НУКК /Италианския лицей/ в Горна баня - мнения, подготовка, изпити - 5

• 26 943
  • 377
  •   2
Отговори
# 105
На брой посещения се плаща, в края на всеки месец се изпраща справката, подобно на дейностите в детските градини. Може и да не ходи на платени занимания, имаме много деца от класа, които не посещават и си остават на занималня, има достатъчно безплатни.

Това е първата книжка в пдф - https://radevaclass.wordpress.com/wp-content/uploads/2018/07/d0b … dd0b8d186d0b8.pdf
Много благодаря 🍀🍀🍀

# 106
  • София
Здравейте, може ли някой, който е кандидатствал за детската градина, да ме ориентира в заявлението пише прилагам следните документи… Тук декларация за информираност и съгласие ли трябва да се приложи или още нещо?

# 107
Таксата за транспорт, храна, медицинско обслужване е грубо 280 лв., в зависимост от дните в месеца, които детето е посещавало. Извън тях има най-различни допълнителни дейности, които се заплащат различно, но като цени са една идея по-ниски от обичайни школи. Детето има право на две дейности безплатно (или три, защото балетът се провежда в друг ден) с избор между Изобразително изкуство и иконопис, Приложно изкуство - батик и тъкане; изработка на кукли, Бални танци, Народни танци, Класически балет, Детски хор, Народен хор, Спортни игри, Баскетбол, Краснопис и четене с разбиране, Забавна математика.
Ето тук са описани всички: https://nukk.org/images/Elektronni%20dokumenti/anketni-katri-int … a%202024-2025.pdf

За учебника - втората версия, която в момента се продава, не знам да я има качена някъде в pdf. Имам първата.

Благодаря за информацията, но само да знаете, че на деня на отворените врати директорката каза, че най- вероятно задължителната такса за транспорт ще отпадне. Според мен доста хора, живеещи в близост няма да го ползват, което е логично да промени цената за транспорт.

# 108
Ще отпадне в смисъл, че ще бъде безплатен ли? Или че ще махат транспорта? Не разбирам

Таксата за транспорт, храна, медицинско обслужване е грубо 280 лв., в зависимост от дните в месеца, които детето е посещавало. Извън тях има най-различни допълнителни дейности, които се заплащат различно, но като цени са една идея по-ниски от обичайни школи. Детето има право на две дейности безплатно (или три, защото балетът се провежда в друг ден) с избор между Изобразително изкуство и иконопис, Приложно изкуство - батик и тъкане; изработка на кукли, Бални танци, Народни танци, Класически балет, Детски хор, Народен хор, Спортни игри, Баскетбол, Краснопис и четене с разбиране, Забавна математика.
Ето тук са описани всички: https://nukk.org/images/Elektronni%20dokumenti/anketni-katri-int … a%202024-2025.pdf

За учебника - втората версия, която в момента се продава, не знам да я има качена някъде в pdf. Имам първата.

Благодаря за информацията, но само да знаете, че на деня на отворените врати директорката каза, че най- вероятно задължителната такса за транспорт ще отпадне. Според мен доста хора, живеещи в близост няма да го ползват, което е логично да промени цената за транспорт.

# 109
Ние не го знаем това, така че отговарям за това, което е на този етап. Никой дори не ни е споменавал, че таксата ще е избирателна.

# 110
То хубаво мислят да отпадне, но този транспорт не се използва само до и от учебното заведение. Т.е. децата, които не плащат няма да ходят на еднодневни екскурзии с другите или ще плащат по-малко. Не виждам как ще отпадне изцяло.

# 111
На деня на отворените врати казаха, че се опитват да махнат транспорта като задължителен такъв, тоест за хората от Горна баня, например, за които не си струва да плащат транспорт, просто да отпадне като такса, ако те не искат да го използват. Поне така разбрах аз от това, което каза директорката.

# 112
Това му звучи по-реалистично. Как ще го махнат съвсем като има деца от цяла София сигурно

На деня на отворените врати казаха, че се опитват да махнат транспорта като задължителен такъв, тоест за хората от Горна баня, например, за които не си струва да плащат транспорт, просто да отпадне като такса, ако те не искат да го използват. Поне така разбрах аз от това, което каза директорката.

# 113
То хубаво мислят да отпадне, но този транспорт не се използва само до и от учебното заведение. Т.е. децата, които не плащат няма да ходят на еднодневни екскурзии с другите или ще плащат по-малко. Не виждам как ще отпадне изцяло.

Аз не знам да ходят с тези автобуси, поне досега съм виждала да се ходи с туристически.

# 114
Просто, който иска да не го ползва няма да е задължително да плаща. За другите ще остане транспорта, но не уточни с колко ще се вдигне цената.

# 115
  • София
Привет! Аз съм една от тези луди майки, които сами подготвят децата си за изпита, тъй като влизането в НУКК не ни е самоцел - по-скоро гледам на изпита като опит за детето и каквото стане. Обаче има няколко задачи, на които дори и аз не мога да си отговоря и ще бъда благодарна, ако някой е наясно каква им е логиката:

Скрит текст:

Иначе съм доста изненадана как някои от задачите за откриване на излишното са зададени доста подвеждащо - аз откривам една логика, детето - друга. И двете сами за себе си са верни, но е много нечестно да няма верни отговори. Smile

# 116
Е, какво сложно има в тези? Просто добавяте липсващата чертичка, гледайки образеца. Иначе за четвъртото излишно сте прави, че са леко подвеждащи и неясни понякога

Привет! Аз съм една от тези луди майки, които сами подготвят децата си за изпита, тъй като влизането в НУКК не ни е самоцел - по-скоро гледам на изпита като опит за детето и каквото стане. Обаче има няколко задачи, на които дори и аз не мога да си отговоря и ще бъда благодарна, ако някой е наясно каква им е логиката:

Скрит текст:

Иначе съм доста изненадана как някои от задачите за откриване на излишното са зададени доста подвеждащо - аз откривам една логика, детето - друга. И двете сами за себе си са верни, но е много нечестно да няма верни отговори. Smile

# 117
  • София
Това е ясно. Въпросът е къде. Няма логика е навсякъде след първите 4. Явно се гони някаква последователност, която не виждам.

Edit: рабрах логиката на второ четене. Joy Мислех, че трябва да се поставя вертикална черта, за да се запази логическата последователност, а то било за дорисуване, както е показано в първите 4.

Последна редакция: пт, 18 апр 2025, 12:19 от Феичка13

# 118
Дадени са 4 възможни варианта, трябва да ги мултиплицирате надолу (от телефона - толкова)
Скрит текст:
Ps: не всеки, който си подготвя сам детето е луд.

# 119
  • София
Благодаря. Следобяда ще ги обясня и на детето, тъй като досега ги пропускахме. Наистина ми се струваше по-сложно отколкото е.

Общи условия

Активация на акаунт