Неапол и Амалфийското крайбрежие- Тема 1

• 33 146
  • 596
  •   1
Отговори
# 120
  • На морето!
И аз взех билети за предколеден дълъг уикенд в Салерно, с идеята да посетим Позитано, Амалфи и Неапол, може и още нещо да добавя, но разбира се и в самия Салерно фестивала Luci d'Artista.

Шатълът не е удобен за полета за Уиз /каца в 15:30 в петък/, гледам има и варианти с ГТ, ще ги проучвам.
Букнах апартаментче в центъра на Салерно, на 10-15мин от гарата и спирката на автобусите на Фликсбус.
Надявам се и времето да е приятно и да изкараме чудни 4 дни преди Коледа.

# 121
В петък пътувах с този полет на Уиз до Салерно. Кацнахме по - рано от предвиденото в разписанието (15.30) и дори си почакахме за шатъла. Съобразен е с пристигащите самолети. Летището е малко. Слизаш от самолета буквално на 100 метра от сградата и само излизаш от другата страна, което отнема по - малко от 5 минути.

# 122
  • София
В петък пътувах с този полет на Уиз до Салерно....
Беше ли пълен?

# 123
А бусчето на шатъла за колко души е горе-долу?

# 124
В петък пътувах с този полет на Уиз до Салерно....
Беше ли пълен?
В предната половина на самолета имаше няколко свободни места, от 12 ред назад беше абсолютно пълно.
В петък на летището дойде двуетажен автобус и събра всички, които чакахме за шатъл.
Вчера дойде обикновен автобус - като за градски транспорт. Напълни се, пусна и няколко правостоящи. И като се видя, че има още чакащи, се обади да пратят втори автобус. Тези от втория дойдоха на една цигара време след нас.

# 125
  • плевен
Привет! Знаете ли кога откриват коледния базар в Неапол?

# 126
8 декември - 6 януари за базара на
Via San Gregorio Armeno.

# 127
Здравейте!
Моля за съвет:
След една седмица ще пътуваме за Салерно със 7 годишния син. Искаме да отидем до Помпей  и Везувий. Чудим се в един ден възможно ли е?
Преспиването е в Салерно. Проверих, че има влакове от Салерно до Помпей. Със сутрешния влак ще се придвижим до Помпей. Ще отделим около 2ч на археологическия комплекс. После с автобус до Везувий. Според вас този план реалистичен ли е?
Другата ми чуденка е от Везувий до Салерно директен превоз има ли? Поне аз не откривам такъв.
Не мисля предварително да купувам билети. Надявам се по това време на годината да няма големи опашки.
Благодаря ви предварително.

# 128
Може би трябва да си отделите още час-два за Помпей изобщо. То не всичко е само археологическия комплекс, градът има хубав център. И между другото: 3 жп гари, дано това не ви обърка. Аз съм ходил там, идвайки от Неапол.. на една гара. После ходих да купя билет до Соренто от съвсем друга гара, там ме насочиха към трета гара...(която не знам дали не беше теснолинейна)...
За Везувий не знам.

# 129
Да потвърдя мнението на Дизилер, че 2 часа за Помпей е крайно недостатъчно. На Везувий не сме ходили. Не знам сега какво е времето там. Ние спахме нощта преди и след в Помпей, изморително е.

# 130
Здравейте!Следя ви с интерес.
Искам да попитам добра идея ли е да отседнем за нощувки в Соренто в края на януари и началото на февруари?Работят ли  заведенията за хранене или са ограничен брой, и цените прилични ли са?
Пристигаме от Рим -искаме да видим Помпей ,Амалфийското крайбрежие и един ден в Неапол -полетът наобратно е от Неапол,но не искаме там да нощуваме.

Последна редакция: вт, 19 ное 2024, 05:02 от macapisa

# 131
  • Варна
Да потвърдя мнението на Дизилер, че 2 часа за Помпей е крайно недостатъчно.

ние бяхме 3 часа само вътре и само вървене - и то по основните улици и големите "сгради".
Децата каталясаха - ядохме сладолед и тръгнахме към колата.

# 132
  • Milano
От 15.11.24 билетите за Помпей са поименни и има ограничение от максимум 20 хил. посетители на ден.
В летният период (01.04-31.10) ще бъде въведен и часови пояс - от 9.00ч до 12ч ще могат да влязат 15хил.човека, от 12ч до 17ч - 5хил, разпределени между "експрес и плюс билети".

Ограничението от 20хил важи и за безплатните недели.
През лятото са достигнали 36 хил.

# 133
На мен това ми харесва. Време е да се предприеме нещо против свърхтуризма особено при такива значими обекти, които една част от хората посещават, само за да кажат,че са били...

# 134
И пак да ви попитам-в Соренто през февруари някой бил ли е?Работят ли заведенията за хранене,защото мислим да отседнем там?
За Позитано разбрах,че е затворено почти всичко.
Реджи,значи да разбирам,че трябва предварително онлайн да си закупим билети ?

Общи условия

Активация на акаунт