес започва "Съдия от Ада"/Judge from Hell

# 334
Много приятен кавър в изпълнение на До Кьонг Су от ЕХО и И Сухьон от AKMU

Защо корейските актьори над 40 не се женят

Заличителят тотално го оплескаха. Още от началото ми беше 50 на 50, но вече чакам само да свърши и да го забравя. И, като че ли не им е достатъчна драмата, та трябваше да вкарат и баща-психопат Rolling Eyes.

# 335
  • пак на Рив Гош
Белл, за "Съседите" - за мен диагнозата на Главната беше не толкова, за да боледува и да се изцели по чудо, а по-скоро за подчертае, как в стремежа си да бъде добра дъщеря и да не тревожи семейството и близките си, е скрила от тях състоянието си, операцията и всичко последвало. Заради натиска от страна на майка й да бъде успешна в Щатите, да бъде нещо като трофей, с който да се хвали пред хората и като цяло да не "пропилее живота си", ако не го изживее по критериите на родителите си. Които, както виждаме, не съвпадат с нейните.

Признавам, не гледах датата на представянето на Бьон У Сок на "Клиник", просто запазих клипчето да ви го пусна.
А това е желаният подарък за рожден ден Wink - https://www.instagram.com/reel/C-0N1svyRPQ/?utm_source=ig_web_co … =MzRlODBiNWFlZA==

И Ча Ън У за "Шоме" - https://www.instagram.com/reel/DAIaff0sBLU/?utm_source=ig_web_co … =MzRlODBiNWFlZA==

И, понеже Профи каза, че може и още от Джин Wink -
- https://www.instagram.com/reel/DAJGE4zxnvg/?utm_source=ig_web_co … =MzRlODBiNWFlZA==
- https://www.instagram.com/reel/DAHlf7BBTpW/?utm_source=ig_web_co … =MzRlODBiNWFlZA==

Good Partner (2024) - довършен снощи, крайна оценка 8.5*, което значи, че ми е харесал. Приключиха по благоприятен за всички начин, без да залитат в мелодрама и твърде много захарен памук. Допадна ми, че разглеждаха различни случаи и не се фокусираха само на един-два за целия сериал. Всички герои ми бяха симпатични, харесх сис-манса на двете Главни, които имаха доста положително развитие в хода на действието, макар и по различен начин. Успяха да запазят границата между личните и професионалните взаимоотношения. Одобрявам!

Judge From Hell смятам да го пропусна. Два сериала с Пак Шин Хе за година ще ми дойдат много Joy

# 336
Харесвам актьора в ролята на лудия баща в Заличителят, но този обрат беше напълно излишет. Чрез убиеца на бащата на главната явно ще върнат спомените й от детството в т.ч. и спасяването на малкия Гун, но със сигурност можеха да измислят по-добър начин. Гун няма да е задълго депресиран. Той си има спомените и от времето когато живя уверен и щастлив живот, вече има и нормално семейство и ще се съвземе бързо. Този обрат не ме дразни, защото има послание в него. Обаче лудия баща убиец и двете майки на девойките с техните тъпи тайни и сметки без кръчмаря ми изпилиха нервите последните серии. Като цяло сериала, главните герои и актьорите зад тях ми харесаха с изключение на 14та и 15та серия. Надявам се 16та да е по-добра, с хепиенд, но без да е сладникава и глуповата.

Този сериал Чуй ме започна мин. год. в събота и неделя след Лунната светлина т. е. в края на лятото и сравнително до скоро го даваха. Та значи поне няколко месеца в 22.30 ще има турски сериал. Тийна не може да повярва, че след тази активна двуседмична реклама няма да пуснат Пазителят и си го чака в понеделник.

Последна редакция: сб, 21 сеп 2024, 19:47 от Рори72

# 337
  • пустинен пъпеш
Не мога да  не отбележа красивите пасторални кадри сред цъфнала слънчогледова нива и извисяващо се планинско възвишение зад нея в новия епизод на Съседския.

# 338
  • Варненска клюкарка
Роци, това не променя факта че  са 2 изключително тежки диагнози с много ниска преживяемост, но героините са живи и здрави, независимо че на второто място не акцентираха въху търсенето на чудодеен лек. В сериалите героиите винаги крият лошите новини от най близките си, в живота е обратното, но хайде да речем филм да става.. В двата сериала главните героини независимо по какви причини, но бяха еднакво неразбрани от родителките си -  на едното място майка гледаше на щерка си като на трофей, притискайки я несъзнателно, на другото родителката беше напълно безразлична, дори в детството и безмълвно обвиняваше щерка си че е останала жива вместо брат си. Сюжетът на Съседите ми е напълно предвидим- и на двете места след като научиха диагнозата роднините си седнаха на задниците, обединявайки се около детето, тръгнаха ретроспекциите как са се държали с него в миналото и т.н.... До въпросния момент всеки си имаше собствени грижи, в Кралицата всеки направо си беше в собствен свят и не се вълнуваше от другите. Главната в Съседите не искала да тревожи родителите си, но активно се възползваше от помощта на бившия, а когато се е видяла на крака вече не и е бил нужен. Чак ми стана мъчно за него. Но главните в Кралицата са ми значително по-атрактивни, има някакъв размах на историята- пътувания, музиката е прекрасна....

