Името на моето дете

• 15 297
  • 497
  •   1
Отговори
# 285
А двамата братя защо заедно не помислят как да осигурят комфорт на майка си на стари години, вместо да си подмятат?

Там е друга тема и сага която не искам да засягам че ще стане вече турски сериал цялата тема

# 286
  • София
Като е сага, ти защо се нави да участваш в сериала?
Права е Манди Бо. Вие сте тримата едно семейство, а не е редно, след като сте излезли от пълнолетие и сте решили да правите деца.
В началото съвсем различно звучаха нещата, но с всеки следващ пост става все по-плашещо.

# 287
Моя приятелка живее със свекърва си в мир и любов вече 30 години. Бабата отгледа внучката, винаги им шеташе, готвеше, имаше си дружки за почивки и Витоша, ресторанти. Много деликатна жена. Пъвроначално много се чудех, после и завиждах за помощта. Сега и кучето извежда, младите си ходят на почивки. Но това са изключения.
Нека да помага възрастен човек, щом така са решили. Но да се мисли наистина в посока евентуално изнасяне на бабет.Да не стане накрая бабет и мъжа в комплект 😀
Колкото до името на свекъра, наистина е подигравка, щом е имало тежък развод, от който е пострадал и мъжът. Как пък не е съобразил, че това е името на баща му, ох. Не мога и не мога да го повярвам това. Търси той някаква валидация от баща си, но това е тема за психолози.

# 288
Премина разговора между мен и свекървата. Накрая заключението беше вие решавате аз сама ще реша за себе си как да действам след това, но не искам да ме съдите. Не става по - добре. Приключих разговора с това че искам този разговор да присъства и мъжа ми. И тези неща и той да ги чуе не да препредавам.

Мисля че вече е време да поспя и да оставя малко нещата да минат по течението.

# 289
Ама ти изобщо не трябва да обсъждаш тези неща с нея. Да ги обсъждат майка и син. Не знам защо толкова си се притеснила, че ще си развалят отношенията и къде ще отиде майка му. Не се притеснявай, няма, мама си е мама. Но накрая ти ще излезнеш виновна.
Ако се опитва да те конфронтира, заговаря, обвинява, разпитва, само казваш "говори със сина си, решенията ги взимам с него, говори със сина си".
Не мога да си представя да обсъждам семейни въпроси със свекървата и тя така да си налага мнението и да ме изнудва и манипулира.

# 290
След като е станала врявата "вие решавате". Колко удобно. Точно за това говорех,  ни лук ял, ни лук мирисал.

# 291
  • София
Мдаа, никак не е добре, когато трети става част от двойката.

# 292
Нали цяла нощ го решавахте това, ох,  ве. Нали решихте да е Бориса.
Защо продължава драмата сега?
Стои ли още вариантът с Калина?

# 293
Добре де, нали се реши да не е Калина, защо не мирясва.

Аз лично я разбирам психологически, ако съм на нейно място също щях да се махна, ако си кръстите детето на омразния ми мъж. Просто хората са такива, не могат да го преглътнат и да запазят същите отношения. Още повече, че нищо не налага да го правите,  един вид като предателство излиза.

Съветвам те да използваш случая да се разделите с нея. Не е редно да живеете тримата,  това значи постоянно съобразяване от всички. Представи си колко ще ти е по-спокойно да си само с мъжа си.

# 294
  • София
Майка и син също няма какво да обсъждат. Това са си отношения и решения между двойката. Детето е тяхно. Бабата явно продължава с манипулациите, а мъжът е време да си намери топките, вместо да оставя майка му да вгорчава най-хубавите мигове на жена си в очакване на бебето им.
Нали уж всички се съгласихте детето да е Бориса, каква е сега драмата на бабата?

# 295
Майка и син също няма какво да обсъждат. Това са си отношения и решения между двойката. Детето е тяхно. Бабата явно продължава с манипулациите, а мъжът е време да си намери топките, вместо да оставя майка му да вгорчава най-хубавите мигове на жена си в очакване на бебето им.
Нали уж всички се съгласихте детето да е Бориса, каква е сега драмата на бабата?

Защото виждат че се съгласявам по неволя не знам

# 296
  • Стара Загора
Калина е хубаво име . А мислили сте как ще му казвате галено , на това дете ? Имам една позната с това име , викат и Кина . Да ,ще и казвате с цяло име , но другите деца , съседи и познати може и да не !
А Бориса пък , съвсем не е хубаво !

# 297
Свекървата навремето избрала името Борис, сега внучето Бориса. Още някоя наколенка няма ли да се удари пред тази велика жена Simple Smile Второто, ако е момиче - Борислава.

# 298
  • София
Ама какво точно искат? Нали си се съгласила - по неволя или не? Друго име ли предлага? И защо в множествено число? Той също ли има претенции?

# 299
Гневна е авторката, защото не е само името. Отдавна се е натрупвало напрежение, малко по малко, со кротце со благо, со турски сериал....
Бабата сега си измива ръцете все едно дава на младите да си решават за името, но и насажда вина и заплашва, че ще си ходи. Може да се е държала добре досега, но винаги е мислила първо за себе си и за сина си, не за тях двамата като семейство. Това да се дават като пример строго патриархалните порядки ден след ден е такава обработка, че....

Общи условия

Активация на акаунт