АС и други романтични К-драми - тема 11

• 18 866
  • 736
  •   1
Отговори
# 315
  • пустинен пъпеш
https://www.obekti.bg/kulinarni-pteshestvenici/polzite-i-filosof … koreyskata-kuhnya
Ето и за бибимбап
https://www.obekti.bg/kulinarni-pteshestvenici/vkust-na-koreya-k … i-cveten-bibimbap

Последна редакция: пт, 20 сеп 2024, 10:10 от rududu

# 316
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Предната вечер случайно нацелих първия епизод на Пол Холивуд опитва Япония по 24 Китчън и бях впечатлена от някои статистически данни. Сигурна съм, че съм гледала поредицата поне няколко пъти преди това, но някак без съществено фокусиране върху съдържанието ѝ. Голяма грешка! Има неща, за които и Роци е разказала в блога си. Не съвсем същите, но подобни. Но има и съвсем различни, за които ми беше много интересно да науча. Друг е въпросът колко ще запомня Joy. Снощи проспах втория епизод, въпреки че го подхванах. Довечера е трети, надявам се да мога да го изгледам, фокусирано Wink, целия. А когато тръгнат да повтарят поредицата, пак ще се наредя да я гледам.
Сега отивам да чета линковете от rududu, че умирам от любопитство.

Напредвам със Стартъп и дано не се разочаровам по-нататък, че ги знаем к-сценаристите как извъртат сюжета в съвсем други посоки.

Довечера излизат и нови епизоди от вървящите в момента сериали, та няма да е скучно през трите предстоящи почивни дни.

# 317
rududu /Благодая, хвърлих им един поглед, но за мен всичко което упоменават вече ми е известно. А бибимбам най - редовно готвя в най- различни варианти, вкъщи много се харесва Flushed

# 318
И аз гледах Пол Холивуд. И един Адам има, който обикаля азиатските страни и скоро повтаряха епизодите му от Япония. Люк Нгуен пък обикаля Виетнам. Има и други готвачи, които представят кухните на различни азиатски страни. 24 kitchen периодично повтарят поредиците си, та човек, ако го интересува, все ще ги нацели в даден момент.
В "Странни храни, вкусни дестинации" с Андрю Цимерн също има епизоди за обиколките му по онази част на света, но неговото предаване върви по Food Network. Тук повтарят и предванията на Антъни Бурдейн, който също имаше доста включвания от Азия.

Perfect Family приключи вчера.
Обясниха всичко. Общо взето не останаха въпроси, които да те чоплят. Май за пръв път гледам Юн Санг Хьон (Оска от ТГ) в такава откровено отрицателна роля. Ел-чето (ангелчето Данчо) имаше кратко участие в няколко епизода като полицай,
Скрит текст:
но му видяха сметката докато изпълняваше служебния си дълг.
В началото се създаде леко впечатление, че "мама и татко" не са много читави, но в последствие историята претърпя рязък обрат и се разбра защо се държат така. Краят на 11 епизод хвърли малко смут, но във финалния 12-ти всичко си дойде на мястото.
В сериала няма романтика. Чиста психологическа драма с елементи на отмъщение си е.

Днес трябва да приключи и Добрия партньор, а на негово място от утре ще започне The Judge from Hell.

# 319
  • Русе
И аз да се отчета:
С голяма мъка завърших "6-те летящи дракона" - в Плей-я нищо не ми се отваря от 30 епизод, със субтитри има до 42 Е на Дорама, след това такава отвратителна озвучка на 5 Дорами ми скъси живота! Ако със субтитри разбирах 95%, то озвучката беше наложена върху силните оригинални гласове и ...я - разбрах 50%, я -не! Използвах и мишка, диагонал...Беше филм с картинки. Жалко, защото добри артисти играха перфектно, а аз нищо не разбрах от важните финали. Започната...и недовършена...работа!
Заложила съм "Сеулски хулигани" и филма с У-Бин "Черен офицерски пояс" .
Някакви отзиви за тях?

Последна редакция: пт, 20 сеп 2024, 21:14 от winona

# 320
Уин, жалко, че така ти се е получило с Драконите. Това е сериал, който наистина трябва да се гледа с добри субтитри, защото много говорят и трябва да се внимава. Не става само по картинки или между дргото, докато правиш нещо друго.

Сеулските хулигани е крими-комедия в пародиен стил. Отбор неудачници се сдобиват с нов шеф и започват лека-полека да стават истински екип, способен да разрешава криминални случаи.

