Помощ! Силно люшкане на бебе

• 1 229
  • 5
  •   1
Отговори
Днес рано сутринта бебето ми се събуди както обичайно смених, нахраних, гушках, малко игра. Видях, че започва да му се приспива, напоследък става на ръце заспиването започнах да го люшкам, половин час нищо, оставих го в легълцето му. Плачът продължи, отново люлеене, но беше-силно и след 15-тина минути се поуспокои, оставих го в леглото, след което се ококори и започнах да люшкам в нея. Обаче не ми издържаха нервите след час и.. и го залюлях доста по-силно от обичайното и нокрая го оставих отидох в другата стая да се успокоя. След малко като влязох вече беше заспал, но много дълбоко, помилвах го, бутнах го обаче спи непробудно. Много се притесних може ли нещо да му е станало, само чета за сътрисение на мозъка и ми се свива сърцето... аз съм ужасен човек и майка. Моля ви кажете ми дали трябва да потърся лекар, за какво да следя? 😔

# 1
Нищо му няма на детето и вие не се притеснявайте, всяка майка има такива моменти, за жалост Sad . Хубаво е че сте отишли в другата стая да се успокоите, но все пак го гледайте на камера примерно. Като решите да сте в другата стая

# 2
Няма страшно, shaken baby syndrome се случва при разтрисане на бебето с ръце за раменете, тогава главата му силно се движи напред-назад и мозъкът се блъска в черепа. При подрускване на ръце, в количката или в кола няма как да се случи това. На всички ни се случва да не ни издържат нервите, хубаво е, че излизате от стаята, за да се овладеете.

# 3
Благодаря ви много. Все пак се чувствам ужасно от това..

# 4
Благодаря ви много. Все пак се чувствам ужасно от това..

Нормално е. Когато се почувствам ядосана, си казвам "Аз съм на тази земя от 30+ години, а то - едва от няколко седмици. То само това може" и ми разминава Simple Smile

# 5
Не се чувствай ужасно, нищо лошо не се е случило. Просто си люляла бебето, главичката се е движила заедно с тялото.
Някои бебета се влияят от музика, други се приспиват от бял шум. Та - пробвай звукова атака, не само люлеене. Също може да се повлияе, ако го изнесеш вън на въздух. На мен винаги първата ми реакция на неутешимо бебе е да го изнеса навън.
А ако си направила всичко възможно и то все още плаче, пък остави го да поплаче. Старите хора казват, че така му се развиват дробчетата и бебето ще стане певец / певица. Wink Не са го измислили от добро, нали се сещаш!

Последна редакция: ср, 28 авг 2024, 12:27 от Uncommon

Общи условия

Активация на акаунт