Любители на кучета - 145

• 27 631
  • 731
  •   1
Отговори
# 225
  • София

Арчи си почива до бебето. Simple Smile

# 226
  • Варна
Ванче, как е Зарито?❤️
Зарка Гъзарка засега е добре, пу-пу! Раната зарасна, броя дните.. вече 26 дни и мястото още е чисто, няма рецидив. Капя всеки ден масло от чаено дърво, много хубаво се отрази, а и вони ужасно та тя не го ближе. Може и от това да зарасна Joy
Но си хапва Зарка, енергична е, дано е избягало злото! Благодаря че ни мислиш, esstela! Heart
Момичета, не спорете а давайте снимки на кучаци, да плакнем очаци Simple Smile

Ще дойда някой ден в любимия Бургас и ще й нацелувам черното носле ❤️

# 227
  • В близката далечина...
На мен повече на ферма ми намирисва, отколкото на развъдник при тези обяснения.
Мислех си да не се включвам, ама…
Разбира се, че не е развъдник. То малтипуто не е призната порода и преди това да стане и да се създаде стандарт на породата, ще минат още доста години. Принципът един микс да се превърне в порода е да се стигне до устойчивост в поколенията, тоест след редица поколения да се раждат еднотипни кученца с еднакъв вид, размер и темперамент. Това се постига чрез специализирана селекция и отнема години. Това малтипу ако създаде поколение с друго малтипу, ще се родят най-различни бебета.
Просто този микс, както и кавапу, и всякакви пу-та са модерни и хората си ги произвеждат. Ако съчетаем например немска овчарка и акита, сигурно ще се получат много сладички бебета, но няма да са от порода немска акита.

Та мисълта ми беше, че няма как да сте си взели кученцето от истински развъдник, защото истинските развъдници развъждат само официално признати породи. Кой знае къде и как е гледано. Кой знае как са му подбрани родителите. За медицински тестове не смея и да питам.
Поредния пример как хората разнасят лоша слава за развъдниците, без никога да са имали досег с такъв.

Иначе е голям бонбон кученцето и имате късмет, че е запазило гените за нескубеща се козина. То пък има късмет, че е попаднало на стопани като вас и съм сигурна, че много се обичате.

Той е купен от там , но въщност е роден в Словакия.Медицински изследвания има, защото когато го видяхме и до времето да го вземем мина седмица за да го подготвят, като първата година трябваше да ходим при един ветеринар с който имат сключен договор в Гент и прегледи и т.н. бяха за тяхна сметка.Не мога да се ангажирам със сигурност какво е било там когато няма хора .Видимо се отнасяха много добре, на всяка порода кученцата бяха разделени на момиченца и момченца в съседни клетчици.Породите над 1000 евро бяха в една секция , тези под тази сума в друга.Доста търсихме каква порода да вземем и като характеристики много ни допадна малтипуто.Почти две години четохме и търсихме информация.Важна за нас беше козината ,защото баща ми е със много сериозни проблеми с белия дроб и другото беше да може да пътува в самолет.
  В Белгия няма бездомни животни никакви, а в приютите рядко има малки домашни кучета.Примерно вече 10 години живея в това градче и имам един азил до нас.Миналата година за първи път видях там малтийзърче, било на възрастна дама която си е отишла.Иначе има големи кучета, овчарки и т.н.Тях ги гледат отвън, това малкото беше вътре в офиса.
По отношение на ферма ли е или развъдник, не мога да кажа, в холандския думата е една.Според мен това по-скоро беше място в което продаваха животинките, а не самото място за развъждане.Пред нас едни хора купиха померанче и я чух да коментира с мъжа си, че било франзцузойче.
Много си го  обичаме, като детенце ни е. Добричък и послушен е и много жизнен и палав.

# 228
  • Варна

Аз само да покажа как се спи, в случай, че не знаете.

Едната лапичка е размазана, защото потрепва от движението на гръдния кош. 😅

# 229
И Кастиел обича да ми разнася чорапите. Ако са сгънати на топка ги "разваля" и си ги разнася из къщи. Но интересно, че от прането не са му интересни. Ако ги извадя от гардероба - да.

# 230
  • Враца
Вачи, когато краде чорапи , чехли, джапанки, винаги ги пренася комплект.
Като замъкне едната част, задължително винаги се връща за другата!
Но го прави все по-тядко. Той е на година и 8 месеца. Като бебенце, тва му беше основното занимание.

А това, му е любимото зайче, което вече се е разпаднало, но не можем да намерим точно същото.

# 231
Ей така се спи с любимия заек😅😅

# 232
  • Бургас
Ох, будна е от 5:40 и препуска като малко магаре. (Благородно завиждам за спящите космати). Ставам с нея за бърза разходка (само за тоалетна), че сега градим хигиена.
Последно тренирах куче на хигиена през 2011 и ползвах клетка + пелена +положителен отзив при пиш. После го научих навън. Но Пипин беше две шепи любов, клетката апартамент, терасата в началото буквално огромна за него. Научи се бързо.

