Осмокласници 2024/2025 - ново начало - тема 1

• 43 296
  • 786
  •   1
Отговори
# 465
  • София
То и това е стратегия. Grinning С много нисък бал и почваш около 9 септември да кандидатстваш, що не и в топ училища? Joy Какво точно рискува, нищо, да се върне в Транспортното, където сигурно целогодишно има места. Grinning

# 466
Погледнах Школо. Само наборката я няма, но информацията за миналите години от старото й училище седи от първи клас до 2023. Малкият е там, прехвърлили са вече в 2024 година, но за него 2023 не се пази (той от 2023 е в ново училище). Може и училищата да тикват някъде дали да виждаме стари години или не. Ще се появят, търпение само трябва.

# 467
Това да кандидатстваш с толкова нисък бал в елитно училище е само заради стремежа на някой родител да уреди детето на “добро” място без да се замисля дали е подходящо за него.
Детето очевидно има пропуски в образованието и ако по случайност влезе в клас с много висок успех може изцяло да се откаже да учи и дори да ходи на училище, където би бил все последен. Ако се надяват другите деца да го издърпат нагоре по-скоро би бил подходящ клас, където е влязъл на 1-2ро класиране сред последните по успех, защото разликата не е много голяма като ниво.
Много късно им беше класирането на испанската и повечето деца с висок бал вече са се наместили на приемливо място и не им се рискува, защото ако не успеят няма да имат добра алтернатива. Все пак се изненадвам, че има дете с бал над 400 да рискува.

# 468
Може да не било  записано никъде.

# 469
Ако втория език беше всеки друг, а не френски, ние бихме се пробвали.

# 470
Има качена информация - 91 Нег.

# 471
  • София
Погледнах Школо. Само наборката я няма, но информацията за миналите години от старото й училище седи от първи клас до 2023. Малкият е там, прехвърлили са вече в 2024 година, но за него 2023 не се пази (той от 2023 е в ново училище). Може и училищата да тикват някъде дали да виждаме стари години или не. Ще се появят, търпение само трябва.

И аз сега погледнах Школо, госпожицата вече е добавена в новото училище, а пък сестра ѝ, която сега ще е 6ти клас в нейното си училище, изчезна от Школо. Явно ще чакам и нея да я добавят и обновят Joy

# 472
  • Sofia
Съдейки по баловете в 22ро и в испанската, в първото най-вероятно са кандидатствали с копия от дипломата, а не с оригинал (не ми се връща назад да гледам какви са били изискванията им).

# 473
Явно работят по школо, защото и моето дете е изчезнало, ама пък се е появил батко му, който завърши 2022 Joy

# 474
  • София
Съдейки по баловете в 22ро и в испанската, в първото най-вероятно са кандидатствали с копия от дипломата, а не с оригинал (не ми се връща назад да гледам какви са били изискванията им).
По принцип официално са обявили, че искат оригинал, а и по Наредба е така. По-скоро причината за значително по-големия брой кандидати в 22-ро е, че там имаше  имаше 16 свободни места и то без квоти, а в Испанската само едно за момче, т.е. там е значително по-висок рискът + че е много високобалово училище и се очакват по-високи балове там дори на 5-то класиране.

# 475
А аз се изненадах от много свободни места в 22-ро, до последно бяха 7 и изведнъж нараснаха до 16...
Някой намира ли списъка за 5-то класиране на 18-то училище?

# 476
# 477
Благодаря sanaka, не успях да го намеря, голяма съм шматка.

В нашето училище са обявили, че не искат букети, а ще оставят кутия за парички за детенце-ученичка, която се нужда е лечение, много тъжно ми стана. Винаги ми става много тъжно за дечица като се събират пари Sad

Мога ли да попитам нещо, децата, които нямат вх. номер (за НВО говоря), защо нямат номер и как се класират, не би ли следвало с този номер да те допускат до НВО :/

Последна редакция: вт, 10 сеп 2024, 09:57 от Жоржи

# 478
  • Варна
Има ли сигурна информация вече,че формата на НВО ще е различен и ще обхваща всички предмети?Класната на колежка на родителска среща е казала,че ще е така и новите помагала вече били съставени по този начин?

# 479
Има ли сигурна информация вече,че формата на НВО ще е различен и ще обхваща всички предмети?Класната на колежка на родителска среща е казала,че ще е така и новите помагала вече били съставени по този начин?

Здравейте!
Съгласно заповедта на МОН датите за НВО за 7 клас през 2025 г. са две - на 19 юни по БЕЛ и на 20 юни по МАТ (+ изпита по чужд език).
Промяна във формата на изпита евнтуално може да се очаква през 2026 г. Изненадва ме категоричното изказване на спомената от вас учителка.

Общи условия

Активация на акаунт