Осмокласници 2024/2025 - ново начало - тема 1

• 43 296
  • 786
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Бях останала с впечатление, че при интегрирания изпит се говори към БЕЛ да се добавят история и още нещо си, а към МАТ другите предмети. Не съм сигурна. Скоро би трябвало да излезе модела за НВО за предстоящата учебна година и ще се види. Не вярвам така бързо да са го приели, пък и би трябвало промените да засегнат набора, който тогава започва 5 клас. Не е ок изведнъж в 7 клас да ти променят формата.

# 481
Бях останала с впечатление, че при интегрирания изпит се говори към БЕЛ да се добавят история и още нещо си, а към МАТ другите предмети. Не съм сигурна. Скоро би трябвало да излезе модела за НВО за предстоящата учебна година и ще се види. Не вярвам така бързо да са го приели, пък и би трябвало промените да засегнат набора, който тогава започва 5 клас. Не е ок изведнъж в 7 клас да ти променят формата.
Не го ли приеха това преди 2 години, точно за тогавашните петокласници?

# 482
  • София
Като възможност съществува от учебната 2022-2023, но дали ще са интегрирани всъщност се определя със заповед на министъра преди началото на съответната учебна година. Засега такава няма.

# 483
Ние в последния момент ще сменяме училището. И то по принуда.
За сега няма да разказвам. Нека всичко мине и ще се оплача.

# 484

Дано нещата се наредят по най-добрия начин, стискам палци!
Днес имаше още едно класиране в 32ро. Има още усмихнати деца - едното ми е познато Simple Smile

# 485
  • Варна
Този класна е на сегашни шестокласници, които ще са на НВО 2026 година.Но така е казала, да, че вече новите помагала,които класът поръчва вече са по този формат. Стресирала е здраво родителите.

# 486
  • София
Интересно как има помагала по формат, който още не е приет.

# 487
  • София
Стискам палци всичко да се нареди по най-добрия начин.

# 488
Интересно как има помагала по формат, който още не е приет.
Е те някои импровизират, вмъкват въпрос от музика и други простотии.

# 489
И аз знам, че промяната с формата за НВО би трябвало да засегне сегашните шестокласници. Поне така бяха обявили на една пресконференция.

# 490
Днес имаше още едно класиране в 32ро. Има още усмихнати деца - едното ми е познато Simple Smile
На сайта на 32 не виждам да е имало класиране днес. Освен ако не е обявено.

# 491
  • София
На сайта на 32 не виждам да е имало класиране днес. Освен ако не е обявено.
Ето тук е
https://school32.com/%d0%bf%d1%80%d0%b8%d0%b5%d0%bc/%d1%81%d0%b2 … 1%81%d1%82%d0%b0/

# 492
lalla^oopsi, стискам палци да се подредят нещата при вас. Супер неприятно! Дано не е разочаровано детето и да му намерите по-добро училище!
За формата ние вкъщи се шегуваме, че ще вкючат Музиката или Рисуването като задачите са с музикални инструменти или боички Satisfied Ще следя и аз изкъсо какво публикуват от МОН, че имам и шестокласничка Sad Дано не е от печелившите с новия формат.
Аз да похваля НПМГ - коренна разлика с кварталното училище. Имаме програми, в четвъртък ще им раздават учебниците, утре родителска среща, днес директорът е минал да се представи на новите ученици. Въобще няма база за сравнение. Наборът не е толкова притеснен вече! Даже излизал на дъската да решава задачи.

# 493
Във ФЕГ отново има две свободни места. Документи се подават утре.
https://www.feg.bg/priem-viii-klas-2022-2023/

# 494
Във ФЕГ отново има две свободни места. Документи се подават утре.
https://www.feg.bg/priem-viii-klas-2022-2023/
Сигурно това са деца, кандидатсстващи в НПМГ, които утре ще се врънат пак във ФЕГ, ако не успеят

Общи условия

Активация на акаунт