НУКК /Италианския лицей/ в Горна баня - мнения, подготовка, изпити - 5

• 23 873
  • 362
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте, имаме девойка, която ще кандидатства за 3-ти клас в НУКК. Прегледах темите досега, но не открих предишни задачи, които са били използвани при кандидатстване, та някоя/й дали може да помогне с намирането на такива, защото малката много се е притеснила. Отделно всякакви мнения за НУКК като качество на образованието ще са полезни.
3-ти и последен въпрос - какви са месечните такси? Четох за 280лв/м., което е за храна, транспорт и медицински разходи, но не открих информация дали транспорта е задължителен, и тн.
Благодаря предварително за отговорите Simple Smile

# 346
За трети не знам, за втори ги пусках в края на миналата тема. Бяха върху учебния материал, според мен една идея усложнени, което е разбираемо с цел отсяване, но например едната математическа задача дъщеря ми каза, че я е решавала в един от сборниците ѝ. Показа ми я, абсолютно същата, не че беше лесна, но не беше нещо ново и измислено от тях. Такива са таксите засега, не знам дали ще са същите за следващата учебна година, обсъжда се и транспортът да е пожелателен, но засега нищо не е стигнало до нас като родители. На този етап това е, извън нея са допълнителни дейности по желание, имате 2 или 3 безплатни. 

# 347
  • Сф
Понеже ще го свалят от сайта им, за статистиката пускам тук свободните места и записалите се за изпит.

За втори клас – 8

За трети клас – 3

За четвърти клас – 2

За пети клас – 5

За шести клас – 2

За седми клас – 4

Приключи приемането на документи за кандидатстване за обявените свободни места.

Приети са заявления с входящи номера, както следва:

за втори клас - от входящ номер 2кл/1/ до 2кл/17/

за трети клас - от входящ номер 3кл/1/ до  3кл/8/

за четвърти клас - от входящ номер 4кл/1/ до 4кл/5/

за пети клас - от входящ номер 5кл/1/ до 5кл/33/

за шести клас - от входящ номер 6кл/1/ до 6кл/7/

за седми клас - от входящ номер 7кл/1/ до 7кл/6/

# 348
  • София
Някой знае ли в шести клас до колко часа учат и имат ли допълнителни дейности? Достатъчна ли е подготовката за матури или са нужни уроци?  Италиански от първи клас ли се учи в училище и нужно ли е за прием в шести клас да знаеш езика?

# 349
Здравейте, някой тук явявал ли се е за свободни места и би ли споделил какво се е падало с цел да сме полезни за бъдещи поколения? Simple Smile Може и на лично, аз ще ги пусна.

# 350
Извинявам се, че пускам коментар след мой такъв, но има обявени две свободни места за трета група. https://www.nukk.org/saobshtenia/vazhni-novini/svobodni-mesta-za … -grupa-na-dg.html

# 351
Трета група за колко годишни деца е при тях? Мисля, че имаше разлика с държавните градини.

# 352
Последна, преди първи клас - равнява се с четвърта в общинските. Би трябвало да е за 5 (родени в началото на годината) и шест годишни.

# 353
А аз като тепърва разучаваща обучението в НУКК, бих искала да попитам децата от подготвителните групи също ли се явяват на изпит за 1ви клас?

# 354
# 355
Ехх,защо не се освободи и за 1ви😂
Извинявам се, че пускам коментар след мой такъв, но има обявени две свободни места за трета група. https://www.nukk.org/saobshtenia/vazhni-novini/svobodni-mesta-za … -grupa-na-dg.html
[/quote]

# 356
Здравейте, някой има ли идея какво представлява изпита за предучилищна група?

# 357
chunk, явявахте ли се? Какво представляваше?

# 358
Дали са 2 задачи - лабиринт и редица да допълнят липсващия елемент.

# 359
Здравейте! Синът ми е набор 2022 г., роден юни месец. Сега ще е първа група в държавна градина. Плануваме да кандидатства догодина за детската градина в лицея. Бихте ли ми казали как подготвихте вашите деца за изпита, както и малко повече детайли какво представлява?
Благодаря

Общи условия

Активация на акаунт