АС и други романтични К-драми - тема 11

• 18 924
  • 736
  •   1
Отговори
# 450
  • Русе
Тhe 29th Busan International Film Festival (BIFF) 2-11 October 2024.
Някой може ли да сподели подробности за този фестивал?

# 451
  • пак на Рив Гош
Профи, Шин Мин А е в стабилна връзка от близо 10 години с Ким У Бин и хората (сред които и аз Wink ) много им се радват. Запознават се по време на общи снимки на реклама през 2015-та и оттам се харесват и няколко месеца по-късно обявяват връзка. Две години по-късно, на него му откриват назофарингиален карцином и тогава той прави петгодишна пауза за лечение и възстановяване, по време на което двамата остават заедно. Ким У Бин се върна на екран през 2022, с Our Blues (където играе и Шин Мин А, макар и да не са двойка на екрана).
Тия дни, покрай края на No Gain No Love във ФБ ми се мяркаше информация за нейно интервю (още не съм го чела лично, може да се поровя да го намеря), където на въпрос как се е отнесъл Ким У Бин към ролята ѝ в сериала, тя е отговорила нещо като, че той е следил сериала с интерес, но тъй като е романтичен сериал и публиката "вика" за главната двойка, от уважение към реалния си партньор и към екранния си партньор, не намира за уместно да обсъжда въпроса по-нататък.
Аз лично много ги харесвам и двамата, и заедно, и поодтелно, и им се радвам на ролите.

Уин, BIFF е международен филмов фестивал, който се провежда ежегодно в началото на октомври в Бусан и където представят филми от различни страни (тази година e 29тото му издание и са включени 224 филма от 63 страни). Ето тук се вижда селекцията. Аз бих го оприличила донякъде на фестивала в Кан.
В центъра на Бусан има и алея, посветена на фестивала, като част от нея е с плочки, където има отпечатъци от дланите на известни актьори и режисьори, свързани с фестивала:

# 452
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Излизаха ми шортс с двамата, разхождащи се в Париж, мотаещи се по кафенета и т.н., но нейното лице не се виждаше добре, та не бях сигурна дали не е някой фен-фейк (AI може всичко), затова попитах. Да знаеш, че репичките Wink не ги е разхождала сама.

# 453
  • Русе
Профи, благодаря ти за импровизирания "концерт"! Достави ми огромно удоволствие!
Признавам си без бой, че Хе-Ин и Йонг-Де искам да ги гледам в роли, не да ми пеят, затова пък Ким Го-Юн ме разстреля от упор и едва си затворих устата!!! Аз много я харесвам като артист, сега откривам още плюсове за нея. Странно ми е как не се е реализирала като певица, явно това  е неин избор.
За разлика от фенските мераци мен изобщо не ме бърка кой с кого е двойка-тройка или шведска маса. Дали слушам пеене или гледам актьорско изпълнение, важно е какво настроение остават в мен.

# 454
  • Варненска клюкарка

За разлика от фенските мераци мен изобщо не ме бърка кой с кого е двойка-тройка или шведска маса.
rotfImao rotfImbo rotfImao

Проф, Шин Ми На е с Ким У Бин, при това от 10г. Преживяла е с него и онкологичното му заболяване, мисля че рино-фарингиален карцином беше. Ако не бъркам той пък ще е сега през октомври на екран със Сузи за втори път в кариерата си, в първия си сериал с нея играе момче с тумор на мозъка и година след това идва неговата болест. Преди 10-на дни излезе и филм на НФ с него. Аз съм гледала Ким У Бин в Наследниците, в сравнение с него M
 Минчо в главната роля беше някакво досадно мрънкало.

Като прочета "нещата от живота" за някой сериал и знам че няма да ми хареса. Остават ми 4 серии от Съседите и не бързам да ги гледам, започнах Печалбата за да сменя малко вкуса.

