Пролактин

• 397
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте! Искам да се консултирам с Вас, тъй като ми е малко притеснено! От няколко месеца не се чувствам много добре, замайва ми се погледът, отпаднало ми е..оказа се пролактин 720 при референтни стойности до 496, не съм раждала, не съм бременна, нямам секрет от гърдите, нито имам пропусната менструация, даже понякога се случва да ми идва два пъти в месеца, изписаха ми бромокриптин и започна да не боли стомаха всеки ден, пих го известно време, вчера си пуснах нови изследвания пролактинът е скочил на 920! Правила съм ЯМР не е аденома, а доколкото разбрах някакво струпване на клетки, сега ми изписаха достинекс! Моля ако някой е минал по този път, да ми даде малко повече информация! Sad

# 1
Моя позната с вашия проблем се оправи с едногодишен прием на противозачатъчни.

# 2
Моя позната с вашия проблем се оправи с едногодишен прием на противозачатъчни.

А може ли малко повече информация, тъй като моята ендокриноложка не ми даде такава, какво представлява тази свърсекретизация на клетки, от резонанса стана ясно, че не няма наличие на аденома, спрях бромокриптина, заради болките в стомаха и не знам да започвам ли сега достинекс или да търся и друго мнение

# 3
Спазени ли са всички условия за вземане на кръв? Покой поне 20-30мин преди вземането, без секс и стимулиране на гърди поне 2 дни, без физическо натоварване...
Също така щитовидната изследвана ли е, при хипофункция и висок ТСХ, пролактина също се повишава.

# 4
Пролактина се повишава и при СПКЯ и естрогенова доминантвност.
То няма кой да ви даде повече информация. Нямам идея за какви клетки говори вашата лекарка. Щом няма аденом се дават лекарства, влияещи на хомоните.
На моята позната пролактина бе над 1000. След противозачатъчните нямаше повече проблеми. Забременя, роди и сега си е добре.

# 5
Дъщеря ми е с аденом на хипофизата, секретиращ пролактин, беше 5 пъти над нормата. С достинекс се регулира, вече е в норма.  Аз се притеснявах в началото, но няма проблеми с приема му. Важно е при добър ендокринолог да се ходи.
Сега се надявам, аденомът да се е свил, или поне да не расте.

# 6
Спазени ли са всички условия за вземане на кръв? Покой поне 20-30мин преди вземането, без секс и стимулиране на гърди поне 2 дни, без физическо натоварване...
Също така щитовидната изследвана ли е, при хипофункция и висок ТСХ, пролактина също се повишава.
Всички, без физическото натоварване, тъй като работата ми е такава, бяха спазени! А с щитовидната жлеза се оказа, че нямам проблем!

Общи условия

Активация на акаунт