Неапол и Амалфийското крайбрежие- Тема 1

• 33 162
  • 596
  •   1
Отговори
# 195
И ние  мисля да се ориентираме към Неапол за нощувки,макар ,че предвид повечето негативни коментари все ме теглеше  към Соренто.
От една страна   има доста музеи  и забележителности за гледане .А и в края на февруари началото на март , предвид ,че е зимно време - това позволява да се уплътни времето ползотворно.
От друга страна пък е жив град и въобще има от всичко
.
Ако вали не виждам какво може да се прави в Соренто.Освен това проучих как  стои въпросът  с местата за настаняване и заведенията за хранене по Крайбрежието  - в не туристическия сезон- оказа се ,че работят твърде малко ,на доста завишени цени.

Колкото до места за настаняване в Неапол ми препоръчаха няколко,а именно:
-Квартал Моло Беверолло/по -точно около Метростанция Uneversita /,
Също така около търговската улица Толедо,
В района на  Киавиа .
И един квартал ,-Вомеро ,-
за който всички казват ,че бил много безопасен ,чист и красив с наличие също на лесен транспорт и метростанции /на около 1.7-2  км от централната част/.Ако някой има наблюдения за тези квартали -ще се радвам да сподели .
Аз  ако харесам в Booking нещо си пускам
Google maps -street view ,и разглеждам улицата дали е  криминална,не че всички не  ми изглеждат такива..😊😀🤣

Бих искала да  ви попитам има ли някаква комбинирана карта  за посещения на няколко забележителности в Неапол?

Интересувам се по-конкретно от следните неста:
-Археологическия музей
-Кралския дворец на площад Плебишито
-Опера Сан Карло
-Gesu Nuovo
-Santa Chiara
-Duomo do Napoli
-Capela Sansevero .

И други са в списъка ми ,но ще съм благодарна ако някой ми препоръча  подобна карта ,която да включва поне 2-3 от тези места.

Последна редакция: вт, 07 яну 2025, 10:18 от macapisa

# 196
На мен Неапол ми е един от най-любимите градове в Италия и направо ми е мъчно,  когато хората кажат, че не си заслужава ,или пък решават да го пропуснат.
 Има изключително много места за разглеждане, които наистина си заслужават, както и огромен избор от места за хапване.
 Самите неаполитанци,  култът към Марадона, изобщо духът ,който витае там,  са нещо много впечатляващо.
 Първият път, когато отидох изживях нещо като културен шок  Grinning ,свикнала на цивилизованата и културна северна част на Италия. Въпреки,че от години слушам неаполитански  рап  Grinning ,   гледала съм много филми,снимани в Непол и обожавам диалекта им... все пак не бях достатъчно подготвена някак  Simple Smile  Но трая часове. Simple Smile  След това заобичах това място истински.
  Точно районите, които са ви препоръчали бих препоръчала и аз .
 Вомеро е все едно друг град , чудесен избор ,ако човек иска да си почине малко от шума и прекалено живата централна част.
 Фуникилярът също е много много удобен транспорт до центъра.
 Веднъж сме отсядали в апартамент там, на много удобно и комуникативно място., Bernini 20  е името на мястото в Booking. Simple Smile

Последна редакция: пн, 06 яну 2025, 22:58 от Mirella27

# 197
Mirella27, подкрепям всяка твоя дума. Обичам го този град!
Силно препоръчвам това място за настаняване   I Giardini Del Re      https://www.booking.com/hotel/it/i-giardini-del-re.bg.html?label … m_list=1#tab-main

# 198
Ние отседнахме точно срещу входа на Ботаническата градина, на самия булевард, но сградата беше с хубав неаполитански двор и беше много тихо. Също беше хубаво място, кварталът спокоен като за централна част, наблизо има спирки на метро и автобуси. Вечер вечеряхме в "нашия" квартал. На самия булевард, по посока Археологическия музей имаше доста хубави заведения,  рибен ресторант, една много готина кръчма, много мафиотска Sunglasses, само местни вътре. На вратата шефът - образ като от стар италиански филм, само на него се плаща сметката.
Мирела, и аз изживях такъв шок, даже в началото си викам "къде се озовах". Обаче сега само за Неапол мисля като си мисля за пътуване към Италия.

# 199
Stella Gemella оказва се, че съм резервирала апартамент на 10 мин пеша от Ботаническата градина.Пътуването ни е в края на март.Дали да я посетим по това врме на годината или е рано...може би няма да е в пълния си блясък? А ще бъда с група тийнове и ще сме за две нощувки...та нямаме мнооого време - за сега програмата е автобус Хоп он Хоп оф, Катедралата на Неапол (Duomo di Napoli), Галерия Умберто I (Galleria Umberto I), Църква Gesù Nuovo, Castel dell'Ovo, Spaccanapoli, Edenlandia...евентуално Vulcano Buono - търговски център на 25км. от Неапол ...бил интересен...не знам дали ще имаме време...
Дайте съвети, моля 🙂 Дайте ми линк към готината кръчма 😘

# 200
Точно " къде се озовах " е първото нещо, което изниква в  ума  Simple Smile
 Най--естествените хора, които съм виждала някога .
 Само там непознати,с които се разминаваш по улицата  могат да те питат защо не си в настроение ,защо си си сложила толкова много парфюм,че оставяш следа след себе си, защо караш детето ти да те снима ,а не го снимаш ти него.
Да искат да почерпят същото това дете с безплатна пица и при настояването ти да си я платиш да ти вземат парите и да ти върнат ресто -същата сума, която си дал , но на монети.. 