Заличителя от един момент го гледам заради двете главни момичета, а и идва финала, не върви да го зарежа сега. Все си мисля че Рижка се довери прекалено бързо и може би този човек няма да е баща и и някой някъде греши.

Проф, смятам че на Ча му е рано да се харизва на държавата и ще настъпва педала още към 2 години. Вероятно ще издаде поне още един самостоятелен албум и поне още 2 сериала. Последните 2 макар и излъчени в началото на тази година са били снимани през миналата, а предвид бълването на по 20-на нови всеки месец, сигурно малко хора вече ги помнят, сънародниците му за някои неща са много късопаметни. Но съм съгласна че е по-добре  да влезе в армията сега, защото ще излезе преди да е навършил 30.
За сравненията казвам  какво сравняват зрители в момента, какво ще сравняват наткатък не знам.
Ча и Сокчо снимат реклами за продукти които са от еждневието на хората. И двамата сърбат някакви неща - единият супи, другият рамьони, мажат се с луксозни козметики, пият някакви напитки, ближат сладоледи, снимат се за спортни брандове и електроника, като актьори влизат и двамата в домовете на хората направо от телевизора - въобще имат съпоставимо присъствие на малкя екран, явно и доходи, щом ги  сраняват по това.. .

Последна редакция: сб, 21 сеп 2024, 20:25 от Беллора

# 339
Не мога да  не отбележа красивите пасторални кадри сред цъфнала слънчогледова нива и извисяващо се планинско възвишение зад нея в новия епизод на Съседския.
Нямам търпениe да ги видя.
Явно и в двата сериала в новите епизоди развоят на събитията ви е провокирал, щом сте се разкоментирали. Аз ще си ги оставя за после.
Белл, в Съседския главната не изостави бившия си. По-скоро в някакъв момент той си призна, че му е дошло в повече и също е човек със собствени потребности. А тя точно в този момент смяташе, че е добре да му даде свободата.
Ча за момента не почва да снима, поне не съм попаднала на инфо за следващ негов проект. Затова си мисля, че е възможно да планира отслужването в армията.

Убиецът, който отвлече Рижка в предната серия на Заличителя наистина ли се оказа баща ѝ? Не мога да повярвам. Мислех, че просто е някакъв психопат.

2в1, кавърът с До много ми хареса.Heart
Роци, и Джин много ми хареса. Wink

Последна редакция: нд, 22 сеп 2024, 11:31 от profi_1

# 340
  • пак на Рив Гош
А, аз си харесвам и двата сериала, и "Съседите", и "Кралицата". Сега, вярно е, че и към двата подхождам доста предубедено (положително предубедено Wink ), понеже много харесвам главните актьори и на двата.
За "Съседите", и аз съм на мнението на Профи, че Тя с Бившия просто се разминаха в един момент. Той й помагаше, Тя се опираше на него, понеже нямаше на кой. Само че на него в един момент му дойде повече и искаше да се върне към по-нормален живот (което е абсолютно разбираемо), нещо, което по онова време просто нямаше как да стане, понеже Тя беше още на дъното. И затова, беше по-добре да се разделят. Жалко, но пък така даде върможност на Той да се  втурне на "празното място".

Ча Ън У има обявен нов сериал, The Wonder Fools чиито снимки би трябвало да започнат скоро и който би трябвало да се излъчи догодина. В него ще си партнира с Пак Ън Бин ("Корабокруширалата Дива", "Адвокатката У"). Сценаристката и режисьорът са работили заедно по "Адвокатката У" и "Доктор Романтик" (а сценаристката е написала още известни сериали, споменавани в темата, като Gu Family Book, Gyeonsong Creature,  и Where Stars Land).
Скрит текст:
И, айде като приключат с този сериал, да се стегнат и да подготвят снимките на четвъртия сезон на "Доктор Романтик". Joy Тъкмо и Ким Мин Дже трябва да излезе догодина от казармата, любимият ми Ю и той трябва да е свободен, а Ан Хьо Соп май не го грози казарма, нищо че е на 29 години Grinning

# 341
Приключи Заличителят. Поне на финала позамазаха малко нещата и докараха някакъв хепиенд.

............................................
Ча Ън У има обявен нов сериал, The Wonder Fools чиито снимки би трябвало да започнат скоро и който би трябвало да се излъчи догодина. В него ще си партнира с Пак Ън Бин ("Корабокруширалата Дива", "Адвокатката У"). Сценаристката и режисьорът са работили заедно по "Адвокатката У" и "Доктор Романтик" (а сценаристката е написала още известни сериали, споменавани в темата, като Gu Family Book, Gyeonsong Creature,  и Where Stars Land).
....................
Гледала съм повечето от сериалите и на сценаристката, и на режисьора. При това са все такива, които са ми харесали. Дано и сега е така.

