АС и други романтични К-драми - тема 11

• 18 022
  • 736
  •   1
Отговори
# 645
starzy, добре дошла! Heart Eyes

А и тук не намираме никое и ничие мнение за излишно. Все за някой, някога може да се окаже полезно, така че няма защо да съжаляваш за написаното.
+1. Все за някой някога ще е от полза написаното. Аз, признавам си към някои неща се връщам с месеци закъснение. Много усилия влагам понякога да се сетя по кое време и кой точно го е споменал, пада търсене по темите, чак смешно ми става  като се сетя веднъж как задълбах. Satisfied

Рори, оф, запълват си програмата през нощта с к-сериали. Забелязах го и с предишния сериал, Лечителят май беше...
Гоблин лично на мен ми хареса и дълго бях под въздействието му, но различни очи различно виждат...

# 646
  • Варненска клюкарка
Пепеляшката ми върви много леко, стигнах до пета серия, но после ще пиша впечатления. Само ще кажа че и двете двойки са хармонични, братята  готини и поотделно и заедно, отдавна не беше ми се случвало да ми хареса нещо веднага. Още не съм разцъкала да видя имената на момците и нищо не знам за тях.
Марги, мисля че доста ще ти допадне главния.

starzy благодаря за съвета. Уви не е от лентата, мисля че Плейтюб има нов сървър- след бясното качване на съдържание от март и нататък предполагам че са запълнили и новия на който се преместиха миналия август. Сериалите които са качвали до юни ми изглеждат по един начин, а след това по описания.

Синът ми е фен на Калмарите и очакваше с нетърпение миналата година втория им сезон, но за разлика от първия, другата част нещо не му допадна. Когато свихме към Азия го бях питала предвид славата на сериала, да ми разкаже с няколко думи, но ме пресече с "не е за теб, не харесваш такива неща" Аз  от своя страна знам че той пък не би погледнал нищо от това което обсъждаме тук, та както се казва вкусове разни...

Сокчо да е жив и здрав и още по-успешен, днес е рожденик. Огромен билборд му подариха от фенклуба му, обхващащ към повече от 10 етажа от някаква сграда. Всъщност не знам билборд ли е точната дума или екран, защото са движещи се изображения.
Последното около него е че и тази година ще ходи на наградите МАМА. Мислех че ще е заради награда, все пак голям шум вдигна с една от песните от сериала, влезе в национална класация и в една на име Билборд 200, това е нещо американско и означава че песента е излъчена на 200 регионални музикални радиостанции, но май пак ще ходи да подарява награда. Миналата година е подарил награда на някакъв айдъл на име Антон, забравих групата... Шоуто ще се излъчва в САЩ и в Япония, но май в Корея не, въпреки че повечето  наградени ще са корейци.
Кадри от миналогосдишното му пристигане на МАМА, реакцията на жените, поне от това което се чува  зад кадър е показателна, много красив. Не обичам такъв перлен грим, но вероятно той има своя ефект под силната светлина на сцената...Като го видях пак се сетих за коментар на едни американски блогъри "колко е висок 3 фута ли?" В превод по нашенски това прави к към 2,70 хубава шега Joy

https://www.youtube.com/shorts/S8KAwVI75iw

И като за днешния Хелоуин вместо обичайната тиква, по съвременния прочит с един Брейн кейк, страшно е за гледане,  но сигурно е вкусно, донесох един по-умерен вариант на тази тортичка, срещнах и един поднос с очи съшо много реалистични на вид.  Да не забравите да се заредите днес с бонбони, вафлички, халвички и подобни,  че децата вечер тръгват да обикалят, за за българските традиции не знам знаят ли, но за американските са наясно. Миналата година вечерта звъннаха на вратата ни, то всяка година звънят  де - отварям, а там 4-5 малчовци, а бях забравила да купя разни неща, добре че вкъщи имам един шкаф с бонбони които се намират за всеки случай...