ЗориБ , включете и Quartieri Spagnoli- много,много любимо мое място.
 Силно препоръчвам и Amfiteatro Flavio  -третият по големина римски амфитеатър в Италия, вероятно построен от същите архитекти, които преди това са построили римския Колизеум. С много добре запазени подземия, които са отворени за посещение.Намира се в Поццуоли.

Ние хапваме  тук https://www.ginosorbilloromamenu.it/ ,  тук https://www.trattoriamedina.it/ .
https://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g187785-d3647298-R … les_Campania.html тук също,намира се във Фуоригротта,  когато отидете до Edenlandia може да го имате предвид,ако имате време, близичко е  .  Simple Smile  Още си пазя една " касова бележка " от  Bella Figliola  под формата на мазен лист хартия ,  изписан на ръка  Grinning
 Страхотна семейна пицария с невероятни собственици.

# 201
https://museoarcheologiconapoli.it/

Препоръчвам археологическия музей. Беше ни много интересно, а и се охладихме в горещ юнски ден миналата година. Много добро видео в тубата за музея на български има една приятна дама, родом от Пазарджик. Каналът се казва В Италия с Катерина.
https://youtu.be/76sfleyMwuY?si=wg7vvca-d9q81g0y

Последна редакция: пн, 06 яну 2025, 23:54 от Dimana12

# 202
ЗориБ, ние така и не влязохме в Ботаническата,  не остана време. Всеки ден й гледахме разкошния, потънал в зеленина вход и мислехме последния ден да се разходим преди да си тръгнем, но ни се промениха плановете. Нищо, другия път.  Ако ви остане време, ще бъде една приятна приятна разходка, бягство от шумния град. Входът е. безплатен.

Ядохме в този рибен ресторант  A Figlia d''o Marenaro. Почакахме 10-тина минути, беше пълен, но момчето не ни изпускаше от очи и ни правеше компания на нас и на другите хора, които чакахме. Не знаехме, че е толкова популярен, просто бяхме уморени и не ни се обикаляше.

"М@фиотският" не мога да го намеря. Не беше луксозен, напротив, точно като квартално кръчме, и то се пукаше по шевовете. Но пак е по този булевард,  ако на някого му се ходи. Май имаше някакво сицилиянско име, защото се майтапихме, че от едната м@фия отиваме при другата.

Мирела, напълно си права за хората. Именно те правят мястото такова, каквото е.

Последна редакция: вт, 07 яну 2025, 08:29 от Stella Gemella

# 203
Ей, много благодаря за полезните съвети, момичета Hug

# 204
Здравейте!
Планувам пътуване през май месец до Неапол и Амалфийското крайбрежие с 4ри нощувки в Неапол и посещение на възможно най-много места. Исках да ви попитам дали знаете, защото съм чувала, че има гидове на които им се заплаща определена сума и със собствен превоз ми развеждат. Моля ако някой е чул за такива хора да ми даде връзка с тях. Благодаря предварително

# 205
Здравейте,  ние сме ходили 2 пъти  на такива  турове .  Само че , хората, които  ги извършват  говорят само италиански и  не перфектен английски.
 Използвали сме услугите и на професионален  гид, българка, която живее в Неапол , но тя не предлага транспорт.
 С  нея имахме пешеходна обиколна из Неапол.

Последна редакция: ср, 08 яну 2025, 15:02 от Mirella27

# 206
Имаше хора, които бяха използвали услугите на българин, който живее там за Амалфийско крайбрежие,  дано се включат. Може да предлага и за Неапол.

# 207
Илиян е българинът, който много хора ползвахме. Той живее в Неапол и предлага всякакви разходки в района, включително и по-далеч - до Бари.
2022 г. в Соренто имаше туристически агенции, които предлагаха еднодневни пътувания до Амалфи, Позитано, Равело с 8 местни ванове, на английски, на същата цена като Илиян.

# 208
Здравейте! Ние ще посетим Неапол за първи път в началото на февруари. Настаняването ни е до Виа Толедо. Кой е най-удачния начин за придвижване от летището? Гугъл ми предлага Алибус и метро, има ли вариант без прекачване?

# 209
Аз имам позната която е в района и евентуално може да ви разведе.Има и кола.

Общи условия

Активация на акаунт