Скрит текст:
Ан Хьо Соп е с канадско гражданство така, че няма да ходи в казармата освен, ако не се откаже от него.

# 342
  • Варненска клюкарка
Пеещата дива нямаше ли да снима втора част на сериала за НФ? Големичка ми се струва за Ча.

Проф, гледах го момента, но според както го виждам, той  от днес за утре се оказа с нея в това и тя също трябваше да прояви разбиране че и на него му е много трудно. Роци  не ми хареса че в момента в който тя се почувства по силна, реши че тогава ще е великодушна и ще го освобождава от себе си. Ако не греша след 3 години. Когато се почувства зле и заподозря рецидив, отново хвана него под ръка. За всеки въвлечен в това е тежко, макар и по различен начин.
Една скоба:
Скрит текст:
Синът ми започна учебната година във вторник, хвърлили ги направо в най страшното, 2 упражнения в онкология- за общо 4-6 часа прекарани в отделението без да е докосвал пациент, 2 дни не искаше да яде. Без да има емоционална връзка с някого от хората които е видял, но заради това на което е станал свидетел  беше разтърсен. Имали дупка до следващо упражнение и седнали на кафе някъде отвън, групата им 11 човека само мълчали... Негова колежка се заковала на входа на отделението и казала че втори път не може да влезе там... [spoiler/]

Последна редакция: нд, 22 сеп 2024, 00:05 от Беллора

# 343
Честит празник! bg

Изгледах Заличителя и въпреки хепи енда си признавам, че последната 16 серия ме изнерви и накрая не се почувствах достатъчно удовлетворена. Някак горчив и непълен ми беше краят. Да не говорим, че си бяха едни последни секунди. Можеха след почти 50-те минути психо-трилър малко по-жизнерадостно да го приключат и с  повечко време за главните ГГ, не за роднините им. В т.ч. ми беше някак недовършено и за брата и Рижка. Всъщност най-свежи бяха болничните двойки в склада Joy. Ама това е защото имах някакви по-розови очаквания. В крайна сметка изгледах един приличен сериал, за което не съжалявам. Но няма да ми влезе в категорията любими, нито пък ще изпитам желание да го повторя, ако получи цялостен превод на български.

# 344
  • пак на Рив Гош
Честит празник!

2в1, помня, че по едно време бях чела, че
Скрит текст:
някой от известните корейски актьори (тоест, достатъчно известен, че името му да ми говори нещо Wink ), който е бил с чуждо гражданство (мисля канадско), се е отказал и е взел корейско, за да може да отбие военната си служба. Помня, че ме впечатли навремето. Ама, пусто, като не си пия редовно гинко билобата, не помня точно за кой актьор ставаше дума Grinning. Та, мислех, че може да е бил Ан Хьо Соп, ама май не е бил той.

Пеещата дива нямаше ли да снима втора част на сериала за НФ? Големичка ми се струва за Ча.
Ще, ще, само дето младежът, който й партнираше в "Адвокатката У", беше в казармата допреди няколко месеца Wink.
Разликата им с Ча Ън У е 5 години, не е чак толкова страшно. А и сериалът им няма таг "романс" (поне засега).

Белл, пазбирам какво не ти е допаднало при Главната и Бившия. Но за мен, това си е пак проблем в комуникацията (иначе нямаше да е корейски сериал). Според мен, Тя не знаеше, че Бившият се е чувствал вече като в капан покрай нейното състояние вече толкова време, понеже той не й го беше казвал (и го разбирам, понеже надали му е било лесно хем, да я подкрепя, хем и не знам как би казал на болен човек, че му е писнало от нея и си иска живота). И в момента в който Тя го разбра, се разделиха. За мен някак си не е било умишлено "използване" на Бившия да се грижи за нея, докато е била болна и после като е била по-добре, да му е казала "ариведерчи, бейби", за да се отърве от него, понеже вече не й изнася да са заедно. А се обърна към него, когато беше кризата, според мен, за да не издаде болестта си пред Главния и оттам да научат и другите. Това ми харесва и в сериала, че Бившият не го бяха представили като някой токсичен Гадняр (както обикновено), ами съвсем нормален и мил човек. И на мен ми стана мъчно за него. Но, за мен, те просто се разминаха във времето. Главната и Главния също не са стопроцентово мили и страхотни, а са си съвсем нормални хора, с демоните и недостатъците си. И това, че са правдоподобни образи, ми допада.
Боже, не мога да повярвам, че отделям толкова време да анализирам имагинерни герои в сериал, при положение, че навремето в часовете по литература, най-мразех да пиша съчинения за "какво е искал да каже авторът"! Joy Joy Joy

Общи условия

Активация на акаунт