Брейн кейкаче е малко стряскащ #Shocked копнах го от някакво корейско видео с начина на приготвяне...Я да взема да го скрия

Скрит текст:

сакатлъци, надявам се всички да са добре Joy
https://www.youtube.com/shorts/9HdVQdd2VYQ

Димаш smile3544
https://www.youtube.com/shorts/tq0COEE8W8U

Последна редакция: чт, 31 окт 2024, 10:36 от Беллора

# 647
  • пак на Рив Гош
Гледа ли го още някой да сподели мнение?
Уин, аз го гледам и засега ми харесва. Даже повече от китайския оригинал. Аз снощи изгледах само 7ма серия, "пазя" си 8ма за довечера, така удължавам удоволствието и съкращавам с ден чакането на следващите епизоди Joy

Рори, участието на Гонг Ю в "Играта на калмари" е епизодично - в началото на първия епизод и после май едно появяване накрая. Ролята му е на вербуващ хората да се включат в играта. Та, затова мисля, че може и да успееш да убедиш тийна да изгледате "Гоблин"а, вде пак в "Калмарите" не е в главна роля.
А Squid Game наистина направи фурор в Нетфликс преди 3 години. От една страна, още бяха пандемични времена и хората прекарваха време пред телевизора. От друга, беше толкова различен от сериалите със супергерои, които вървяха по онова време в платформата и разнообразие от американските продукции. Кастът е страхотен (от там открих Lee Jung Jae, който после ме отвя, барабар с чорапите в Chief of Staff), непознати за публиката актьори, сюжет който чрез "детски" игри изкарва на показ най-лошите хорски качества, много добре изигран и заснет. Та, затова не е чудно, че направи впечатление. И прокара пътя на поредната корейска вълна (halluy).

Белл, може би синът ти да е имал предвид Gyeonsong Creature, а не Калмарите? Вторият сезон на Squid Game още не е излъчен, ще излезе по Коледа.

Аз зарязах сутрешната Пепеляшка на втори епизод, ама като ви чета, може да й дам втори шанс. Ако не за друго, поне заради Yoon Park (Брата на Главния), когото харесвам.

# 648
За героя на ГонгЮ казва, че е един който вербува играчите и им бие шамари. С нищо не прави впечатление нито героя, нито актьора. Затова ме е яд че това е първата му среща с гоблинчето. Любимата бабка даже не я е забелязал. Като му я показах се мъчеше да се сети дали изобщо я е мярнал на екрана. Все пак за около 3, не повече от 3.5 часа е минал с мишката 9 серии по 50 мин. Със сигурност обаче не е от "моите" истории, въпреки актьорите, които лично на мен са ми основен критерий когато избирам какво да гледам. Мразя сюжетите с игри на живот и смърт с включване на участниците по тяхно желание.

# 649
  • Варненска клюкарка
Упс, оставила съм мозъчето да се вижда, сега го скрих.

Роце,може и да бъркам за заглавието, но с това впечатление бях останала, че гледа втория сезон. Той от години гледа корейско ксъдържание но е съвсдем различно от това което ми харесва на мен, а и заглавията често ги чувам на английски щото често ги гледа със субтири на английски.
За другото щом не са те хванали първите серии на Пепеляшката, може и нататък да не стане. Мен пък не ми харесаха последните сериали които гледах тип нещата от живота, оспаха ме и по принцип не правя такива неща, но дори не се помъчих да им видя последните серии дет се вика за закриване на бройката, то и без друго на най важното акцентираха в Шортс та неразбрала не останах. Не ми ли харесат главните момци, направо удрям гредата и от там нататък ни съдържание ни нищо не може да ме хване. А Пепеляшката от раз ме зарадва с момците Joy Сигурно ще забият в някакви глупости, то е  почти неизбежно, 2в1 спомена нещо, но поне е 10 серии и докато се усета ще е свършил.
В 5та имаше и по-голям акцент на баткото и жена му. Женени по сметка, тя се разхожда по света, той чеболски наследник и си е в Корея и беше щастлив докато я нямаше, сега за честта на фамилиите се събраха под един покрив и всеки си каза изискванията за бъдещето на семейството им.  Посмях се за бременността съпругът щеше да пасне от масата като чу думата, ама прие че това ще е не по-рано от след 3 години, не се договаряха обаче по какъв начин ще се случи, ама ми се стнрува че с женичщката му с която едва се понават много ще се харесат и може да не дочакат определения срок.

