Осмокласници 2024/2025 - ново начало - тема 1

• 43 579
  • 786
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Носим цвете в кошница, вътре саксийка, отгоре с дълга дръжка за носене. Барем да има смисъл. Що не ги махнаха тия обичаи с големите букети Confused безумие, и пари, Г-жата едва ходи от цветя. Айде в кофите после куп пари на вятъра.. Grinning

# 211
Наборката една година ги помолиха за цветя в саксия за класната стая, други години- книга за библиотеката, събираха средства за болно детенце. Миналата година купува бонбони, защото знае, че класната ѝ обожава. Тази година ще е с нова класна и още не е решила. Обикновено от училище изпращат имейл дали няма някаква кауза вместо подаряването на букет и ще изчакаме до последно.  Родителската ще е на 10.09. и се надявам да учителите да кажат изискванията си за тетрадки, както и дали ще дадат служебна бележка за помощта. Иначе списък с допълнителните помагала ни дадоха още при записването.

И нас още ни държи концерта на Ед Шийрън, много ни хареса. Наборката се впечатли от всичко, защото досега не е ходила на такъв мащабен концерт на стадион. През цялото време танцува, пя, с приятелката ѝ много се забавляваха.

# 212
Аз съм против рд преди 15.09. Винаги съм посещавала рд през уч.година. Във века на комуникациите, съвсем спокойно могат да пратят някакъв вид съобщение, ако нещо е важно да се случи преди 15.09, като купуване на определени тетрадки, облекла или др. Всъщност досега не сме имали такава рд. Преди първи клас госпожата прати имейл.

# 213
  • София
Досега не съм попадала на гимназиален учител, който да има каквито и да било изисквания към тетрадките. Всъщност и в основното ни училище нямаха изисквания. Купила съм голям формат за основните три предмета и малки за останалите.

# 214
Аз съм против рд преди 15.09. Винаги съм посещавала рд през уч.година. Във века на комуникациите, съвсем спокойно могат да пратят някакъв вид съобщение, ако нещо е важно да се случи преди 15.09, като купуване на определени тетрадки, облекла или др. Всъщност досега не сме имали такава рд. Преди първи клас госпожата прати имейл.
Със сигурност класният ръководител би желал да се запознае с родителите и да научи ако нещо е необходимо за някое дете преди началото на учебната година.
Месец след 15.09 ще има със сигурност нова родителска среща.
Ама за родителите нали най-важно е на тях да им е удобно Simple Smile

# 215
  • София
Принципно са малко безсмислени тези РС /освен да видиш класния/, както и изобщо родителските срещи в гимназиален етап. Аз ходя само на първите такива, за да видя учителите или ако ще има следродителска среща. Simple Smile

# 216
Вместо да слушам безсмислени слова на директор и някой кадър на общината на тържеството за откриване на уч.година, спокойно може да се видим с класния ръководител, или пък рд на 15.09. Явно и на учителите в досегашното училище им е било по-удобно след 15.09, иначе едва ли биха се съобразили точно с мен.

# 217
  • София
Ние отметнахме пазара за дрехи с тийнейджърката и с малката ми дъщеря бъдеща третокласничка.
Определено това си е изморителна работа.
Остана да купим нещата за училище тетрадки и каквото трябва друго.
Чакам се нетърпение да ни кажат кога ще е нашата родителска среща.
Незнам защо може би защото ще ни е за първи път каката да пътува далеч от квартала и от сега я мисля и се притеснявам.
Предполагам ще се справим и с това , но този голям град ми е толкова плашещ.
Всичко ми е много объркано в главата от мисли как ще бъдат нещата в новото училище.

# 218
И ние вчера прекарахме няколко часа в мола по женски и купихме рокля за първия ден, както и подходящи блузи за училище. Тя до сега беше в училище с униформи (тениски) и няма почти нищо, което да става. Поръчахме раница, чакаме я другата седмица. Тетрадки също поръчах от намалението в Озон и май сме готови.

# 219
  • София
На РС ходя само аз, а ако имаме афтър РС ще е много яко Hug Във 2АЕГ предложихме на директорката вторите и третите такива да се организират онлайн/спомена, че трабва да са общо 4/, каза че ще го има предвид.
Тетрадки имам в изобилие, химикали - също. РоклЕ не успяхме да намерим, ще облече някоя от наличните. Не знам младежът какъв аутфит ще измисли, има няколко нови покупки, ще видим. Сега тръпнат да разберат дали ще са в една смяна с батко си, наборът контактува и с някои от неговите авери.

# 220
  • София
Естествено, че ще има афтър РС. Даже ще пиша отсъствия.

# 221
Ех, завидях за афтър РС Laughing То само за това си струва да запишеш детето в това училище Laughing
Раница поръчахме ние, сякаш малко голяма ми се вижда, ама детето е доволно, че събира топката вътре, пък и той е висок, добре му стои
Тетрадки не съм взела, при нас учителите си имат предпочитания, кой искал с голям формат, ама със спирала, пък другия на квадрати и т.н, та няма да бързам, то бездруго кой знае колко предмети няма, а и имаме от миналата година останали няколко за първите дни
Хубава идея е това с каузата, вместо букет за първия учебен ден, или пък  книги .
Ох, само дрехи не сме купували, събирам смелост да обикалям с нестандартен младеж по магазините, който отгоре на всичко ни обича да обикаля, ни обича да мери Laughing

# 222
  • София
И ние се завърнахме в реалността.
Аз пък съжалявам, че РС е чак на 18,09. Предпочитах да е преди началото на учебната година, за да съм подготвена какво да очаквам - някакви правила, дрес код и т.н. За тетрадки мисля да изчакам да кажат учителите, само по корейски сме подготвили една голяма хубава тетрадка, че ни се иска да си започне на чисто в нея от първия ден.  То тази година няма и да трябват много тетрадки и ще си ги купим от кварталната книжарница.
Девойката мери рокли, а последните 3 години не искаше и да чува за такива. Изобщо емоцията е голяма.

# 223
  • Пловдив
На нас още при записването на младежа ни казаха, че РС ще има на 16.09 следобед. Баща му ще присъства, надявам се, да разбере най-важното Joy
Достъп до дигитална раница нямаме - никой не ни е давал профили на децата за там, защото мейлите им бяха с домейн на училището. Трябва да си напиша, да подсетя баща му, да пита на РС Joy
Делегирах правата на Дреб по собствения му аутфит. Досега беше с униформа, а в новото училище имат само суичър, който даже не е задължителен. За седмица не си е купил нищо, не се е подстригал, не се е и снимал - имало мнооого време още, за къде съм бързала.

# 224
Завидях за афтър РС. Предлагам да се натресем и външни родителки при sanaka и компания. Wink

Общи условия

Активация на акаунт