Филмът с У Бин не лош филм без претенции да е някакъв шедьовър.
Той е много добър в няколко бойни изкуства. Случайно помага на един полицай и е награден за това. В последствие е привлечен в един отдел на полицията, който наблюдава престъпници, които са на свобода, но носят гривни за проследяване. Добре се сработва с колегите си и заедно успяват да предотвратят някои престъпления.

# 321
  • пак на Рив Гош
rududu, благодаря за линковете, бяха ми интересни, въпреки, че доста от нещата ги знаех (и аз като Дани също редовно правя бибимбап).
Профи, мерси за предаването на Пол Холивуд. Намерих го в Ютуб и довечера ще му хвърля едно око... и ще се облизвам пред екрана Grinning

Петъчно - мускулесто рамо от Инстаграма на Jung Hae In - https://www.instagram.com/p/DAGEGzMT_lq/?utm_source=ig_web_copy_ … =MzRlODBiNWFlZA==
За Белл и Марги - https://www.instagram.com/reel/C_iEUZPSXHZ/?utm_source=ig_web_co … =MzRlODBiNWFlZA==
Специално за Профи (сигурна съм, че тя вече ги е видяла, но не боли Wink ) - https://www.instagram.com/p/DAHkZMjzftT/?utm_source=ig_web_copy_ … =MzRlODBiNWFlZA==

# 322
Специално за Профи (сигурна съм, че тя вече ги е видяла, но не боли Wink ) - https://www.instagram.com/p/DAHkZMjzftT/?utm_source=ig_web_copy_ … =MzRlODBiNWFlZA==
Никак не боли. Joy
А и не ги бях видяла, че днес бях повече извън мрежата. Сега сядам да видя къде какво има из нета.
Дано не се улисам и да пропусна новия сериал по Сторито от 22:30.

Джин (BTS) пристига на шоуто на Гучи в Милано.

Френски не разбирам, но картинките и заглавията са достатъчно ясни и без знаенето на езика. Да не отварям дума и за автоматичните преводи на Гугълчо. Joy Та ето някои к-селебрита, които в момента са в Милано.
https://kpop-france.com/en/Many-celebrities-fly-to-Milan-Fashion-Week/

П.П. Без очила съм в момента, да не се чудите що пиша глупости. Joy
Виждам тук-таме. Wink

Последна редакция: пт, 20 сеп 2024, 21:26 от profi_1

# 323
  • плевен
Здравейте,аз прочетох на едно място,че новият корейският сериал по сторито го отлагат за неопределено време.

# 324
  • Русе
Здравейте,аз прочетох на едно място,че новият корейският сериал по сторито го отлагат за неопределено време.
Да, Розалин! И аз това прочетох! На негово място турски сериал ще върви. "Стори"/"Лейди" стана "Аман, джанъм". Rage

# 325
Не го бях прочела и останах втрещена що дават Айле-то. Язък!
Е, ще го погледнем като отворена опция да се фокусираме върху нещо друго в нета.
Например 8 епизод на шоуто на Куки и Джимин -  https://vk.com/video-226872547_456239052

# 326
Как така за неопределено време. Последно в четвъртък срещу петък по време на Лечителя го рекламираха да започне от 20.09. Снощи дадоха финала на Семейството от 22.30, но го приехме че е заради финалния епизод и си чакаме в понеделник от 22.30 ако не Пазителят на съкровища то поне друг, макар и вече излъчван сериал.

# 327
  • плевен
Рори за съжаление от понеделник ще дават само турски сериали ,новия който почва на мястото на Семейството плюс повторение на сериала Чуй ме.

# 328
А Лечителят остава ли от 0ч.
Каква е тази простотия? Две седмици рекламираха Пазителят на съкровища. Там където пише, че к-сериалите отпадат няма ли коментари на възмущение и недоволство? Страшна простотия сътвориха от сторито. Иска ми се да имам техен мейл да им го напиша.

# 329
  • Русе
А Лечителят остава ли от 0ч.
Каква е тази простотия? Две седмици рекламираха Пазителят на съкровища. Там където пише, че к-сериалите отпадат няма ли коментари на възмущение и недоволство? Страшна простотия сътвориха от сторито. Иска ми се да имам техен мейл да им го напиша.
В програмата на вестник "24 часа" за следващата седмица няма отразена промяна. Да се надяваме, че е слух, който проучва общественото мнение. Макар че аз силно се съмнявам...

Общи условия

Активация на акаунт