Неапол и Амалфийското крайбрежие- Тема 1

• 33 165
  • 596
  •   1
Отговори
# 210
Освен да ходите пеша от Alibus.

# 211
Илиян е българинът, който много хора ползвахме. Той живее в Неапол и предлага всякакви разходки в района, включително и по-далеч - до Бари.
2022 г. в Соренто имаше туристически агенции, които предлагаха еднодневни пътувания до Амалфи, Позитано, Равело с 8 местни ванове, на английски, на същата цена като Илиян.

Благодаря ви на всички! Дали имате контакти с Илиян ?

# 212
Мисля,.че имаше плануващи месец Март Неапол, та да споделя полезна информация относно температурите по това време там
https://hikersbay.com/climate/march/italy/naples?lang=bg

# 213
Купих самолетни билети и 5 нощувки ще сме в Неапол- края на март и първите няколко дни на април. Дано случим на хубаво време и успеем да разгледаме набелязаното. Чета старите теми за да се ориентирам за градския им транспорт и как да стигнем до Помпей и Везувий.

# 214
  • София
За Помпей с влак от гара Порта Нолана ( линия 1 ) и слизате на централния вход на комплекса - гарата е пред него, Pompei Scavi.

# 215
Здравейте. Предстои ни уикенд до Неапол и района и сме решили да разгледаме Амалфийското крайбрежие и градчетата Позитано, Амалфи, а ако сме с автобус може би още едно градче - имаме един цял ден за обикаляне. На практика кацаме петък следобед в Неапол и летим обратно в неделя по обяд отново от там. Планираме да се позиционираме в Салерно и за двете нощувки. Ползвали ли сте този дневен тур и дали си заслужава: https://www.travelmar.it/en/amalfi-coast-tour-positano-and-amalfi-from-salerno
Освен това дали има директни автобуси от летището в Неапол до Салерно?
Предложения за настаняване и заведения в Салерно?
Благодаря предварително.

Последна редакция: сб, 11 яну 2025, 22:53 от salex_n2

# 216
  • София
Илиян е българинът, който много хора ползвахме. Той живее в Неапол и предлага всякакви разходки в района, включително и по-далеч - до Бари.
2022 г. в Соренто имаше туристически агенции, които предлагаха еднодневни пътувания до Амалфи, Позитано, Равело с 8 местни ванове, на английски, на същата цена като Илиян.

Бихте ли споделили цената на Илиян, може и на лични, благодаря!

# 217
Не ходел Илиян до Бари. ( може би вече не ходи,не знам). Днес му писах, че имах интерес.
 Също така от 20.01 до 03.02 не е на линия. Ако може да бъде полезно инфо за някой. Simple Smile

# 218
Mirella27, не пътува от Неапол до Бари ли?

# 219
Да, не прави турове до там.

# 220
Здравейте, предстои ми пътуване до Неапол в края на месеца.
Някой използвал ли е този вид карта за транспорт? Гледам, че за Януари имат промоция и се чудя сайта дали е читав.

https://naplespublictransport.it/

Излиза, че ако се закупи 3-дневна карта за 25 евро, ти връщат същата сума във формата на кешбек, който да използваш в ресторант. Ако е така транспорта е безплатен.

Моля да споделите мнение ако някой има опит. Благодаре предварително!

# 221
Здравейте, има ли приложение с по-изгодни таксита в Неапол ?

# 222
  • Linz
Здравейте! Ние се завърнахме от кратката ни почивка на Иския. Като цяло останахме доволни - островът е много зелен и приятен. Само движението е доста натоварено и на моменти автобусите се препълват, но не е нещо, което да не сме се виждали в София Grinning Иначе гледките са прекрасни! Времето беше променливо, имаше от всичко - и дъжд, и жега, и вятър, но не ни попречи да се насладим на почивката и да ходим и на плаж. Единствено някои кадри не се получиха заради липсата на слънце. Но важното е, че го видяхме. Отседнахме в апартамент до плажа във Форио, което мисля, че беше най-добрият възможен избор. Не успяхме да разгледаме всичко, остана и за следващо посещение Heart. Ходих до ботаническата градина, изключително приятна разходка си направих. Видяхме и замъка Арагонезе, както и Сант Анджело набързо. От плажовете освен на нашия ходихме и до Маронти, който е чудесен. Навсякъде имаше достатъчно свободни зони. За придвижване ползвахме автобуси, като си взехме 3-дневни карти за 11 евро.
Споделям и няколко снимки от Иския:

Върна ме в спомени, и ние бяхме през септември, но 22 г. Една седмица изкархме там и обиколихме целия остров, не остана уличка, по която не сме минали. Обиколихме го и с лодка, качихме се на най-високия връх- Епомео. Посетихме повечето магазини и заведения, джиардините, но в замъка не ни пуснаха защото нямахме ковид-сертификати.
Разходихме се и в Неапол, Помпей (с пср-тест), Везувий до входа, защото посещенията бяха ограничени заради пЛандемията, а на Позитано слязохме отгоре до долу и обратно пеша- което си беше приключение.

# 223
  • София
В края на Февруари ще съм в Неапол за 4 дни. Искам до Везувий и Помпей да отидем. Ако се придвижвам с влак до Везувий как от гарата се стига до Везувий? В Помпей бях миналата година през март с гид за 2ч и после свободно време в комплекса. Може ли да съчетая в един ден Везувий и Помпей? Зимата има ли сняг на Везувий? Януари бяхме на Етна и имаше сняг, но не беше много студено.

# 224
Здравейте. Този уикенд ни предстои пътуване до Неапол, а прочетох, че ще има транспортна стачка. Има ли някой запознат дали тя включва линията от Неапол до Помпей и, ако да, има ли алтернативи за придвижване?
Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт