Неапол и Амалфийското крайбрежие- Тема 1

• 31 518
  • 588
  •   1
Отговори
# 465
  • София
И аз се чудя в разгара на сезона дали да си причиня пътуване  в тази посока.Много се изкушавам и премислям.Основно за транспорта и вариантите при еднодневен тур по амалфийското крайбрежие ми е чуденката...Обърках се от изчетеното до момента и се чудя каква комбинация за воден транспорт и автобусен да измисля , особено с оглед на сезона( началото на м.август) и жегите.

# 466
От Неапол до Позитано/Капри сме се движили с ферибот директно от пристанището. Хич не бих се занимавала с влакове, автобуси, коли под наем и т.н.
Когато ходихме до Капри беше голяма жега края на юни. Тази година средата на юни до Позитано пак беше топло, но някак по-биваше. Юли и август даже не си го и помислям, но всеки има различно ниво на търпимост на влага и топлина.

# 467
Здравейте!
Предстои ни пътуване в Неапол от 29 юли до 3 август. Досега не сме били в града и ще се радвам на предложения и съвети - за места за посещаване в и извън града, подходящи за времевия диапазон, през който отиваме.
Много благодаря

# 468
Зависи какви са ви интересите и колко сте склонни да обикаляте преедвид, че ще е доста топло времето.
Извън Неапол - Помпей и Херкулан, ако ви интересува археология и история, но взимайте сутрешни часове за посещения, че после ще стне ад - на открито са и пече доста. Също Амалфи, Капри и Позитано - ако тези места влизат в плановете ви - има различни маршрути за стигане, аз лично предпочитм директно с ферибот.
Казерта е друго много посещавано място с интересна история.

В самия Неапол също има доста за обикаляне, така че там поне един пълен ден или ден и половина. Аз реално бих останала и повече в града, но човек винаги иска да посети и още нещо. Ако ползвате Чат джипити може да си направите програма според интересите и по часове - много е удобно.

# 469
  • Beyond the stars
Завърнахме се от Амалфийското крайбрежие.
Като цяло очаквахме да е доста драматично откъм трафик, народ и жега, ама не беше. Нощувахме в Салерно.
Пътувахме с кола, ферибот, автобус. Колата я ползвахме от летището и на изток от Салерно за разходка и плаж. Общото мнение на шофьорите в компанията беше, че е съвсем постижимо и с кола по SS163 - тясно е, завои са, ама не е невъзможно. Опашките стават на светофарите, които спират насрещния трафик, разстоянията не са големи.
От Равело до Амалфи слязохме пеша Bowtie
Понеже не ни се бързаше за последния автобус. Към 4км, доста стълби , но пък хубави гледки и никакви хора. ( то лудите не са много)
Ходихме на плаж в района на Paestum - безбрежна ивица, хубав пясък, топла и чиста вода. Бихме се върнали в тази част със сигурност. Амалфи и Позитано не бихме повторили - много красиво, но твърде малко Италия. Което беше ясно и преди да тръгнем, всъщност. По-скоро малките градчета по крайбрежието ни се сториха по-уютни Cetara, Maiori, Minori, Vietri sul Mare и т.н.

# 470
  • На морето!
И аз не бих потретила Амалфи, Позитано, Соренто и Салрено. НО бих отишла безброй пъти на Капри
Скрит текст:
, Иския, Прочида.
Скрит текст:

# 471
Снимката с водните лилии в Иския ли се намира? Разкошна е!

# 472
Някой ходил ли е с туристическа агенция до Амалфийското крайбрежие? Какво мислите ?

# 473
  • Beyond the stars
Каквото за всички останали организирани екскурзии, особено за Европа - че няма смисъл.

# 474
Аз гледах на няколко агенции, но ми се струва малко висока цената. За 7 нощувки е около 1800 лв + още 1000 лв допълнителните екскурзии.
И в този ред на мисли на вас колко ви излиза самостоятелно ?

# 475
Аз гледах на няколко агенции, но ми се струва малко висока цената. За 7 нощувки е около 1800 лв + още 1000 лв допълнителните екскурзии.
И в този ред на мисли на вас колко ви излиза самостоятелно ?

Това колко излиза зависи от много фактори и от това как си представяте самото пътуване.
Намират се самолетни билети на добра цена. Транспортът не е скъп.
Аз лично не държа на луксозни хотели.
Според мен за 7 нощувки 1200 лева максимум и то с джобните.

# 476
Познати бяха ходили с изгодна оферта купена на черен петък и бяха доволни, някъде до Соренто им беше хотела, но не знам подробности.

# 477
Аз също не държа на луксозни хотели, нещо прилично. В хотела ще спим само все пак…
В такъв случай къде препоръчвате да се спи, в кое градче,  даже ако може да ми препоръчате и хотел ?

# 478
Не съм сигурна дали това е подходящата тема, но от пролет-лято 2026 г. ще имаме директен полет до Тропеа и Вибо Валенсия.

Уиз еър разкрива линията до летище Ламеция терме от 31 март 2026 г.

# 479
И аз не държа на лукс, но поне да е прилично и чисто. И в тоя ред на мисли, ако решите да нощувате в Неапол, гледайте да е хубав квартал. Нещо с "V" ми се върти в главата, но не помня, а споменават и други хубави. В темата има хора, които са ходили повече от веднъж и могат да са значително по-полезни.
Иначе на мен много ми хареса Салерно и съжалявам, че не спахме там, заради полета реших да сме в Неапол. Соренто не ми хареса толкова, но има хора, на които им харесва.
Споделям нашия опит от Неапол, края на март:
Билети за 3-ма - около 400 лв. с едно куфарче за 3-мата.
4 нощувки - около 500 лв., бяхме на 10-15 мин. от Ботаническата градина, което не се води много кофти район, но си беше гадно. Апартаментът беше също гаден. Затова Ви съветвам да си вземете в хубав квартал и не чак толкова евтин може би.
Аз също не държа на луксозни хотели, нещо прилично. В хотела ще спим само все пак…
В такъв случай къде препоръчвате да се спи, в кое градче,  даже ако може да ми препоръчате и хотел ?

Общи условия

Активация на акаунт