Гледам Семейство по избор и последните 2 есерии от миналата седмица ми харесаха, но 7ма и 8-ма ще видя след Пепеляшка и без това има цяла седмица до следващите. Още не ми хрумва защо майката се върна да трови живота на сина си, но добре че не е заради органите му, не знам дали щях да мога да го гледам ако беше това. Още ми настръхва косата от една сцена в Прекрасен свят, където в 11-та серия бащата на главния сложи живо дете зад задната лява гума на колата, включи на задна скорост и мина през него няколко пъти. В същото време синът му умираше в болница от сърдечна недостатъчност и той се надяваше да се намери сърце, докато убиваше нечие дете....Брутално.

# 650
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Популярно корейско развлекателно списание Joy News 24 наскоро проведе проучване, за да отпразнува своята 20-та годишнина. Участниците бяха попитани за най-добрите K-драми, актьори, певци и т.н. през 2024 г.
Проучването, което се проведе от 30 септември до 8 октомври, беше проведено сред 200 вътрешни лица от индустрията, които включваха служители на развлекателни агенции, хора, работещи в големи телевизионни оператори, продуценти и репортери от развлекателния сектор. Участниците гласуваха както следва:
4. “Snow White Must Die”, “Korea-Khitan War” - всеки с по 7 гласа
3. “Connection”, “The Whirlwind” - всеки с по 8 гласа
2. “Good Partner” - с 19 гласа
1. “Queen of Tears”, “Lovely Runner” - всеки с по 60 гласа
Освен гореспоменатите K-Dramas, Pachinko 2, The Judge from Hell, A Killer Paradox, The Pyramid Game, Love Next Door и No Gain No Love са някои от предаванията, които се класираха високо в проучването.

Не сме изненадани от класацията на профитата, нали? Laughing

# 651

Бел, не мога да го пропусна и аз... Жив и здрав да е Сокчо и да продължава да жъне успехи 🥳

Забелязах, че главния в Пепеляшка е симпатяга. А и ти доста добре познаваш вкуса ми, ще го имам предвид.🙃 Признавам си често по външния вид посрещам, по таланта изпращам 😁
Всъщност не важи за  ГГерои от последните ми два сериала, но пък след Пакито и другия във Висше общество е позволено hahaha

Довършвам Няма печалба, няма любов. Втората двойка ми харесва повече, основната някак не я почувствах като такава. Не знам защо. На Шин Мин А годините не ѝ личат, освен това са налице всички предпоставки за хепи енд, но нещо не ми достига 🤔
Зависи в какво настроение ще ме сварят, обикновено ми харесва как са поднесени нещата от живота. И тук така. Отношенията между братя и сестри, неизлекуваните травми от детството и в същото време силната връзка помежду им. Засегната е и един друг тип връзка, полиаморна 🫣 Леле, смели са сценаристите...
Естествено не са пропуснали и клозетния хумор, закъде без него 😆 Свикнах и се улавям на моменти, че се смея - просто е част от живота, едва ли има човек който поне веднъж да не е изпадал в подобна ситуация 😂

Последна редакция: пт, 01 ное 2024, 01:02 от Margarita N.

# 652
  • Варненска клюкарка
Скрит текст:
Популярно корейско развлекателно списание Joy News 24 наскоро проведе проучване, за да отпразнува своята 20-та годишнина. Участниците бяха попитани за най-добрите K-драми, актьори, певци и т.н. през 2024 г.
Проучването, което се проведе от 30 септември до 8 октомври, беше проведено сред 200 вътрешни лица от индустрията, които включваха служители на развлекателни агенции, хора, работещи в големи телевизионни оператори, продуценти и репортери от развлекателния сектор. Участниците гласуваха както следва:
4. “Snow White Must Die”, “Korea-Khitan War” - всеки с по 7 гласа
3. “Connection”, “The Whirlwind” - всеки с по 8 гласа
2. “Good Partner” - с 19 гласа
1. “Queen of Tears”, “Lovely Runner” - всеки с по 60 гласа
Освен гореспоменатите K-Dramas, Pachinko 2, The Judge from Hell, A Killer Paradox, The Pyramid Game, Love Next Door и No Gain No Love са някои от предаванията, които се класираха високо в проучването.
Не сме изненадани от класацията на профитата, нали? Laughing
Тц, не сме! 😘

