Какво ще купя отново - 9

• 81 738
  • 738
  •   1
Отговори
# 105
Фрешона много понижиха качеството, и аз предпочитам граха на Кауфланд. Харесва ми и че има малки кутийки, колкото за една салата.

# 106
Poni69, предполагам, че грахът в кутийките не е замразен?
Този път имах грах, купен и от двата магазина, та успях да сравня- преди си мислех, че си въобразявам, че между двата има чак такава разлика.😃

# 107
В какъв смисъл да е замразен? Нали е консервиран.

# 108
Значи говориш за консервите с грах. От някои замразени зеленчуци съм виждала и кутийки.

# 109
Да, за консервите. Малките са опаковани по 3, има грах и царевица.

# 110
Poni69, предполагам, че грахът в кутийките не е замразен?
Този път имах грах, купен и от двата магазина, та успях да сравня- преди си мислех, че си въобразявам, че между двата има чак такава разлика.😃
Този от Кауфланд, увира ли по- бързо от Лидълския?

# 111
Да, наполовина по-малки са грахчетата като размер. Аз по принцип не варя дълго грах, когато е за гарнитура, този от Кауфланд е много нежен. На Фрешона не мога да кажа, че грахът е чак лош, но кауфландският ми е фаворит.

# 112
  • In transit
Да, наполовина по-малки са грахчетата като размер. Аз по принцип не варя дълго грах, когато е за гарнитура, този от Кауфланд е много нежен. На Фрешона не мога да кажа, че грахът е чак лош, но кауфландският ми е фаворит.
Някъде по опаковката пише ли с какъв произход е?

От Бурлекс вземам такъв бейби грах, на Бондуел, в квадратни бурканчета, техен директен внос от Италия е и не прилича на останалите консерви Бондуел. Разкошен е. Хапвам си го с лъжицата директно. Simple Smile

# 113
Някъде по опаковката пише ли с какъв произход е?

От Бурлекс вземам такъв бейби грах, на Бондуел, в квадратни бурканчета, техен директен внос от Италия е и не прилича на останалите консерви Бондуел. Разкошен е. Хапвам си го с лъжицата директно. Simple Smile

Този грах е много хубав. Уврял е добре, мек е и е много вкусен. Направо се топи в устата ти.

# 114
  • In transit
Точно, топи се в устата.

# 115
Мikkey, изхвърлих опаковката вече и не мога да видя. Не сън сигурна обаче, че ще пише държавата на произход, но ще погледна, като купя пак.🙂

# 116
Аз предпочитам консервата. Замразеният грах трябва да се вари, понякога не ми увира равномерно или ако го правя с ориз, например, оризът е готов преди граха. Консервираният е чиста работа - изсипваш водата и разбъркваш.

# 117
  • Пловдив
Сирене Сигмен за тая тема ли е? Simple Smile

# 118
Аз предпочитам замразен грах, така го обичаме вкъщи. А и си остава с хубав зелен цвят. За гарнитура го задушавам в тигана с малко вода (колкото да го покрие или почти изцяло), мазнина и сол (евентуално и други подправки). Слагам гореща вода или изчаквам да заври, намалявам котлона да си къкри. Ако съм на кеф или близо до котлона, разбърквам от време на време. Ако ме мързи, настройвам котлона на таймер за около 10 минути. Обикновено за това време е готов, водата се е изпарила. Вкъщи много се харесва така и по същия начин приготвям най-често и замразен зелен или жълт фасул.
Между другото, препоръчвам замразеният зелен фасул и от Лидъл, и от Кауфланд (техните си марки), както и жълтият замразен фасул от Лидъл.

# 119
Аз предпочитам консервата. Замразеният грах трябва да се вари, понякога не ми увира равномерно или ако го правя с ориз, например, оризът е готов преди граха. Консервираният е чиста работа - изсипваш водата и разбъркваш.
Не трябва да се вари замразен зелен грах, само се задушава в масло за десетина минути и е готов - за руска салата така е много вкусен.

Общи условия

Активация на акаунт