Брекети – къде, какви, за колко? -тема 17

• 27 578
  • 562
  •   1
Отговори
# 165
Аз пак да питам, някой коригирал ли е средна линия ?

Аз съм го правила с алайнери. Половин зъб отклонение

# 166
  • София
При моя син имаше разместване на средата линия, на което ортодонтът ни обърна внимание. Аз не бях забелязала, те бяха 2 мм примерно, но лекарят каза, че ако не се вземат мерки, ще се задълбочи. Но при него се дължи на тясна челюст и кръстосана захапка. В момента е с шина и се надяваме с нея да се оправи всичко.

# 167
Момичета, апаратчетата които не се свалят всеки ден ли се затягат или на определени време? Често пътувам и се чудя дали ще може и сам да го прави, ако е ежедневна рутина

# 168
  • София
Един път в месеца ги стягат на моята дъщеря.

# 169
E, „стягат“, значи смяна на дъгите, все пак, и на ластиците, ако е с ластици...не може без зъболекар.

# 170
С металното ключе или каквото и да е то.

# 171
Дано се включи още някой, за да разясни на практика в Бг, как се случват нещата , но от моя опит- вече не се използва този метод, смята се за остарял.

# 172
Момичета, апаратчетата които не се свалят всеки ден ли се затягат или на определени време? Често пътувам и се чудя дали ще може и сам да го прави, ако е ежедневна рутина
На такъв принцип сме имали само сваляща се шина. Кога се затяга казва ортодонта. При нас се сменяха не само честотата на стягане, но и оборотите. Ако не се сваля шината не знам как сам ще я затяга с ключето.

# 173
  • София
Дано се включи още някой, за да разясни на практика в Бг, как се случват нещата , но от моя опит- вече не се използва този метод, смята се за остарял.

За възрастен човек няма смисъл от този метод, защото небцовият шев е вкостен, не е като при децата. В последните години се използва метода MARPE, при който самият експандер се захваща с мини винтове към костта, но пак няма 100% успеваемост. Другата опция са хирургически асистираните небцови експанзии, при които небцовият шев се реже и двете половини са раздалечават. Този месец имам записан час за консултация с доц. Николай Янев относно такава процедура, защото не искам да си губя вече времето с експерименти.

# 174
Метална ще е, няма да се сваля. С цел да се разшири челюстта, това разбрах от обясненията. Бе наречено апаратче. За година щяло да остане

# 175
  • София
За дете ако е в активен скелетен растеж все още, би имало полза. Обикновено веднъж на ден трябва да се върти, докато се стигне до нужното разширение, после стои в устата още време, за да се стабилизира и запази резултатът във времето. Но отново - всичко е много относително, при някои деца небцовият шев още в ранна възраст вече не е податлив на такова разширяване.

# 176
Апаратчето на сина ни се регулираше от ортодонта веднъж месечно.

Последна редакция: пн, 03 фев 2025, 16:52 от mariat

# 177
Благодаря ви.

# 178
Здравейте, кого бихте препоръчали ( или не бихте)  конкретно за лечение с алайнери във Варна? Благодаря предварително за споделения опит!

# 179
Здравейте, кого бихте препоръчали ( или не бихте)  конкретно за лечение с алайнери във Варна? Благодаря предварително за споделения опит!
Ако случаят е сложен отидете при някой, който предлага Invisalign, но все пак с опит. Ако не е толкова сложен, може и друга марка алайнери, ще излезе по-евтино. Най-важното е да отидете при човек, който работи само ортодонтия. Вече много зъболекари предлагат алайнери, а не разбират нищо от ортодонтия. Макар и основната работа да я върши софтуера е важно да има човек, който може да проследява и реагира по време на лечението. И последен съвет- не всички случаи могат да се лекуват с алайнери, каквото и да ви обясняват. По възможност отидете на консултация на 2-3 места, за да сте сигурна, че получавате адекватно мнение, защото може да се окаже, че вашият случай не е подходящ за алайнери. Успех!

Общи условия

Активация на акаунт