Марги и на мен в Печалбата също втората двойка повече ми допадна,  още в самото начало като го загледах писах че харесвам повече шефския син, той пък сега разбирам че е брат в реала на главния от Пепеляшка....
Шин Мин-А е добра актриса, но и на мен нещо не ми достигаше там, двойката ли, сценария ли, но след първите 2-3 серии нататък не ми беше като в началото, някак сухо, чак стерилно ми беше присъствието им на екрана. Усещането ми за двойката беше като за брат и сестра, а не като за влюбени. От друга страна историята ми се видя много по-събрана от Съседския.
Израза за полиаморна връзка го чух за пръ път, мислех че такива отношения влизат в графа полигамия.

Пепеляшката не е кой знае какво като история но е с приятни актьори, двете двойки са хармонични. Накратко главния влюбен до ушите в приятелката си, ходят от месеци, но мамето не я иска и предприе действия да я разкара. Красивият и влюбюбен син обаче не се дава и почна по познатия начин -  кани любимата на любимата и храна, направо я подмамваше по китни малки ресторантчета, понапиваше я и уж ще се разделят пък то се виждат ежедневно навън, отделно че по цял ден  са заедно и  на работа. След няколко сътресения вече са на път да се вземат официално и мамето кандиса, не мисля че ще има някакви големи драми, защото съм почти на финала и време не остана за големи размествания. Снощи синът ми забрави да ми кажече след рождения ден на който знаех че ще  ходи, че  смята да отиде и на партито на университета по случай Хелоуин и мен до 4 сутринта сън не ме хвана, защото му писах а не отговори и така стигнах до 9-та серия....

Последна редакция: пт, 01 ное 2024, 16:05 от Беллора

# 653
  • пак на Рив Гош
Марги и на мен в Печалбата също втората двойка повече ми допадна,  още в самото начало като го загледах писах че харесвам повече шефския син, той пък сега разбирам че е брат в реала на главния от Пепеляшка....
Не съм сигурна, че са братя.
Главният от "Пепеляшката" е Moon Sang Min (тази година беше Главен и в Wedding Impossible).
Актьорът, който изпълнява ролята на батко му в "Пепеляшката" е Yoon Park (който участваше по-рано тази година и в Doctor Slump).
А Вторият Главен (шефският син) от "Печалбата" е Lee Sang Yi , който беше Втори Главен в Hometown Cha-Cha-Cha и "Майската младост".

Аз се колебая да продължа "Пепеляшката", най-вече защото не харесвам особено Главната актриса, Shin Huyn Been, но пък много харесвам Yoon Park, та затова ми е доста на кантар. Joy (тежко е да си зодия Близнаци Joy).
Ще си помисля още ден-два, че другата седмица започват два сериала, които искам да гледам - Brewing Love и споменатия на предната страница Мистър Планктон.

# 654
  • Варненска клюкарка
Роци, още нищо не бях търсила за главния, вчера Проф писа че били братя и аз  повторих. Сега научих името му, отворих линкавете  за Сватбата невъзможна и Мун Санг Мин и виждам че той е съвсем хлапе, към момента на снимките на Пепеляшка навършва 24 години newsm09 Като е спортно облечен му личи че е много млад, ама чак толкова не очаквах. Вече е стигнал до главни роли, предвид  красотата му, значи по хубавите тепърва предстоят.

Главната подобно на Шин Ми-На е в роля на по-зряла по възраст от любимия, но ролята и се получава много по-реалистично да играе любовта на живота му. Може да не е кой знае какво, но не ми стоят като брат и сестра.

Ако не харесвам главните жени се случва да помрънкам, ама като цяло чак толкова не им обръщам внимание, да видя някой като този не биха ме спрели Joy

първата лейди на Корея
https://www.youtube.com/shorts/4zk1IsFV-u8

Различния изток...
Нещо малко за Япония
https://www.youtube.com/shorts/OcjK_RXL1zw
https://www.youtube.com/shorts/uXLtrpsaT4Q

И за Китай
https://www.youtube.com/shorts/CLCH7Lu-I-Q
https://www.youtube.com/shorts/5V4X9Eoh_iA  леле, каква красота Heart

