Идеи за подарък за бабата на новородено / за новородено

• 873
  • 18
  •   1
Отговори
Здравейте! Моя колежка ще става баба съвсем скоро. Както се досещате много се вълнува. Simple Smile Искам да й взема нещо за подарък/подарък за бебето. Но съвсем зациклих за идеи. Иска ми се да е нещо полезно, когато бебето гостува при нея. Изключвам неща за отглеждане на бебето - шишета, биберони, стерилизатори и т.н. Синът й живее в друг град и по-скоро с бебето ще са само на гости при нея в бъдеще.
Мислех си за детска нощна лампа с мека светлина (похвали се, че си е купила).
Одеалце
Албум за снимки (но ползва ли някой все още албуми?)

Дайте малко идеи, моооля...  Нямам конкретен бюджет, но до към 100 лв примерно...

# 1
Бабите ползват албуми с внуци, не само, за да ги гледат, но най-вече за да ги показват на всеки, който мине покрай тях и е готов да гледа. Simple Smile

# 2
Рамка за снимки, или електронна рамка, като екран, на която да се въртят снимки на внучето, родителите, комплект съдове и прибори за хранене, одеалце...

# 3
Сега се сетих за нещо което доста ми се появяваше като реклама из интернет и винаги си мислех какъв оригинален подарък би бил за всяка баба, мисля че беше мемоарна книга/дневник "Бабо, разкажи ми твоята история".
Смятам че това ще е мил и сантиментален подарък, както сега за нея така и за внучето като порасне. В допълнение, може да се подари освен този дневник и едно одеалце за бебето примерно. Мило, сантиментално, практично и се вместваш в бюджета Simple Smile

Последна редакция: ср, 28 авг 2024, 12:28 от Toffee ᡣ𐭩

# 4
  • София
Аз снимки на внучката показвам на телефона.
Одеялце ми звучи добре. Някакво детско спално комплектче.
Образователна играчка, която да е подходяща за 1-3 г. Има разни пеещи, разказващи приказки, светещи и т.н.
Напоследък много ме впечатли едно успокояващо мече, което има функции да диша, да му свети сърчицето през корема, май хъркаше. Виждам го в няколко влога.
Книжка с приказки, за да чете по-натам бабата на внучето, а самата книжка можеш да надпишеш с някакво мило послание.

# 5
  • София/Севлиево
Бабите обичат всякакви снимки и албуми (електронна рамка никак не е зле -ще може да гледа постоянно различни снимки на бебето без да рови в албум).
Предложеният от Toffee подарък го взехме миналата година за 8 март на нашата баба и тя страшно много му се зарадва.

# 6
  • София
Всъщност бабата на каква възраст е?

# 7
На 55г е, модерна, активна, работеща жена.

До тук идеите много ми харесват. Може и комбинация да направя от няколко неща.

# 8
Бейбифон? Не знам дали влиза в бюджета. Ценно нещо, което винаги се забравя на път. Щом ще гостува за дълго бебето,  бабата ще може да го "следи" като му осигурява тишина, а и ще е спокойна.

# 9
Бейбифон по скоро родителите би трябвало да ѝ осигурят, може би за подарък от приятелка/колежка нещо по-сантиментално. Електронна рамка за снимки бих подарила на по-възрастна баба, която не може да борави с телефон. На същото мнение съм и за албума за снимки. Кога ще отиде да извади снимки, да ги подреди в албум че и после да го отвори да ги гледа, като за 2 секунди може да си влезне в галерията на телефона. В днешно време с телефоните някак им се губи смисъла, а и ако и пращат всеки ден снимки, дали ще и се занимава постоянно да ги качва/принтира, при положение че е и работеща жена. Моята баба е на 80+ години. На нея сме и подарили такава рамка, пълним я със снимки и ѝ я слагаме на раклата и тя си гледа. Та по нея съдя, че по скоро би била подходяща за по-възрастни баби.
Идеята на Fever Ray, много ми допадна, за "дишащото мече" и аз съм ги засичала, със сигурност би било много успокояващо за бебето.

Вярвам, че каквото и да изберете да и подарите ще се зарадва, най-малкото от жеста, който правите към нея и бебето🍀

Последна редакция: ср, 28 авг 2024, 13:10 от Toffee ᡣ𐭩

# 10
# 11
  • София
Точно заради албумите и снимките питах.
Аз съм баба на 50 и нямам албуми, нито хартиени снимки на внучката. На моя тодлър също само на телефона му правя снимки. Безброй.
Моята майка и свекърви ми са баби на 80 и предпочитат снимка на хартия.

# 12
Точно заради албумите и снимките питах.
Аз съм баба на 50 и нямам албуми, нито хартиени снимки на внучката. На моя тодлър също само на телефона му правя снимки. Безброй.
Моята майка и свекърви ми са баби на 80 и предпочитат снимка на хартия.

Майка ми е на 50, тя все още не е баба, но някак си не си я представям седнала на дивана с един албум, разглеждаща хартиени снимки или седнала пред една електронна рамка за снимки чакаща снимката да се смени и да дойде следващата. Дори свекървата, която е на 60 не мисля че би седнала да гледа бебето на хартиени снимки. Все си мисля че това би било подходящо за баби 75/80г+
Ако аз бях на мястото на авторката щях да направя комбинация между дневника и дишащото мече. Въпреки че тези прожектори, които споделиха също не са лоша идея, такива неща, по-съвременни 🙈

Последна редакция: ср, 28 авг 2024, 13:50 от Toffee ᡣ𐭩

# 13
  • София
Някои баби на нашата възраст и бебета имат (моето най-малко дете е на 2 г., а внучката ми е на 9 месеца). Simple Smile
Като сложиш и ежедневните ангажименти, то не остава време да седнеш да гледаш снимки.

# 14
Доста добри идеи сте дали, на мен ми допаднаха дневникът и одеалцето. Иначе се включвам да спомена, че имам близки на възрастта, за която говорите (50-60 г.) - въпреки че са модерни и активни хора, много си харесват и хартиените снимки. Обожават албуми, правят колажи, подреждат рамки и прочие. И по-млади познавам, които се радват на такива неща. Авторката си знае дали нейната приятелка има подобни вкусове.

Общи условия

Активация на акаунт