Осмокласници 2024/2025 - ново начало - тема 1

• 43 280
  • 786
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Щастлива съм!, никога не съм питала колко е на брой. Но по спомен плащах около 25-30 лева за всички учебници. Подвързвам само тях.

# 511
  • Варна
Привет, дами! Към майките от Варна бих искала да  попитам къде се подават документи за еднократната помощ за осмокласници?Благодаря!Успешна учебна година на всички деца!

На ул. Цар Асен #43 /за номера не съм сигурна/ се намира АСП. Ако се движиш по Цар Асен от светофара над Червения посока Чаталджа, първия панелен блок от лявата страна на улицата. Само че входовете са от другата страна на блока.

# 512
Може ли съвет, къде подвързват учебници по точен размер, но без да е залепено за корицата(за София, целия Лозенец, центъра или южните квартали.). Досега все купувах подвързии, но все не пасваха. А сега с тези чисто нови учебници, не ми се мисли. Все трета употреба са били до сега, дори в плачевно състояние. А сега трябва да пази, нещо непознато като умение:(

На ъгъла на ул. Кричим и ул. Драгалевска (Лозенец) има книжарница, в която подвързват учебници. Аз от 1 клас само там ги нося.

# 513
За северните квартали - аз ги нося в книжарница Елфите на ул. " БелиДунав". Там преглеждат учебниците и ги мерят един по един и дават точно по брой и мярка подвързии. Не чакам, за да ми ги подвържат там и не се връщам да ги взема. После вкъщи като ги подвържа,  винаги са точно измерени. Здрави са и издържат доста време.

# 514
Ние сме си още 7-ми клас в школо. Имаме учебници и програма. Ще учи и философия, 18ч ае, 3 мат и 4ч бел. А детето е на вълна ваканция и треперещо от предстоящото.
В кое училище ще бъде дъщеря Ви? В ЕГ все още нямаме обявена РС. Не знаем коя смяна ще бъде детето, нито кой ще ѝ бъде класен ръководител. На сайта са обявили, че учениците ще им раздават след тържеството на 16 септември. В Школо все още ми излиза информация за 7 клас.

# 515
  • София
dalil, аз ги нося в една книжарничка на Иван Асен между Гогол и Тича. Мерят ги и им слагат подходящата подвързия. Ако има много хора ги оставям и се връщам след час да ги взема. От там поръчвам и помагалата.

# 516
Мислите ли, де дете с 447,5 трябва да пробва за местата във ФЕГ? Спиред мен има голям шанс, но винаги има риск. Страх ме е да не дам лош съвет на майката.

# 517
Gergana8310, за съжаление ще учи в СУИЧЕ. Вие сте в ЕГ, нали? Ще започнете първа смяна, имам племенница там и сякаш така спомена. Дано скоро се организират от гимназията и ви кажат. Нашата класна още миналата седмица ни се обади по телефон и ни се представи. Много добро впечатление ми направи. Друго не ми харесва в училището, но това е положението.

# 518
Мислите ли, де дете с 447,5 трябва да пробва за местата във ФЕГ? Спиред мен има голям шанс, но винаги има риск. Страх ме е да не дам лош съвет на майката.
Не знам дали протоколът от класирането им на 20 август още е на сайта. Тогава класираха дете с 451.50, като следващите бяха 449 и 447 (по спомен). Доста близо до 16ти септември е. Не знам дали ще има много кандидати, но може и да бъркам. 447.5 ми се вижда висок бал. Вероятно е да може да се върне, където е в момента. Риск е, но който не рискува, не печели. Около този бал вероятно ще са класираните, но дали отгоре или не, не може да се предскаже.

# 519
За подвързването - вземете си от прозрачното фолио на руло за подвързване. Излишното по краищата се подгъва и залепва навътре.

# 520
За подвързването - вземете си от прозрачното фолио на руло за подвързване. Излишното по краищата се подгъва и залепва навътре.
Но фолиото реално се лепи на самата корица, някъде правят проблем за това.

# 521
Поне това което аз ползвам после се отлепва внимателно без проблеми, но всеки както си прецени де.

# 522
# 523
И в 18то са се освободили доста места - 11 бр. общо. От нашия клас пак никой не се е отказал. Излязохме най-стабилният клас. Simple Smile
Дали има с немски свободни места?
И сега само с копие от дипломата ли се кандидатства?

Последна редакция: ср, 11 сеп 2024, 13:04 от Lena ^-^

# 524
Страшно много кандидати за НПМГ! И то с високи балове. Не съм проверявала баловете от предишните класирания, но това дете с бал 482,5, което е прието ми се струва, че би могло да бъде прието и по-рано. Интересно от кое училище се е отписало с този висок бал?!

Общи условия

Активация на акаунт