Брекети – къде, какви, за колко? -тема 17

• 27 443
  • 559
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте, кого бихте препоръчали ( или не бихте)  конкретно за лечение с алайнери във Варна? Благодаря предварително за споделения опит!
Правя уточнението, че не мога със сигурност да кажа, че препоръчвам!
http://sevdalina-qnave.izberete.info/
Д-р Янева е доцент в денталния факултет. Има доста добри отзиви за нея дори тук във форума. По тази причина бяхме при нея. Уточнявам, че лечението на детето започна в Германия и тя наблюдаваше в България около година. Носеше шина, а не брекети.
Положително:
Много е внимателна, обяснява.
Веднага забеляза проблема с неправилната позиция на езика, препоръча обаче само носене на нова шина и домашни упражнения. В Германия за това ни насочиха към терапия с Логопед.
Цените на фона на останалите цени във Варна са нормални и приемливи.
Поиска актуална панорамна снимка, основния преглед беше обстоен.
Видя непоникнали млечни и го обсъждахме.
Отрицателно:
Кабинета не е никак приветлив, сестрата също
Трябваше да ходим там всеки месец и тя на затяга шината (не ни даде ключето), съответно плащаме за това. В Германия си го правим сами.
Никаква дигитализация - всичко се пише на едни тефтери, едни картончета.

Може да направите консултация и сама да прецениш. Моята база за сравнение е различна и за това може би не съм мерило, но пък ми я препоръчаха и отзивите са също добри.

# 181

Трябваше да ходим там всеки месец и тя на затяга шината (не ни даде ключето), съответно плащаме за това. В Германия си го правим сами.

Как точно е решено ходенето при денталния специалист в Германия, щом си го правите сами?
Кой преценява колко е изместването всеки месец,  и колко точно натягане трябва?
Наистина ми е интересно, как е решен този въпрос, защото от това , което ми е познато-Испания и Португалия, никой не натяга сам, да не говорим, че почти всички ползват смяна на скоби, а не натягане, а за самото плащане- ясно е.

# 182
  • София
Ако става въпрос за шина тип експандер с ключе, трябва да се активира доста по-често от веднъж месечно, поне докато трае разширителния период.

# 183

Как точно е решено ходенето при денталния специалист в Германия, щом си го правите сами?
Наистина ми е интересно, как е решен този въпрос, защото от това , което ми е познато-Испания и Португалия, никой не натяга сам, да не говорим, че почти всички ползват смяна на скоби, а не натягане, а за самото плащане- ясно е.
Ами след поставянето на шината ни казват например да натягаме 1/4 оборот един път в седмицата и ни дават ключето. След шест седмици отиваме отново на контрола и казват същите обороти, но веднъж на две седмици и така. Говоря за шина, която се носи само нощем. По някое време преминаваме на 1 път в месеца пълен оборот. Нито едно от тези неща не се плаща, всичко се поема от касата. Разбира се ако има проблем отиваш веднага да я оправят. За това когато отидохме с нашата си шина тя ни каза да продължим да си я натягаме по указания начин. Случи се така, че детето я загуби. Тя изработи нова, която платихме и не ни даде ключето, а всеки месец ходихме тя да я натяга и плащахме за това. Разбира се това са проблеми на здравната система, а не на лекарката и за това изрично уточних, че моята база за сравнение е друга. Да не говорим, че отливката се взема с отпечатък и детето щеше да повърне от ужасния вкус. Тук преди се вземаше отпечатък и смесите имат различни плодови вкусове, приятни, а сега даже и това не се прави, а се сканира с едно устройство изцяло.

# 184
  • София
Наскоро минах и това със сканирането, на места също не можах да го изтърпя, отгоре към гърлото особено. Вече не съм сигурна дали отливката е по-неприятна. И от двете неща ми се гади, и кофердам не мога да търпя изобщо, едвам пломба изтърпявам да ми направят.

# 185
В БГ от години има отливки с плодови и всякакви други вкусове. Явно тази лекарка просто е по-възрастна и си действа както си знае от едно време.

# 186
  • София
Здравейте Дами,
От известно мнение съм се заканил да пробвам да подобря малко усмивката си.
Като цяло имам здрави зъби, но със времето са започнали да потъмняват и съответно 2 от долните ми зъби са леко криви. Ще отида да се консултирам с професионалист, но предполагам, че ще ми се наложи да сложа брекети и евентуално да направя избелване. На 36 години съм (не съм първа младост), надявам се да не е прекалено късно за това.

Знам, че този въпрос може би е задаван много пъти, и не съм сигурен дали е разрешено да се правят препоръки, но ще се радвам ако може да ми препоръчате медицински център и/или лекър в София който се занимава с естетическа стоматология. След известен ресърч в интернет попаднах на Medical Dent, и се чудя дали да не отида там, но виждам и малко смесени отзиви за тях.

Ще се радвам ако може да ми дадете някаква насока.
Ако е против правилата да се дават линкове - може да ми ги пратите на лично съобщение.

Благодаря и хубав ден!

# 187
  • София
Дъщеря ми ходи в Ортодент.

# 188
Здравейте,
Моля за препоръка за добър ортодонт, който би се съгласил да довърши започнато лечение. Благодаря предварително!

# 189
Здравейте,

Търся мнения за д-р Мирослава Динкова.

В момента приключвам лечение с Invisalign и искам второ мнение относно завършека на подредбата на зъбите и доколко е коригирана захапката ми. Моя стоматолог ми препоръча д-р Динкова.

# 190
Търся мнение за д-р Адиле Дуракова от КоДент?

# 191

Ами след поставянето на шината ни казват например да натягаме 1/4 оборот един път в седмицата и ни дават ключето. След шест седмици отиваме отново на контрола и казват същите обороти, но веднъж на две седмици и така. Говоря за шина, която се носи само нощем. По някое време преминаваме на 1 път в месеца пълен оборот. Нито едно от тези неща не се плаща, всичко се поема от касата. Разбира се ако има проблем отиваш веднага да я оправят. За това когато отидохме с нашата си шина тя ни каза да продължим да си я натягаме по указания начин. Случи се така, че детето я загуби. Тя изработи нова, която платихме и не ни даде ключето, а всеки месец ходихме тя да я натяга и плащахме за това. Разбира се това са проблеми на здравната система, а не на лекарката и за това изрично уточних, че моята база за сравнение е друга. Да не говорим, че отливката се взема с отпечатък и детето щеше да повърне от ужасния вкус. Тук преди се вземаше отпечатък и смесите имат различни плодови вкусове, приятни, а сега даже и това не се прави, а се сканира с едно устройство изцяло.
В България също доста практики разполагат  със сканиращ  апарат.

# 192
Здравейте, дъщеря ми е на 12 години с липсващи зародиши на горните втори резци и значително разстояние между първите. Можете ли да ми препоръчате добър ортодонт в София, който може да ни съдейства при справянето със ситуацията? Благодаря предварително!

# 193
  • София
Здравейте, дъщеря ми е на 12 години с липсващи зародиши на горните втори резци и значително разстояние между първите. Можете ли да ми препоръчате добър ортодонт в София, който може да ни съдейства при справянето със ситуацията? Благодаря предварително!

Неведнъж съм препоръчвала доктор Надя Белчева, намира се в квартал Надежда. Тя взима отпечатъци със сканиращ апарат, също така консултацията при нея е безплатна. Изключително вниматален специалист и има отношение.

В България също доста практики разполагат  със сканиращ  апарат.
+ 1.

# 194
Д-р Теодора Йорданова Игнатова.

Общи условия

Активация на акаунт