Неапол и Амалфийското крайбрежие- Тема 1

• 33 184
  • 596
  •   1
Отговори
# 255
  • Milano
Не мисля, че има форум, статия и т.н. и на друг език, който да насърчи подобно нещо в сезон.
Не знам дали е писано, но съветвам желаещите да ползват коли по SS163 Amalfitana да се запознаят първо с рестрикциите по движението в сезон, ако искат да избегнат глоби.

# 256
Не е на Амалфи, но миналото лято юли в Лигурия ни глобиха на платен паркинг, хем си платихме паркинга, хем ни глоби общинска полиция😃
В един цял град нямаше къде карфица да хвърлиш, обиколихме го три пъти, на най-отдалечения от морето паркинг се завряхме, и там беше пълно, та спряхме напряко на местата за мотори.
За Амалфи съм сигурна, че не мога и да си го представя, какво е в сезон. Преди години едвам се измъкнахме от там с ГТ, а беше март или април.
Аз лично приключих с експериментите юли в Италия, колкото и да ми харесва.

# 257
  • Milano
Има ограничения по номера на колите, един ден четни номера, един ден нечетни по съответният път от 10ч до 18ч през август и септември всеки ден, през юни, юли и октомври уикендите и на празници, останалите месеци на празници и т.н.
Това за миналата година. За тази трябва да се следи, като излезе.
Имащите резервирана нощувка имат право да достигнат до мястото за настаняване за чек-ин или да го напуснат, ако не са с разрешените за циркулиране номера.

Последна редакция: пн, 03 фев 2025, 09:53 от regina di cuori

# 258
  • Beyond the stars
Mirella27 това ни е идеята - свободата и несъобразяването с график на транспорт. Залези и изгреви на места in the middle of nowhere. И фототехника се носи. Плюс, че над двама и откъм бюджет, ако ще се обикаля рент-а-кар е доста по-ок. Но явно не за тази дестинация.

regina di cuori доста полезно инфо, както винаги Flowers Bouquet Много благодаря.

evhen Тъкмо се върнахме снощи от Италия - Венеция беше прекрасно празна преди карнавала. Като помня на какви опашки сме чакали там юни. Определено предпочитам извън сезон Италия, но в случая компанията гласува за лято.

# 259
И все пак ,дори и те имат ограничения за часовете ,в които  могат да се движат.  Ограниченията важат и за местните жители.
  Коли имат право да се движат само в предварително установен интервал от време.-20 мин на всеки час.  Така беше миналата година. За тази- както каза  Regina di cuori, трябва да се следи.
 Изобщо- за там  си е  приключение обикалянето с кола. Аз също не си го представях  чак толкова драматично преди да отида, много сме обикаляли в Италия..но няма нищо общо с нито една останала част на страната.

# 260
  • София
А температурите не ви ли притесняват, аз повече Испания/Италия - лятото никога...
Едвам оцеляхме миналият юли в Бари. Grinning

Последна редакция: пн, 03 фев 2025, 10:09 от sea.sea

# 261
  • Milano
Oграниченията не важат за резиденти, работещи там, който има собственост и т.н., но това не е масовият случай в този форум.

Вълшебство, кораби и градски транспорт също не са празни.Laughing
Всеки си преценява, важното е да знае някои особености.

# 262
Ние си бяхме наели вила в Амалфи  и чакахме собственичката да дойде да ни донесе ключовете повече от час . Именно заради ограничението за движение и за резиденти .
Бях забравила какво беше ограничението, затова си изслушах отново гласовото съобщение, което ми е изпратила ,преди да напиша инфото за 20те минути. Simple Smile
 Сега го погледнах и на сайта на общината - важи си за историческия център. Но да кажем, че не е масовият случай на форума ,да .
 Все пак ,може да е полезно за някой, на който евентуално ще му се наложи да се уговаря за час за настаняване .  Simple Smile

Градският транспорт представлява малки ,претъпкани автобусчета, които почти никога не успяват да качат всички чакащи хора.да .

# 263
И накрая стигнахме до извода, че кола под наем за юли и август може да е всичко, но не и удобство.
Следя темата от 2021 година и никой не е написал нещо друго.

Последна редакция: пн, 03 фев 2025, 11:07 от zigizagi

# 264
  • Milano
Да поясня, че говорим за различни неща.
Аз - за Ss163 Amalfitana, която свързва Виетри сул маре с Позитано, минавайки през Четара, Майори, Минори, Равелло, Атрани, Амалфи, Конка дей Марини, Фуроре и Праяно - ок. 60км.

Дамата явно за историческият център на Амалфи, което не е едно и също.

Последна редакция: пн, 03 фев 2025, 11:52 от regina di cuori

# 265
  • Beyond the stars

Вълшебство, кораби и градски транспорт също не са празни.Laughing
Всеки си преценява, важното е да знае някои особености.

Да, важни са особеностите, най-вече за аргумент да убедя мъжете, че не става така както го мислят. Bowtie
За кораби поне може в аванс билети да вземем.
Пък в крайна сметка - влакчето до Салерно и после Аперол и плаж. Пък обиколките за някой друг път извън сезон.

Последна редакция: пн, 03 фев 2025, 11:43 от Вълшебство

# 266
Аз лично от Салерно до Прая а Маре бих изръшкала района, Пестум е там също.

# 267
  • Beyond the stars
Аз лично от Салерно до Прая а Маре бих изръшкала района, Пестум е там също.

Смяна на посоката  е доста добра идея. Ще проуча и почета, много благодаря.Heart

# 268
А наемане на скутер за 2ма по-добър вариант ли е от рент а кар или градски транспорт? Има ли някакви особености, които е важно да се знаят?
За края на март се интересувам.

# 269
За мен лично особеностите са много добри шофьорски умения.. Просто наистина средностатистическият български шофьор трудно ще се справи с предизвикателствата на тамошните пътища. Нека не се чувства някой обиден, важи същото и за мен. Тесни пътища, скали от едната страна, дере от другата. Буквално на милиметри разминаване, преди всеки завой ползваха клаксон, за да се извести насрещното движение, тъй като видимостта зад завоя е нулева. Ние пътувахме с градски транспорт, но едният път бях зад шофьора и... не знам колко им плащат, но колкото и да е, е малко.  За скутерите същото важи.

Общи условия

Активация на акаунт