Любители на кучета - 145

• 27 319
  • 731
  •   1
Отговори
# 60
Дано това да е последното, през което се е наложило да мине Заричка! И всичко да е наред ❤️

# 61
Милата Заричка Heart Дано да сте изрязали проблема, искрено се надявам.

# 62
Ване,какво следва оттук нататък, освен наблюдение?

Моля се това вече наистина да е последното предизвикателство, на което съдбата подлага тази хубавица.

# 63
Ех, Ване, егати късмета има адашката. Дано с това се свърши черната серия при вас. Heart

# 64
Ох, милата Зара. Дано наистина сте действали навреме. По снимките аз сигурно щях да реша, че е нова брадавичка и нямаше да обърна внимание, така че - да, полезно е.
Днес малко съм тъжна (в унисон с мрачното време тук), миличкият ми предишен кавалерчо днес щеше да стане на 12 годинки. Надявам се, че му е леко на душичката там горе и си хапва на корем, и гони вълните по цял ден.

Последна редакция: сб, 31 авг 2024, 12:53 от DreamingOfSummer

# 65
Ами говорих днес със зълва ми, донякъде се обнадеждих. Тя каза, че локацията е добра, защото там долу на крачето няма много тъкан, в която да прорасне в дълбочина. И е далеч от лимфни възли. И това, че го изрязахме бързо също.
В България почти не се практикува лечение на рак на животни. Общо взето се разчита на профилактика и на хирургия. Доколкото разбрах такива екстри като химиотерапия, лъче, радио и останалите, които се правят в напредналите страни, при нас почти не съществуват. Затова е важно да се наблюдават животните и да се реагира навреме.
Ще потърся добавки, витамини, които да й повишат имунитета. Движение, храна, по-малко стрес. Това мисля да направя засега.
Ако рецидивира, значи е тръгнало из тялото и не знам, тогава ще мисля. Сега още си изяснявам нещата.
Благодаря на всички за съпричасността! Зара пак си остава за мен най-любимата и най-красивата. Heart

# 66
  • София
Милата Зара... толкова много преживя това кученце. Дано и този път има късмет. Тя е боец! Много мъчно ми стана...

# 67
Има ли някакво обяснение за здравословните проблеми на Зарка , освен ''лош късмет''? Какви са родителите и, откъде е взета, кое кучило подред е ?

# 68
  • Враца
Мъчно ми е за Зарка Sad

# 69
  • под тепетата
Ех, тази Зара! Дано е последният сериозен проблем и се отърве вече от този лош късмет!

# 70
Майка й живее в съседство, на 6 години, прекрасен атлетичен доберман. Един път само е раждала, Зарка е изтърсачето на кучилото, сигурно оттам са проблемите. Бащата е от Германия взиман, Зара прилича на него. Познавам и дядото, бащата на майка й, на девет години е и няма здравословни проблеми. Така че не знам. Може би си е късмет или аз нещо не правя като хората. Това лято често я извеждах, сигурно и аз имам вина.

Но нека да не пълним хубавата тема със Зара. Извинявам се още веднъж!
Вече обещавам само хубави есенни снимки ще качвам. Simple Smile

# 71
Не искам есенни, отказвам да пусна лятото да си отива пък Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 72
  • Варна
Постът за Зара е изключително инфомативен, не се притеснявай да ни държиш в течение, каквото и да става. С Изи стискаме палчета проблемът да е отстранен окончателно.
Имаш ли информация за братчетата и сестричетата на Зара как са със здравето? Всяка порода по принцип си върви с пакет изследвания, които се пускат на кучетата за разплод. На нейните родители правени ли са такива? Целта е да не се съчетават двама носители на дадено заболяване, за да не се родят кученца с две копия на заболяването, което ги прави много предразположени и те да го развият. Това може да се случи с еднаква вероятност на всяко едно бебе от такова кучило, без предимство за изтърсачето. То просто често е по-дребничко, но също така често достига и дори задминава батковците и каките си.
В никакъв случай не се обвинявай, че не правиш нещо както трябва. Аз по-обгрижван доберман от Зара не познавам.
Изи например е изследвана за корги болестите и е "clear" по всичко без дегенеративна миелопатия - там е "carrier". Някой ден като ѝ търся мъж, задължително ще трябва той да е чист по този показател, за да не се родят "affected" кученца.

DreamingOfSummer, Изито пък вече намазва с по-дълги обедни разходки в полуесенното време. То досега не се дишаше...

# 73
  • при него
Ванне, на теб и на Зара пожелавам само най-хубави преживявания оттук нататък!

# 74
Ване, имате стиснати палци/лапи и от нас с Арес Heart

Общи условия

Активация на акаунт