Неапол и Амалфийското крайбрежие- Тема 1

• 33 193
  • 596
  •   1
Отговори
# 285
За Помпей се слиза на долния етаж на гарата. Има ескалатори - още като влезете през централния вход на гарата би трябвало да ги видите.

# 286
Момичета, харесах много еена сергийка тип фото кър някъде около позитано - Salvatore friut, май е някъде на пътя към Праяно, доколкото разбирам.

Някоя от вас била ли е и знае ли дали може да стигнем дотам ако сме без кола?

# 287
Тази ли?

# 288
# 289
За пеша май е далече. Иначе е по пътя от Соренто към Позитано.

# 290
Има си отбивка за спиране на това място.

# 291
Да, но ще сме без кола и затова се чудим как да отидем

# 292
Да, но ще сме без кола и затова се чудим как да отидем

Едва ли си струва ходенето пеш, а и може би изглежда по-добре през лятото. Ако ходите сега, може и да не е същото Simple Smile

# 293
Здравейте от Неапол!
Дойдохме от Рим-чудесно си изкарахме 2 дни там-много е писано затова няма да се впускам в подробности -Рим си е Рим!❤
За Неапол-много ни харесва!От всички негативни коментари ,които изчетохме-направо сме приятно изненадани!
Ходихме до Соренто и Позитано-пълно мъртвило ,нищо не работи.В Соренто цените в отворените заведени бяха двойни спрямо Неапол.Колкото до Амалфийското Крайбрежие-много красиво дори и този сезон,гледките са уникални,но пътуването с буса е приключение-не е за всеки.Корабчета нямаше.
Амалфи-прекрасно,една идея повече туристи и заведения.
Днес предстои Помпей.
Ще пиша допълнително:)

Последна редакция: чт, 06 мар 2025, 10:31 от macapisa

# 294
Ще ви хареса и Помпей.
Насладете му се .

# 295
  • София
Здравейте, идвам да споделя за вече изминалато ни пътуване до Неапол. Слагам в скрит текст, че има и доста снимки.

Скрит текст:
Пътувахме с Раян на 27.02 на обяд.

Хванахме си такси, за да се придвижим по-бързо и да не губим време. Бяхме отседнали в хотел Lanfipe Palace, на булевард Толедо. Платихме 190 евро за 2 нощувкиза двама възрастни и две деца без включена закуска. Нямаме забележки от хотела, освен, че малко трудно му открихме  входа. Булевардът е доста оживен, има много магазини, от които доволно си напазарувах. Smile
След настаняването починахме малко и са насочихме към Археологическия музей, бях чувала много добри коментари, но мен не ме впечатли чак толкова много. Не бих повторила посещение. Пътувахме с метро до там, много ми хареса метростанция Толедо, голяма красота.

След музея се спуснахме към Катедралата и Старият град.

След разходката се прибрахме към нашия квартал и вечеряхме в  района.

После се разходихме до Музея на Марадона, който също е в района. Не съм сигурна колко бяха билетите, но не беше нещо особено. Имаше общо взето една статуя и негови екипи. Целият район около музея е посветен на него.

На следващия ден се събудих на 33:

Тръгнахме рано от хотела, защото за 8.30 ч имахме билети за влака за Помпей. Хванахме го от Гара Гарибалди. Пътувахме около 40,45 минути и по пътя видяхме чудесни гледки.

Пред гарата чакат автобусчета, които водят до Руините. Билетът е 1.50 евро и минават през 30 минути.
В самия Помпей не прекарахме много време, ама с малки деца е така. Grinning

Между другото подреждаха магазина за сувенири и не работеше.
След Помпей се прибрахме пак към квартала. Обядвахме в Tратория Толедо. Дъщеря ми каза, че това са най-вкусните спагети Карбонара, които е яла. На мен храната никак не ми допадна, бирата беше супер, обаче Grinning

После ядохме сладолед в Roma cafe, което беше точно до хотела. Аз в интерес на истината и другаде не видях сладолед.

Отпред обикаляше и един човек, облечен като Мики Маус, децата много му се зарадваха и се снимаха с него.
След кратка почивка в хотела тръгнахме на пешеходна разходка:

После вечеряхме в една уличка и се прибрахме в хотела.

На следващия ден си взехме кроасани пак от кафе Рома:

После си хванахме метро до гарата и оттам влак за Рим. Simple Smile

Като цяло ми хареса, не мога да кажа, че е мръсен град, но движението е ужасяващо- трябва много да се пазите.
Времето също беше приятно. Определено бих се върнала там като начална точка за обикаляне на крайбрежието, за което нямахме време този път. Simple Smile

# 296
Супер, много полезно и чудесни снимки sea.sea и macapisa Благодаря Heart Ще споделите ли как пътувахте с градски транспорт - може ли да се достъпва с банкова карта (като в София), билети или някакви дневни карти чета че има?

# 297
  • София
Да, може с карта, ние купувахме индивидуални билети. Simple Smile

# 298
Купувахте билетите с карта или може да си доближиш картата до устройството на влизане и се возиш без да е издаден билет?

# 299
  • София
Купувахте билетите с карта или може да си доближиш картата до устройството на влизане и се возиш без да е издаден билет?
И двата варианта са възможни. Simple Smile От машините може с карта, а може и директно да я доближиш при влизане в метрото. Не сме ползвали автобуси обаче, за тях не знам.

Общи условия

Активация на акаунт