Голямото пиле е без клетка, защото е голямо. Терасата ми се види малка за нея. Научена е да пиша/ака навън и разхождам средно на 4 часа. От как е дошла стиска цяла вечер. Пелената е до входната врата. Пиша на пелената (един път седмично се случва) само ако е пила повечко вода или закъснея с разходката.
Изглежда ми съвсем готова да махна пелената. Пусно не помня дали се маха отведнъж или първо за определен интервал.
Ако се появява и изчезва като нищо да си зачисли друго място за пиш. Същото важи и ако изчезне от веднъж.
Тя е на 4 месеца, та не чакам чудеса и се чудя дали пък още не е рано.

Я, споделете как се маха пелената?

Ето го голямото пиле рано сутрин:

Днес най - накрая отива на груминг, след месец търсене и много откази да я приемат, защото нямат опит с голям пудел и подстрижка континентал.

# 233
  • sf
Ама много готино това голямо пиле. 🥰
Да ни го покажеш след фризьора.
Нямам опит с пелените, та не знам. Но при всички положения е още бебе. Моят почти до година пишваше вътре.

# 234
  • Бургас
И аз си мисля, че бързам. Тя на размер е голямо пиле, но си е бебун още.
Много се лъжа от размера и, защото все дребни породи съм гледала.
Пипин беше изцяло трениран на няма и 5-6 месеца, но той умираше от кеф да ме радва. Напъваше пиш навън, само да му се радвам. А вече се чуди как да ме махне от главата си, за да си хърка и дъртите кокали да почиват. Никога не е бил гушлив, а по - скоро игрив, но момчето ми е уморено и си търси спокойствие.

# 235
Макс на 4 месеца спря да ходи на пелената, но ние го извеждахме сутрин, обед и вечер. Ходеше в двора, а сега чака да го изведем на улицата, пази си двора чист .

# 236
Ей,че ме усмихнахте....За Заричка новините,снимките на новите кучовци.Толкова са чаровни!И разбира се познатите муцунки!Лори отново прелетя до другия си дом и още си страда за свободата в двора ни на село,в България и разходките в планината ...Обич и поздрави от нас!      
Скрит текст:
НЯМА!ДА!СИ !ХОДЯ!КЪМ!ГЕРМАНИЯ!Снимката е преди да тръгнем ...

Последна редакция: чт, 12 сеп 2024, 08:56 от Roo Roo

# 237
  • Пловдив
Ей,че ме усмихнахте....За Заричка новините,снимките на новите кучовци.Толкова са чаровни!И разбира се познатите муцунки!Лори отново прелетя до другия си дом и още си страда за свободата в двора ни на село,в България и разходките в планината ...Обич и поздрави от нас!     
Ру, страхотна снимка! Heart

# 238
  • Пловдив
Няма пряка връзка това дали е породисто или безпородно ,за "свободата" от заболявания.Просто породистите са предразположени към определени заболявания
и се знае какво да се очаква и какво да се изследва за потвърждаване на липсата/наличието на наследствени заболявания. Безпородните - може да им няма нишо,
но може и да си имат цял букет от заболявания специфични за породите от които се получило.
На мен това място откъдето е купено Малтипути ми изглежда точно като Зоомагазин ,в който продават доставени им от "Ферми" ,различни породи.
Истинските развъдници си гледат кутрета до около 3.5-4 месеца(толкова са необходими за завършване на ваксинационния календар - 3 мултивалентни ваксини+ ваксина за бяс), във дома си заедно с майката ,която ги "социализира". Кученцата са разпродадени(запазени демек ) ,още първите няколко дни след раждането  и
заминават при новите си стопани с паспорт ,чип 4-те ваксини и родословие издадено от съответния киноложки клуб отговорен за породата.А не висят в клетки по
десетки да чакат "купувача" си.
В повечето случай ,нищо не се печели като $ от развъждането по правилата.Дори развъдчиците са на загуба,но го правят за да запазят породата,а не защото ще спечелят пари от заплождането на женското куче.И да нещата стоят така както е написала Диди - заплождането започва на 2-3 години(при едрите и гигантските породи над 3), не се запложда при всяко разгонване ,дори не и всяка година ,заплождането приключва на 5-6 години. Мисля може да си направите сметка колко
кучила може да "произведе" кучето за този период. Всяко заплождане се одобрява от съответния киноложки клуб, по правилата.

Последна редакция: чт, 12 сеп 2024, 10:07 от whitefang

# 239
  • Варна
Whitefang, няма смисъл. Остави хората да си имат мнение. 😀 Не мож обясни, че земята е кръгла…

Общи условия

Активация на акаунт