Ще започна от самото начало, че със свекърва ми сме в уникални отношения. Наистина не познавам друг човек като нея. Всеотдайна и майка, баба свекърва. Бих казала, че се разбирам по - добре с нея от колкото с моята майка. Живеем с жената и тя ни помага страшно много(втора майка)
С мъжа ми решихме да кръстим обаче дъщеря ни Калина защото името ни харесва, по случайност и свекър ми се казва Калин. За жалост свекър ми и свекърва ми са разведени от години и тя не иска така да се казва внучка и. Мрази го до дъното на душата си. Не бих казала че този човек е близък на мъжа ми чак толкова или на мен пък особено.Ако трябваше да избирам по симпатии щях да го кръстя на моя баща.Обаче ние не намираме друго името в което да сме на сто процента сигурни че го искаме и че ни харесва. Какво да правим? Знам че ако я кръстим така тя ще бъде много обидена защото цял живот е слушала това име и сега и внучката. Тя е емоционална жена и ще го приеме като предателство. Ще си развалим отношенията, а пък заедно с това не искам и да правя компромис с името и цял живот да живея с мисълта че за да не обидя някой не съм избрала името което съм искала за детето си. Тя има внук кръстен на нея от другия и син). Не симпатизирам на тези традиции, но така се получи просто като чух името Калина на една площадка от друга майка и в мига си казах това е името. Мъжа ми като го чу каза много хубаво звучи. И когато споделихме на близки тогава загряхме всички че е на свекър ми.
Какво да направя? Имали някой който е направил компромис и как се чувства в годините напред?Какъв е правилния подход за напред ако изберем това име?
На моите съм избрала, вече редът ми за избор на имена е свършил. Аз така ги виждам нещата.