Брекети – къде, какви, за колко? -тема 17

• 28 033
  • 574
  •   1
Отговори
# 120
Gnathology, while a legitimate field studying the jaw and occlusion, has faced criticism for lacking scientific validation in its principles, leading to claims of it being a "scam" in some contexts. Critics argue that its mechanistic models have not achieved consensus or reliable evidence, resulting in ongoing controversy and skepticism about its methods and applications. It's essential for patients to seek evidence-based practices and consult qualified professionals to avoid falling victim to misleading claims in this area.  Като няма наука, има ПР.  И за твърденията за MARPE се е почесал, хвърлил голословно грешно твърдение и направил на експерт.  Прочетете задълбочено за историята на "науката" гнатология преди да се доверите за ортодонтско лечение.

# 121
  • София
Съгласна съм. Има успешни MARPE при жени на абсолютно всякаква възраст, включително и над 60 г, и това не е изключение. Не смятам повече да комуникирам с него.

# 122
Здравейте,
Как да се свържа с д-р Сехер Йозгюр - ортодонт от Пловдив.
Вече цяла седмица звъня на тел. 0888 487054 и никой не отговаря.

# 123
  • Пазарджик
Здравейте,
И аз звънях днес ,но не вдигна.Утре ще пробвам отново.

# 124
Здравейте!
Нося брекети за втори път. На 32 съм , от една година съм с тях. Преди това съм носила от 8ми до 11-ти клас. С малка челюст съм. Първият ортодонт ми изтегли зъбите мнооого напред,много. И се реших преди година да коригирам това нещо. Но забелязвам,че средната линия не е Ок и сякаш това разстояние отново няма да се затвори …. Също Имат и лек наклон, който е една идея по- малък към момента след поставянето на тези брекети.много се ядосвам, защото от дете се мъча с тази усмивка.. предполагам съм към края на лечението и ме притеснява, че резултатът отново няма да е задоволителен за мен. Прилагам снимки,какво мислите, носих ластици само 2 месеца за наместване на челюстите, мислех ,че точно те бутат назад, но не , с дъгата е. и ако Ви се струват напред,то не знаете още колко по- издадени бяха преди поставянето на брекетите… просто отново няма да са плътно над долните и ще има разстояние така го виждам…(поддържам добра хигиена, това оцветяване отзад,което се вижда е от ретейнърите,които носех).    [img width=548 height=329]//cdn.bg-mamma.com/2Xel/20q7k.jpg

Последна редакция: ср, 15 яну 2025, 14:30 от Slowlymotion

# 125
Дори най-добрият ортодонт няма да може да каже адекватно мнение само по снимки. Ако имате съмнения най-добре си запазете час при друг ортодонт за второ мнение. Тук се съмнявам да получите меродавно мнение в специфика.

# 126
аз не знам как изобщо успявате да дъвчете и да не отлепяте долните брекети
по снимка дори, се вижда ,че горните удрят върху долните
за разминаването в центъра, ако получите друго мнение, моля да го пишете тук- би ми било интересно, какво са препоръчали
Успех!

# 127
  • Пловдив
Здравейте,
Възможно е да почива тези дни, обикновено ми връща обаждане дори да е след 1-2 дни, когато отново е на работа

# 128
  • Русе
Здравейте!
Дъщеря ми / навършва 16г. идната седмица/ днес беше при ортодонта и ми се обади със следната информация:
Три от долните брекети са се отлепили и имало 2 варианта:
1. да се залепят отново
2. да се махнат изцяло и да премине към алайнери
Трябвало ние да го решим. Мислех, че ортодонтът трябва да прецени  кога трябва да се махнат брекетите и сега съм в шах.
Горните са от 3 години, долните от 2 години. Вие или вашите деца по колко време носихте брекети?
Знам, че всеки случай е индивидуален, но ми се иска да събера мнения и информация.
Благодаря.

# 129
Здравейте. Като чета колко компетентни мнения има в тази тема, чак ми е неудобно да си задам леко обикновения въпрос
Синът ми е почти на 16. След консултация с доста ортодонти намерихме своя.
Момчето има неразвита челюст  ще носи апаратче преди бреквтите оказва се "поне за година". Това ще измени ли цялостно лицето. Той верно е момче, но цяла една година ми се вижда един огромен период, а всички знаем че с апаратчетата действат по доста. инвазивен начин

# 130
.... всички знаем че с апаратчетата действат по доста. инвазивен начин
това зависи от решението на ортодонта, и от конкретния случай

Скрит текст:
при едната ми дъщеря е задна кръстосана захапка с оверджет
при другата - дълбока захапка
и на двете, се очаква да се заличи , силно видимата гънка  под устните
други големи промени на лицето-едва ли

# 131
Сирмма, ако е на горната челюст би трябвало при разширяването да се получи разстояние между предните 2 зъба. Този нелицеприятен период е докато навивате, след това през периода на ретенция зъбите отново ще се съберат.
Синът ти е в такава възраст и може тежко да приеме тази промяна, но тя е временна, а и е важен крайния резултат. Ти си прецени дали да му го спестиш като информация, ако смяташ че това може да го откаже.

# 132
разстояния има при всички случаи - дори при по-леки корекции на челюстта
аз не бих спестила информация
болката също, трябва да се обсъжда предварително и много сериозно
не всички деца, са готови да я изтърпят

# 133
  • София
При моето дете, още с първото ходене при ортодонта ми показаха как цялото му лице е леко изкривено на една страна, заради изкривена челюст. Нещо което никога не бях забелязвала. Така че малко или много настъпват лицево-челюстни промени, но защо смяташ, че ще са за лошо? А и в тази възраст лицата на тийновете се променят по-бързо от растежа, отколкото от ортодонтската намеса та промени ще има така и така.

Любито, не разбирам защо при платени и носени вече 2-3 години брекети, които могат да се залепят, ще минавате наново към алайнери? Освен ако не става въпрос за ретайнери, а не за алайнерии детето да не е разбрало.

# 134
Благодаря ви. Той и сега има разстояние между двата предни зъба. Честно казано нищо не разбирам, само зная, че от няколко места ме върнаха защото случая не им бил по силите.
Боли ли много? Плашите ме малко. През целия период на носене ли е тая болка?
Ние в нашия град ортодонти не намерихме, та този е на едни 200+км и честно казано с това апаратче и времето за носене ме изненадаха и не ми беше в плановете

Общи условия

Активация на акаунт