НУКК /Италианския лицей/ в Горна баня - мнения, подготовка, изпити - 5

• 26 892
  • 377
  •   1
Отговори
# 90
Като част от изискванията, посочени в сайта е "Служебна бележка за посещаване на предучилищна група". Тъй като децата вече от 4 годишни се водят "предучилищна", предполагам да, т.е. никъде не е уточнено, че има изключения за по-малки.

# 91
А как стои въпроса с чстната градина на територията на НУКК, пак ли се започва от втора група (тяхната "първа група")..?

# 92
Ние сме 300 и някой номер за изпита за първи клас, а остава една седмица за записване. Предполагам, че повечето хора вече са подали молби за явяване и сигурно около 400 (плюс минус 20-30) деца ще има тази година.

# 93
До 17ти е записването

Ние сме 300 и някой номер за изпита за първи клас, а остава една седмица за записване. Предполагам, че повечето хора вече са подали молби за явяване и сигурно около 400 (плюс минус 20-30) деца ще има тази година.
[/quote]

# 94
А, вярно, че тази седмица е Разпети Петък и няма да се работи. Така че още три дни, след като днешния свърши. Може и около 350-360 да са само тогава кандидатите

До 17ти е записването

[/quote]

# 95
Обикновено в последните дни скачат много. Тенденцията в последни години, по мои наблюдения, е за около 400 деца или 4-5 деца за 1 място. Crociati, кога пуснахте?

# 96
Днес пуснахме. Аз мислех, че повечето хора не чакат последния момент. Не ми се вярва да удари числото 400

Обикновено в последните дни скачат много. Тенденцията в последни години, по мои наблюдения, е за около 400 деца или 4-5 деца за 1 място. Crociati, кога пуснахте?

# 97
2023 г. в последния ден имаше над 50 записани и за мен беше чудно. Но то година с година няма.

# 98
Е, точната бройка едва ли ще я разберем, освен, ако от училището не я обявят. А всъщност обявяваха ли броя на всички кандидати?

2023 г. в последния ден имаше над 50 записани и за мен беше чудно. Но то година с година няма.

# 99
Ние тук си пишехме и така установявахме. Не винаги може и да се вярва, разбира се, но все пак.
Финалният брой се вижда, когато обявят списъците за влизане по групи. До миналата година списъците с класирани и кандидатстващи бяха видими с търсене в гугъл, някак скрити в архив в сайта, много ме е яд, че не ги свалих. 😃 Вече ги няма, след като направиха новия сайт, но така си бях направила извадки за брой кандидатстващи и мин./макс. бал.

# 100
Значи трябва да разчитаме някоя майка от предпоследния или последния ден на кандидатстване да сподели входящ номер за груба преценка на броя

Ние тук си пишехме и така установявахме. Не винаги може и да се вярва, разбира се, но все пак.
Финалният брой се вижда, когато обявят списъците за влизане по групи. До миналата година списъците с класирани и кандидатстващи бяха видими с търсене в гугъл, някак скрити в архив в сайта, много ме е яд, че не ги свалих. 😃 Вече ги няма, след като направиха новия сайт, но така си бях направила извадки за брой кандидатстващи и мин./макс. бал.

# 101
То така или иначе финалният се разбира преди изпита, няма голямо значение, но знам, че като кандидатстващ е интересно и много любопитно. Поне аз с трепет очаквах 😃

# 102
Прощавайте, само информативно за допълнителните дейности - на месечна база като определена сума ли се заплащат или на база брой посещения през месеца?

Таксата за транспорт, храна, медицинско обслужване е грубо 280 лв., в зависимост от дните в месеца, които детето е посещавало. Извън тях има най-различни допълнителни дейности, които се заплащат различно, но като цени са една идея по-ниски от обичайни школи. Детето има право на две дейности безплатно (или три, защото балетът се провежда в друг ден) с избор между Изобразително изкуство и иконопис, Приложно изкуство - батик и тъкане; изработка на кукли, Бални танци, Народни танци, Класически балет, Детски хор, Народен хор, Спортни игри, Баскетбол, Краснопис и четене с разбиране, Забавна математика.
Ето тук са описани всички: https://nukk.org/images/Elektronni%20dokumenti/anketni-katri-int … a%202024-2025.pdf

За учебника - втората версия, която в момента се продава, не знам да я има качена някъде в pdf. Имам първата.

# 103
Прощавайте, само информативно за допълнителните дейности - на месечна база като определена сума ли се заплащат или на база брой посещения през месеца?

Таксата за транспорт, храна, медицинско обслужване е грубо 280 лв., в зависимост от дните в месеца, които детето е посещавало. Извън тях има най-различни допълнителни дейности, които се заплащат различно, но като цени са една идея по-ниски от обичайни школи. Детето има право на две дейности безплатно (или три, защото балетът се провежда в друг ден) с избор между Изобразително изкуство и иконопис, Приложно изкуство - батик и тъкане; изработка на кукли, Бални танци, Народни танци, Класически балет, Детски хор, Народен хор, Спортни игри, Баскетбол, Краснопис и четене с разбиране, Забавна математика.
Ето тук са описани всички: https://nukk.org/images/Elektronni%20dokumenti/anketni-katri-int … a%202024-2025.pdf

За учебника - втората версия, която в момента се продава, не знам да я има качена някъде в pdf. Имам първата.
А, първата има ли я в PDF и дали ще е удобно да ми я изпратите, ако я имате? Искам да минем и нея. Търсих я, но просто не мога да я открия. Ние работим по новата, но е добре да се минат различните варианти…

# 104
На брой посещения се плаща, в края на всеки месец се изпраща справката, подобно на дейностите в детските градини. Може и да не ходи на платени занимания, имаме много деца от класа, които не посещават и си остават на занималня, има достатъчно безплатни.

Това е първата книжка в пдф - https://radevaclass.wordpress.com/wp-content/uploads/2018/07/d0b … dd0b8d186d0b8.pdf

Общи условия

Активация на акаунт