НУКК /Италианския лицей/ в Горна баня - мнения, подготовка, изпити - 5

• 23 892
  • 362
  •   1
Отговори
# 315
Здравейте,

По кое време се правят изпитите за прием в първи клас? Предполагам пролетта? (Не намирам информация в сайта им)
Ако правилно се ориентирам, няма прием в предучилищна група?

# 316
Знае ли някой какъв е маршрутът на автобуса през Овча купел? Simple Smile

# 317
В коя част? Различни минават.

# 318
# 319
Да, но прозвъняват. Моето беше непосредствено под чертата за ДГ и ми звъннаха сутринта към 9ч. Потвърдих им, после видях това и сега се чудя да им звъня ли пак, да не им ли Grinning

# 320
По-добре звънни,за да не вкарат тяхно
quote author=Ambrosia link=topic=1686396.msg49854729#msg49854729 date=1750070374]
Да, но прозвъняват. Моето беше непосредствено под чертата за ДГ и ми звъннаха сутринта към 9ч. Потвърдих им, после видях това и сега се чудя да им звъня ли пак, да не им ли Grinning
[/quote]

# 321
Е, съмнявам се, ние уточнихме. Казаха ми името на детето и търсеха мен, така че предполагам приемат, че е заело бройката, знам ли. Утре ще видим.

Редактирам: Записах детето в крайна сметка. Две места са останали свободни след класирането за ДГ, явно по телефона е потвърдило и първото, приех го като знак и въпреки колебанията ни реших да не повтарям грешката с незаписването на голямото.

Последна редакция: вт, 17 юни 2025, 09:43 от Ambrosia

# 322
Е, съмнявам се, ние уточнихме. Казаха ми името на детето и търсеха мен, така че предполагам приемат, че е заело бройката, знам ли. Утре ще видим.

Редактирам: Записах детето в крайна сметка. Две места са останали свободни след класирането за ДГ, явно по телефона е потвърдило и първото, приех го като знак и въпреки колебанията ни реших да не повтарям грешката с незаписването на голямото.

Какви бяха пропуските, за да ви класират малко под чертата, като ходихте да гледате работата на детето? Ако може да споделите. Благодаря

# 323
Нямам представа, не съм питала и работа не съм гледала - мисля, че за ДГ дори няма такава опция. Детето след изпита ми даде информация за всяка една от задачите подробно, казало е трите си имена, пълен адрес, задачите за памет, лабиринта твърди, че не е допирала стените (вкъщи сме упражнявали много лабиринти и знам, че е добра там), отговорила е на въпроса кое животно е по-високо - зебра или жираф, ляво и дясно, информация за братя и сестри - сестра ѝ учи в училището и дори им е казала в кой клас е, на картите с цветове съм убедена, че няма как да е сгрешила. Единствено на въпроса с имената ни е казала малките ни имена - например вместо Мария - Мими, а на въпроса какво работи мама е отговорила местоработата, а не действието. Вероятно от там е загубила точки. Тя е много отракана за тригодишно и ѝ вярвам (сравнявам със сестра ѝ, за която не можех и да си помисля за подобен изпит на тази възраст), но не може да казва Р и изговаря не добре Ч, Щ, честно казано се чудех дали от там нещо не са приспаднали, въпреки че не би следвало. След изпита бях убедена, че е приета, изненадах се, че остана под чертата, но пък не ни беше на всяка цена и се колебаехме до последно.

# 324
  • София
Ние сме в детската градина от миналата година, в групата на моето дете 1/3 от децата ходят на логопед допълнително, защото не могат да казват не само определени звуци ами на някои от тях и често не им се разбира… Така че това едва ли е от причините.
И по другата точка: моят на изпита а и все още не знае с баща му какви са ни професиите (по-засукано е, така да кажем), не си знаеше адреса, за трите имена също ме съмнява да ги е издекламирал, въпреки че ги упражнявахме и все пак беше в първите десет резултата. Та не е ясно какво може да ѝ е изяло от точките. Но пък ето - вътре е, нали? Ще се учудите в течение на годината като се поопознаете какви дечица са приели и ще се питате как са минали изпита Simple Smile

# 325
Може да не са го питали. Моето го питаха и от темите назад знам, че държат да получат в отговор трите си имена, дори една майка беше писала, че е говорила с тях след излизане на класирането и са ѝ потвърдили, че детето не е казало трите си имена и адреса си. Понеже сама си я готвих бях извадила всичко възможно от 2014 насам, всичко, което сме коментирали тук, затова и подробно написах какво ми сподели тя, за да е ориентир за бъдещи поколения. Общо взето, за разлика от 1 клас, тук изпитът е твърде субективен. Simple Smile Да, не е оценка за качествата на децата, със сигурност, както и този в първи клас не е.

# 326
Здравейте. Имам налични 4те книги "Азбука на мисленето" разпечатани и 3 от тях събрани със спирала, 4тата е само на листи . Стари са, детето ми е 7ми клас и са ми били дадени преди 7г. Не са ползвани, най-много няколко теста да са решени и съответно неизползваеми.

Подарявам ги. Единствено цената за доставка по спиди трябва да си поеме получателя.

# 327
  • София
Ако са свободни, моля за мен. Simple Smile

# 328
Здравейте, някой може ли да сподели дали има следваща родителска среща септември за детската градина или сега тази ще е ключова. Ако я изпуснем има ли начин да получим информация какво са казали.

# 329
Аз ще ходя, ако не ми мине котка път 😃 и ще пиша. Може и на лс, но друга едва ли ще има. Обикновено ги правят в началото на учебната година.

Общи условия

Активация на акаунт