Осмокласници 2024/2025 - ново начало - тема 1

• 43 584
  • 786
  •   1
Отговори
# 225
Да ви кажа и аз се вълнувам за първия учебен ден, ново училище, нови съученици Relaxed

Няколко тетрадки е взела душата и чака да види дали ще й трябват още, най-голямата драма е, че нямало да дойде униформата за 15.09., та ще мисли собствен аутфит (много любима моя българска дума Satisfied)

На мен РС ми харесват, особено РС след същинската част като се пренесе в близкото барче и ми е супер. В бъдещото у-ще още нямат дата за РС и аз дебна ли дебна Triumph

# 226
  • European Union
Аз пък изобщо не харесвам т.нар. "каузи" за първия учебен ден. Това е още един начин да изпросят пари от родителите, защото децата, особено малките, никога няма да си позволят да отидат без да носят съответната сума.
За мен първият учебен ден е празник. Това се мъча да науча и децата. Носим цветя, защото празнуваме, а не защото учителката има нужда от 26 букета. И още се опитвам да им втълпя, че този букет е уважение и признателност към училището като институция, а не към конкретния класен, който в по-горните класове може и да не харесваме. Така че за мен цветето е задължително. Децата си ги уча на съпричастност през цялата година.

Когато бяха наводненията в Карловско, специално отидохме да занесем пари до една кутия, да си поговорим какво се е случило, защо даваме пари на непознати хора и т.н. И после малкият ми реве на 15 септември, че било задължително да носи пари, защото другите деца щели да му се подиграват. Не ми харесва това изнудване.

# 227
Кети, може да не се носят пари, а направо книга.

Аз, с годините и N на брой деца, станах много практичен човек. Само нашето семейство генерира толкова много боклук от еднократни опаковки (кисело, прясно мляко и т.н.), че купуването на букети с цветя ми се струва едно голямо разхищение.

Последна редакция: пн, 02 сеп 2024, 16:27 от амнезия

# 228
  • София
Можеш да празнуваш и без букет за 20 лева, пък като имаш 2-3 деца колко пари са нужни за букети в едно семейство? По-малко ли уважава учителката си дете,  което не носи букет? пък едното с голям букет, другото с малък  Joy Това се чудя винаги, защото и това е урока... И хайде остави , но букета за 2 дни вехне и е в кофите. Отделно 26 деца по 10-15-20 лева в класа, колко пари са общо и колко по- полезни неща могат да се случат с тези пари?

# 229
  • София
Завидях за афтър РС. Предлагам да се натресем и външни родителки при sanaka и компания. Wink
Ще направим и наборна среща, бе. Голяма веселба пада на тези срещи.

# 230
  • София

Ще направим и наборна среща, бе. Голяма веселба пада на тези срещи.

Даааа, би било готино... В наборната тема на голямата момичетата са страхотни. Винаги с нетърпение чакам срещите.
А едни от най-добрите ми приятелки са майки от детската градина.

# 231
Най- добре за мен беше до 4 клас, когато за начало и край на учебната година или за 8 март, купувахме общи цветя от целия клас за учителките. За някаква символична сума на дете успявахме да купим много хубави цветя/ обикновено саксийни/ и всички бяха доволни

# 232
  • София
При нас тържеството е в неделя, а от понеделник започват учебните занятия и не знам кога да носи цветя. Може пък да купим бонбони и ако в неделя не се съберат с класната да ги подарим в понеделник.

# 233
Това с цветята се е изродило както всичко останало. Когато бях в началното училище, берях цветя от градината. Така правеха и всичките ми съученици. Не се плащаше за букети и не се генерираха хиляди опаковки като боклук. Сега е различно. Букет под 20лв е трудно да се купи. Аз мразя опаковките, които обикновено преобладават в букетите, за това вземам или единично цвете, или малко цвете в саксийка. Нашата начална г-жа си ги садеше в градинката пред блока.

# 234
Ами то сега нямаме градини....

# 235
Ами то сега нямаме градини....
Права си

# 236
  • София
Леле, едно море в Гърция и сте минали на нова тема.
За килата, че четох назад. Аз по време на кърменето бях около 105. Преди няколко години, около КОВИД, минах на много стриктно кето и свалих до 63кг. Мислиха, че съм болна.
Много спортувам аз, поне 4-5 седмично, фитнес и тичане навън.

Чакам аз РС, макар, че няма да съм в БГ, ама родата ще ходи. Тетрадки не сме купували, а и не сме прочели нощо от задължителната.
Моята щерка е на нова 4-логия, на Вероника Рот, на английски чете и не иска да види ПБ книга.

# 237
Когато вече се познават родителите и имат фейсбук група наистина по-удачен вариант е голям общ букет/красиво саксийно цвете. Но до тогава, за да не бъде гледано “лошо” детето от другите деца или учителя е добре да носи цвете/букет.
А аз не виждам още насрочена родителска среща за 1АЕГ.

# 238
Родителската среща ще е на 26.09 от 18,30ч., тоест преди 15 септември няма да има такава.
https://www.fels-sofia.org/bg/%D1%81%D1%8A%D0%B1%D0%B8%D1%82%D0% … D1%8F-208/2024-43

# 239
Участвали сме в каузи, дарявали сме и без каузи, но си обичам цветя (в саксия или не) и с удоволствие ще купя букет за новата класна, както и за вкъщи. По традиция купувам и нова книжка за 15ти, смятам и тази година да си спазя традицията в седмицата преди това с Алея на книгата.

Общи условия

Активация на акаунт