Брекети – къде, какви, за колко? -тема 17

• 27 444
  • 559
  •   1
Отговори
# 195
А какви са цените при Надя Белчева? Наясно съм, че е различно според случая, ама имат базови цени, които все пак са някакъв ориентир.

# 196
  • София
А какви са цените при Надя Белчева? Наясно съм, че е различно според случая, ама имат базови цени, които все пак са някакъв ориентир.
Като базови цени за провеждане на лечение с метални брекети, ориентировъчно между 4500 - 5500, като лечението може да се заплати разсрочено. Вече според мен много зависи индивидуално от случая и когато се направи анализ, може да се каже крайна цена, която нали си е индивидуална.

# 197
Тези цени, включват ли месечните посещения?

# 198
  • София
Тези цени, включват ли месечните посещения?
Всичко се включва в лечението. Първият преглед и консултацията са безплатни. При втори преглед има взимане на отпечатъци със сканиращ апарат и се пише анализ, тогава се прави и заплащане, но вече повече информация ще Ви даде доктор Белчева.

# 199
  • София
Здравейте,

Търся мнения за д-р Мирослава Динкова.

В момента приключвам лечение с Invisalign и искам второ мнение относно завършека на подредбата на зъбите и доколко е коригирана захапката ми. Моя стоматолог ми препоръча д-р Динкова.

Здравейте, аз се лекувах при д-р Динкова преди 8 години, когато започна моята сага със зъбите. Мога да кажа само едно за нея - беше ни препоръчана от наша близка позната тогава, невероятен професионалист! Носила съм шина за разширяване на челюстта при нея, след което и 4 годишно лечение с брекети. Целият й екип е страхотен, не мога да се оплача от нищо. За целия период нито едно брекетче не ми се беше разлепило както се оплакваха доста хора от други места.

Веднъж отидете ли на консултация, ще видите професионализма, за който говоря. Сестричката ми е на 9г сега и с майка живеят в Англия, но  майка ми настоява д-р Динкова да й провежда лечение за евентуални брекети по-натам и това лято бяха на консултация при нея.

Понеже аз звънях да записвам час, имат някакви леки промени. Кабинетът им беше в Младост, но са отворили още една клиника при мол София, някъде около Стамболийски и д-р Динкова провежда само там консултации два дни в седмицата. Нещо такова беше.

Но няма да сбъркате с нея, прекрасен професионалист. Спомням си още, когато в началото отидохме с майка ми, тогава кабинетът й беше някъде около Руски паметник си спомням, в последствие се премести и екипът се разрастна, но цялата стена беше окичена в различни дипломи на различни езици, грамоти, награди.

# 200
  • София
Здравейте, дъщеря ми е на 12 години с липсващи зародиши на горните втори резци и значително разстояние между първите. Можете ли да ми препоръчате добър ортодонт в София, който може да ни съдейства при справянето със ситуацията? Благодаря предварително!
Д-р Теодора Йорданова Игнатова.
Аз не съм доволна от нея. Дано да си е променила практиката, но се струпваха много хора с еднакви часове и се преглеждаха по 2-ма наведнъж. Ходих на две консултации и двата пъти чаках над час, за да ме приемат..

# 201
Аз да се похваля, че детето ми е със спийкър. Ще натягаме по схема 15 дни. После ортодонта ще направи някаква корекция, която ще е.постпвнна и повече няма да се пипа. След  тези дни ще му бъде сложена и горната дъга с брекети. Ще е с двете неща едновременно. Странно ми стана. И така ли се прави?

# 202
  • град Варна
Като цяло цените на стоматологичните процедури са  доста завишени и си зависят от стоматолога на частна практика, но поне според мен. Брекетите  трябва, ако се слагат да са в детските години.

# 203
Като цяло цените на стоматологичните процедури са  доста завишени и си зависят от стоматолога на частна практика, но поне според мен. Брекетите  трябва, ако се слагат да са в детските години.
Цените в Бг са такива , каквито ги плащам аз- не в Бг.
Трябва?!- няма такова задължително условие- зависи от конкретиката.

# 204
  • София
На всяка възраст зъбите може да се местят с брекети. Проблемът е, да се коригират самите челюсти - това става по-лесно в детските години.

# 205
  • SF
Челюстите не се коригират с брекети, а с ластиците или с RPE. Това става на всяка възраст, а колко бързо, зависи от организма.

# 206
Здравейте! Синът ми е на почти 16 години с много дълбока захапка. Лекувахме се 7 години при доктор Зоя Попова в Младост 1, която не ни помогна и изпуснахме  активния растеж. Ходих на консултация при два ортодонта, единия каза, вадене на зъби, а другия, че не препоръчва вадене, защото ще се развали профила на лицето. Искам да събера още мнения. Може ли да ми препоръчате добър ортодонт в София, който се е справил с дълбока захапка. Благодаря ви предварително!

# 207
  • София
Имаше една жена от Кърджали, която беше с дълбока захапка, тежък случай, и във фейсбук група за брекети и алайнери описа подробно лечението си с всички стъпки. Някъде около 30-35 годишна, много след края на активния растеж. Направени са 2 операции на челюстите, не едновременно - първата за разширяване на горната челюст, после носи брекети, после втора операция за издърпване на долната челюст напред с около 1 см и после още малко време с брекети. Аз нямам дълбока захапка, имам кръстосана, но пак е сходна причината - обикновено при дълбоката захапка зъбите протрудират напред поради липса на място, затова някои ортодонти просто предпочитат да извадят зъби и да преместят останалите назад. Но така челюстта ще остане малка, не е истинско решение това.

# 208
Благодаря ви! И на нас ни казаха, че ако не успеят до 18 години да коригират с брекети или алайнери, ще трябва операция на челюстта. Последният ортодонт ни каза , че ще са му необходими 2-3 седмици , за да направи план на лечение. Искам през това време докато чакам , да  потърся още мнения от други ортодонти.

# 209
  • SF
Алайнерите не са за тежки корекции. Те се справят успешно с подреждане на зъбите, ротиране, но за захапката си трябват апаратчета, брекети, ластици и повдигане с бутони.

Общи условия

Активация на акаунт