Последна редакция: пт, 01 ное 2024, 18:39 от Беллора

# 655
  • Русе
Няма да се учудя, ако съм единствена, но мен  "Пепеляшка" с нищо не ме впечатли. Артистката - ГГ - много добре седеше в "Кажи, че ме обичаш", а тук ми стоеше като...кръпка. Ако не беше желанието ми да видя играта на Санг-Мин ( впоследствие и на брат му), изобщо не бих  доизгледала сериала. Мое мнение.
Най-после нещо, на което да кажа УАУ! Първата лейди на Корея, на 51 г. да изглежда така? Дори и с намеса ( която отрича) на скалпел, шапка й свалям! Изглежда фантастично!

# 656
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Оф, моя е грешката. Знам, че го гледах този актьор наскоро, ама сега, като ми припомнихте, се усетих че е било в Доктор Слъмп.

В момента Пепеляшка ми е идеална за разтоварване след напрежението в работата. Останаха ми 4 епизода.

На корейската премиерша не знам коя от всичките ѝ възрасти е това. Да не забравяме как си броят  корейската възраст, нищо че от тази година вече официална е само международната възраст.

# 657
Бел, историята в Печалбата вярно е добре разказана, обаче любовта между главните така и не мога да я усетя. У малкия се е зародил интерес защото тя не се вписва в представите за идеалната жена, впоследствие е прерастнало в нещо по-дълбоко, но той за нея почти през цялото време е средство за постигане на целите ѝ. Е, искаше ѝ се да го предпази и да не претърпява загуби заради нея, но не отвори сърцето си. Стоят ми и на мен като брат и сестра...
При втората двойка изтъркано, но сладко. По едно време си мислех ще се заформи любовен триъгълник, но за щастие ни го спестиха.

Какво агънце е главният от Пепеляшката, наистина е млад

Скрит текст:
Роци, още нищо не бях търсила за главния, вчера Проф писа че били братя и аз  повторих. Сега научих името му, отворих линкавете  за Сватбата невъзможна и Мун Санг Мин и виждам че той е съвсем хлапе, към момента на снимките на Пепеляшка навършва 24 години newsm09 Като е спортно облечен му личи че е много млад, ама чак толкова не очаквах. Вече е стигнал до главни роли, предвид  красотата му, значи по хубавите тепърва предстоят.

Главната подобно на Шин Ми-На е в роля на по-зряла по възраст от любимия, но ролята и се получава много по-реалистично да играе любовта на живота му. Може да не е кой знае какво, но не ми стоят като брат и сестра.

Ако не харесвам главните жени се случва да помрънкам, ама като цяло чак толкова не им обръщам внимание, да видя някой като този не биха ме спрели Joy

първата лейди на Корея
https://www.youtube.com/shorts/4zk1IsFV-u8

Различния изток...
Нещо малко за Япония
И за Китай
https://www.youtube.com/shorts/CLCH7Lu-I-Q
Скрит текст:
https://www.youtube.com/shorts/5V4X9Eoh_iA  леле, каква красота Heart
Бао Сишун 2,36 м.😳 А по принцип са ниска нация...

# 658
  • пак на Рив Гош
--------------------------------------------------------

Различния изток...
Нещо малко за Япония
Белл, аз също гледам сериалите повече заради актьорите, не толкова заради актрисите (с някои изключения... около 15 на брой Wink ), ама с Главната Пепеляшка си имам "история" Joy. Просто нещо не ми допада на "чревно" ниво. Нищо не ми е направила жената, ама не мога да я харесам. Горе-долу като Пак Шин Хе (Скръбната) и Сон Йе Джин (Сончето) - за да ги гледам, трябва да играят с актьори, които харесвам, или сюжетът да ме заинтригува неимоверно.

В първото клипче ми се струва, че виждам дясно движение, а в Япония то е в ляво, та може би не всички кадри са "японски". Но наистина, води се сред най-безопасните държави и има доста ниско ниво на престъпност. Горе-долу такова е и нивото на Корея, макар и нивото на престъпност там да е малко по-високо в сравнение с Япония.