Проф това което описах влизането е през Гугъл с някое корейско име, за разглеждане на най новите  9 кадъра като не използвам регистрация т.е. за ново търсене следва ново изписване на име в Гугъл. Щом рефрешна се появява онзи бял екрана съдържанието до преди малко не се възстановява.
С регистрацията на сина ми изобщо не съм стигнала до влизане, направо изписва сгрешена парола и си оставам до там - не приема паролата на акаунт който в момента е активен на телефон. Затова казвам че звучи направо откачено....

Сега ще прочета пак какво е писала Дани, макар че вече пробвах на 3ти браузър без да има купиша куки там, за това че не става и на мъжонвия комп ми е още по абсурдно....

Аз докато напиша за Ким У Бин Роци отговорила.

Последна редакция: нд, 06 окт 2024, 14:00 от Беллора

# 455
  • пак на Рив Гош
Да знаеш, че репичките Wink не ги е разхождала сама.
О, твърде вероятно не е била сама в "Града на любовта" Wink
Макар че, след като изслушах миналата седмица един подкаст, в който сравняваха начините за запознанства, свалките и връзките във Франция и Корея, май Сеул ще се окаже повече "град на любовта" от Париж Joy

Белл, сериалът на Ким У Бин и Сузи е за 2025та, още няма потвърдена дата на излъчване, макар че снимките, мисля, са завършени.

За забавление - следя в Инстаграм една госпожица, която е отдадена на сериалите и от време на време ходи в Корея. Та, тия дни пусна снимки от местата на снимките на "Съседите": https://www.instagram.com/reel/DAv76taStUt/?utm_source=ig_web_co … =MzRlODBiNWFlZA==

А преди няколко месеца и от "Бегача" - https://www.instagram.com/reel/C9YBzGKSw0W/?utm_source=ig_web_co … =MzRlODBiNWFlZA==
(и пълното видео: https://youtu.be/rfVD1RkZxhU?si=g4761XPj3Jb8EUIB)

# 456
  • Русе
.............
Макар че, след като изслушах миналата седмица един подкаст, в който сравняваха начините за запознанства, свалките и връзките във Франция и Корея, май Сеул ще се окаже повече "град на любовта" от Париж Joy
............
Роци, ама голяма си "малка тайничка"! Blush На час по лъжичка ни пускаш едни изкушаващи мнения...
Преди време  ( в тази тема или в другата) писа, че има разминаване между това , което ни показват в сериалите и действителността в Корея. И си замълча... Сега това мнение. Мда, совите не са това, което са! Раздуй малко, плииииийз!

# 457
  • пустинен пъпеш
Нещо не мога да доизгледам започнатите текущи:Романтиката у дома до 10 еп.вкл.;Съседския до 10'на 12 еп.,Пепеляшка до 3' на финалния 10 еп,Не искам нищо да губя до 10 еп.вкл.И все търся какво да си избера да ми грабне отведнъж вниманието и да го доизгледам докрай.

# 458
  • Русе
Рудуду, ако не са те грабнали досега, и финалните няма да помогнат. Премини на друга тематика - костюмни, криминални. Може би филми, а не сериали.

# 459
  • пустинен пъпеш
Търся си нещо драматично от костюмните навремето на Чосон,а и преди това  или от китайската републиканска ера(,но без партийна възхвала) .

# 460
  • Варненска клюкарка
Рудуду май и аз съм така, като стигна 10та и много трудно ги продължавам, особено ако няма някаво ярко действие интересът ми угасва там някъде. Днес се канех да изгледам Печалбата, той ми е по-събран и като дейстнвие и като брой серии, но пък съседите отгоре баш днес взеха да къртят нещо, та мислите си не чувах, камо ли друго...

Излезе ми видео за по-ниския интерес напоследък към костюмните сериали и повтарящите се сюжети.

