Осмокласници 2024/2025 - ново начало - тема 1

• 43 234
  • 786
  •   1
Отговори
# 675
  • European Union
Тези правила са за всички училища, но някои се отказват да ги спазват. Защото няма работещ механизъм за въздействие върху учениците.
Ако някой се появи със скъсани дънки, ще го върнат. Ако родителите и ученикът са нормални хора, детето ще спре да идва така. А в противен случай? Никой няма право да отказва достъп до образование на база скъсани дрехи. Ще се размрънкат, ще стигнат до МОН ако трябва, че детето е пред училището, а ръководството отказва да го пусне. И директорът, с подвита опашка, ще го покани да влезе. Дори може и да го почерпи за нанесената травма.

# 676
Да, то и на  нас ни ги прочетоха тези правила / както всяка година /, казаха, че ще се следи и ще се спазва, ама ще видим

# 677
  • София
Нашата учителка по английски сподели на родителската среща, че е недомислено това с осигуряването на безплатни учебници по език и в последствие връщането им на следващите набори. Действително не се бях замисляла за това, че в тях се пише, има упражнения, а отделно е хубаво да си ги запазят, за да ги имат под ръка и да се подсещат, когато нещо е забравено. Така че тя предложи или да се пише в тях с молив и после да се трие, или най-добре просто да се купят нови за лично ползване.
Интересно ми е други учители по език дали са засегнали тази тема на РС, споделете моля.

# 678
При нас не се засегна тази тема, явно същия ден бяха получили учебниците и бяха все още изненадани Laughing
Казаха, че до последно не им се е вярвало, че наистина ще осигурят безплатни учебници, а че има и безплатни тетрадки госпожата по английски разбра на самато родителска среща . Та казаха, че допълнително ще ни пратят указания в школо

# 679
  • София
При нас се засегна, като учебната тетрадка няма да се връща, защото се попълва, а учебника трябва да се пази.
По-голямата изненада за мен беше на втората РС вчера, когато класната на втората девойка каза, че не одобрява безплатните учебници по езика и че тя водела по друг.
Имаше родители, които скочиха веднага и казаха, че са съгласни да купим този, който тя предлага Sad.
И сега въпреки, че ще имаме и безплатни, ще трябва да купуваме другите. А двете девойки ще учат по различни системи явно, но... какво да се прави.

# 680
Скрит текст:
Нашата учителка по английски сподели на родителската среща, че е недомислено това с осигуряването на безплатни учебници по език и в последствие връщането им на следващите набори. Действително не се бях замисляла за това, че в тях се пише, има упражнения, а отделно е хубаво да си ги запазят, за да ги имат под ръка и да се подсещат, когато нещо е забравено. Така че тя предложи или да се пише в тях с молив и после да се трие, или най-добре просто да се купят нови за лично ползване.
Интересно ми е други учители по език дали са засегнали тази тема на РС, споделете моля.
Така е, аз се явявах за С1 тази зима и ми беше много удобно да си попълвам с молив. Като учих за изпита, ми беше  полезно. Това е и най-лесният начин за преговор. Сега няма да може да се пише в учебника.

# 681
При нас пък казаха, че учебните тетрадки се плащат и ние ще си ги купим. В учебниците няма да се работи, точно, защото ще се връщат.

# 682
  • София
планини от учебници се изхърлят всяка година. Планини... Cold Sweat  И аз не знам какво и що, не споря, ама и така не бива
Издаването, преиздаването, писането и печатането на учебници е бизнес за милиони и много имат интерес, ама и това е безумие. Бърка в джоба на родители, трупат се бумаги с купища. Кой къде ги хвърля тия учебници. Аз не мога да си представя да хвърля книга/ учебник на боклука..... ами и това ми се наложи за учебниците , няма къде да ги трупам с години...  Head Band  И за какво? друг да плаща след мен учебник с нови корици.... ? пак ние всички ги плащаме

# 683
И при нас беше така. Класната предложи да се ксерокопират, за да може да се пише в тях.

# 684
  • столицата
Пише се с молив и после могат да се изтрият.

# 685
  • Пловдив
Нашият класен, който ще им преподава и по английски обясни, че в тетрадката може да се пише, няма да се връщат. Учебниците ще се връщат. И ако някой ученик желае да пише, просто трябва да закупи един нов учебник, който да върне в края на годината. Ще закупуваме учебници по английски за ИУЧ.
Снощи бях на родителска среща. Много ми хареса класният. За облеклото наблегна да е прилично Simple Smile Ще ги води пролетта на екскурзия в Англия: Лондон - Оксфорд - Кеймбридж - Стратфорд - Уорик. Ще им събират телефоните в часовете. Програмата е нанесена вече в школо. Само първа смяна са. Два дни х 6 часа, два дни х 7 часа и един ден-петък, с 8 часа, който ще свърши в 15.00ч. Класният подреждал учениците момче-момиче на един чин, за да не говорят в час. Директорът намина и той. Също много приятен! Изобщо, много хубаво усещане ми остана след родителската среща.

# 686
И нашата родителска мина. Но още повече ми хареса следродителската.
Я да питам, сега като имаме бележки, че са записани, трябва ли да ги пращаме допълнително някъде, ако вече сме подали заявлението за допълнителната помощ електронно без прикачен документ?

# 687
Някой беше пуснал линк, от който влизаш  и виждаш съучениците на детето / мисля, че в teams /, но не мога да го открия. Може ли помощ Simple Smile

# 688
Я да питам, сега като имаме бележки, че са записани, трябва ли да ги пращаме допълнително някъде, ако вече сме подали заявлението за допълнителната помощ електронно без прикачен документ?

Трябва, ако искате по-бързо да Ви преведат парите. На мен ми се обади служителка от регионалната дирекция по соц. подпомагане малко след като подадох онлайн заявлението, за да ми каже, че трябва да й изпратя и бележката, когато я получа. За целта ми даде служебния си имейл и ми посочи какво да пиша - към заявление №.....и т.н.
Днес изпратих бележката на имейла й, като веднага след това служителката отново ми се обади, за да ми каже кога ще ми преведат парите - след 15.10.2024 г. първата част и след 15.03.2025 г. - втората.

# 689
  • София
Като си влезеш в профила, ще видиш, че имаш съобщение от социалните за получетото заявление. Като отговор на това съобщение можеш да прикачиш документа.

Общи условия

Активация на акаунт