# 659
  • Варненска клюкарка
Роце, разсмя ме с това чревно ниво, ама те разбирам, защото навремето го преживях с една турска актриса. От корейските имам неприятни, но са само 2 засега. Първата ми среща с тях се оказа в един и същ сериал. За едната тогава си помислих че е просто от ролята, във тория ми опит с нея ми идваше да го зарежа още на втора серия,  някак изтърпях да я гледам до края но беше миналата година, сега не бих си я причинила. Наскоро гледах как я спрягат сред най-големите чуми в браша, а и се сещам миналата година 2в1 донесе новини за поведението и спрямо бившия и та човека май и към съд или полиция се беше обърнал да я озаптят.

Изгледах 7ма и 8ма сери на семйство по избор. Макар че главните все още са в гимназиална възраст, имам чувството че в следващите серии ще се наложи бързо да поранат и сякаш досегашното семейство ще се разпадне.
Маргаритките

Марги то такъв ръст най-често е някакъв хипофизен проблем, едва ли е расъл от много здраве, но вярно доста се е извисил китаецът. Акселерацията е нормален процес, а щом се хранят по-добре, спортуват спортове като баскетбол, няма как да не се усети промяната през последните 1-2 поколения.
"Агънцето" и то бая се е източило на височина 190 см, костюмите му стоят добре, личат му все още моделските чупки, но и като ученик би стоял добре на екрана.
Сокчо пък доста  колебания е имал какъв ръст да обяви официално и в историята от последните години варира от 187 до 190, преди 2 години в официално рекламно видео се е смалил на 187 см. Едни се правят на по високи, други скриват някой сантиметър....Joy Помня навремето турския ни любимец в едно от първите си интервюта когато все още се водеше 190 см говореше нещо за мъжкия ръст в шоубизнеса и каза че 188 бил оптималния вариант за мъжете, при по-високите във филмите си трябвало специален ъгъл на снимане, а повечето дрехи по ревютата били за мъже около 187-188 см. На Сокчо ръкавките често са му къси и според това как Хе Юн стои до него и как до РоУн който официално е 190,5  феноне  подозират Сокчо че макар от 2 годиниѝ да се е спрял на 189 см е поскрил няколко и всъщност е около 192-3 см... Може и да са прави, не знам... В един кадър от Бегача някъде в първите серии се видя как на слизане от автобуса трябваше да се понаведе, за да мине през отворената врата, иначе главата му опираше в горната част, а Ким Хе Юн когато го видяла когато се срещнали за сериала си казала "Боже, висок е колкото вратата" Joy Тук се сещам как се посмях като гледах едно видео с Минчо, което беше донесла Крис  - в някакво шоу, беше със засилка за влизане и падна на пода, защото катастрофира в горния ръб на вратата, но тя пък наистина беше тясна и не много висока Joy

В Шортс попаднах и после го изпуснах на някакво руско видео за връзките на селебритата - за Джи бях ви казала че наскоро е потвърдил че има романтична връзка, но не и името на дамата. Общо взето се оказва че при тези с голяма популярност, ако не е насрочена сватба, в масовия случай посочването на половинката е началото на края на потвърдените отношения, защото най-често издържат до около 5 -6 седмици след началото на скандала. Наричат скандал разкриването на романтичните отношения сякаш е нещо много лошо smile3537  Започва такъв натиск от фенове и антитата - едните са в стил оженете се, другите стил разделете се, агенциите също ги натискат според това кой от двата лагера натделява в мрежите и в крайна сметка нещата се разпадат много бързо. Да се чуди човек как все пак някои успяват да минат през това и да останат заедно. Излиза че наистина е по-добре да си мълчат. В едно видео попаднах на пример с АйЮ и Суки и въобще че тя през годините от съсвсем млада има няколко потвърдени връзки но явно успява да овладее настроенията на феновете си. Примерът с Нам Джу Хьок и потвърдените отношения с колежката му Ли Сонг Кьонг са в другата крайнвост - снимали са ги за ръка на сета на последна серия на Ким Бок Джу ли се казваше сериалът им за щангистката, започнал е натиск в стил признайте, общата им агенциа потвърдила а после греда, съответно последвал и бързо раздяла...

Ха, споменах ги и ми излязоха, поне мисля че са те де, посмях се на пъвата сцена Joy
https://www.youtube.com/shorts/4apRAjBUIDg

Общи условия

Активация на акаунт