Тези дни ми се върти някакво старичко видео в Шортс, Ча изрежда няколко имена на актриси които харесва и Шин Ми-на беше едно от имената, които успях да му разбера.
След видеата на Роци ми попадна рекламна фотосесия от УСок, най после на Прада, колекция дамски чанти сезон пролет-лято 2025. Посмях се - мъже с луксозна цветна козметеика, мъже представят луксозни дамски аксесоари, мъже рекламират дамски парфюми. Добре че още не са тръгнали на токчета, макар че някои брандове и това опитаха да вкарат. Тук-там ми се мярка някоя жена за цвят, ама и видеата са с по малко гледания Joy В Демона ГГ обуваше на крачетата на главната луксозните и обувки за по 4000 долара и от рафтовете в дрешника избираше някоя миниатюрна чантичка Диор, за да и я бутне в ръцете докато провеждаше кратък монолог защо настоява да са точтно тези модели, но не и преди това камерата да акцентира в близък план върху тях - хем романтиката на лице, хем скъпата реклама Joy

Ча отново с бижутата на Шоме

Последна редакция: нд, 06 окт 2024, 20:01 от Беллора

# 461
  • Русе
Търся си нещо драматично от костюмните навремето на Чосон,а и преди това  или от китайската републиканска ера(,но без партийна възхвала) .
Не знам какво си гледала. От китайските нямам поглед. От корейските :"Дърво с дълбоки корени"/Deep Rooted Tree , Six Flying Dragons (2015-2016)- мисля, че го има в Плей-я, "Алените маншети"/The Red Sleeve (2021) , Rookie Historian Goo Hae Ryung (2019)- с Ча Ин-У.

# 462
  • пак на Рив Гош
Rududu, аз от китайската републиканска ера съм гледала само Arsenal Military Academy, City of Streamer и Fall In Love, ама ти май вече си ги гледала. Другите 2-3, които се развиват по това време и които съм гледала, са по-скоро романтики и не отговарят на изискванията Grinning

Роци, ама голяма си "малка тайничка"! Blush На час по лъжичка ни пускаш едни изкушаващи мнения...
Преди време  ( в тази тема или в другата) писа, че има разминаване между това , което ни показват в сериалите и действителността в Корея. И си замълча... Сега това мнение. Мда, совите не са това, което са! Раздуй малко, плииииийз!
Уин, в другата тема беше Grinning. Не се разпростирам много, защото не съм сигурна, че моите "странични четива" са интересни за всички, та гледам да не се 'Абя да пиша дълго и напоително, ако няма кой да го чете.
Но, ако ти е любопитно, ще се опитам по-късно да резюмирам какво научих.
Първо, обаче, ще започна с уточнението, че подкастът беше разговор между трима "френски" корейци - двама младежи (някъде в началото на 30тте) и една девойка (късни 20сет), които са от корейски произход, но израснали във Франция и носещи културата и на двете страни. Аз следя единия от младежите (който се казва Ким Джи Су, като актьора, между другото Joy) в Инстаграм и Ютуб, понеже пуска видеа за живота в Корея (иначе работата му е свързана с организиране на събития). Дошъл е в Корея като студент и вече десетина години живее там постоянно. Той беше "домакинът" на подкаста. Другите двама не ми говорят нищо. Вторият младеж е в Корея от няколко години, а девойката - от година и половина. Та, разговорът се въртеше около техните впечатления и сравнения на аспектите на връзките (той в момента ходи с французойка, тя - с кореец, а "домакинът" в момента е сингъл, но има "опит" и с французойки, и с корейки). Та, всичко това, за да кажа, че е базирано на лини впечатления и преживявания на трима души, а не е сравнително проучване, подплатено със статистика (нали знаете, че аз обичам да работя с официални данни... професионална деформация Joy), та не очаквайте 100% достоверност.

# 463
  • пустинен пъпеш
От препоръчаните от Уинона не съм гледала само този с Ча,а от тези от Роца Арсенала.

# 464
  • Варненска клюкарка
Роци давай и на мен ще ми е интересно!
 Миналата година  помня че 2в1 беше писала някои неща по темата, част от общуването като за начало го видях в Невърдълес тип "1ва, 2ра и това 3та среща ли беше", ама после знаеш, минаха от вратата и за краката обърквайки традициите, но пък и темата  на сериала не беше за тях😂

Общи условия

Активация на акаунт