Името на моето дете

• 15 298
  • 497
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Значи, и 10 имота да има авторката е факт, че тя не усмее да се оправя и се оставя да я манипулират.
Имаме 30 букви в азбуката, хайде 25 ги сложи, с които може да се избере име. Като с повечето може по няколко имена. Толкова да не можеш да избереш (за момиче при това) име, като зачеркнеш буквичките, които са на роднини. Или поне да не са дословни именатата.
Тъй като не знаехме пола до последно (нарочно) си бяхме избрали имена, точно, махнали тези, с буквичката на някоя баба/дядо. Дори имах имена с буквичката, но ги махнахме точно с идеята да няма мисъл, че е на някого. А ти искаш да вземеш дословно името на мъжа си, при положение и че 2то и 3то са неговите?
Е,  това, ако не е обезличаване.
Само отвори азбучника и виж колко имена ще срещнеш, които са по-хубави от Бориса/Калина/...
И си харесвай, най-силния ти коз е точно този - няма дори буквичка на някого, какво остава за име. Харесва ми и точка.
Че дори Боряна е по-хубаво от дословното Бориса.

# 271
То и Карина не можело, че било същото Simple Smile Сигурно и Дарина и Марина и те не стават Simple Smile На виц прилича Simple Smile

# 272
Е, значи  свекървата в крайна сметка може и в някое от другите жилища  да бъде настанена.
Съвсем различно е, ако младото семейство няма пари да и помага за наема, или тепърва 70 годишна болна жена да работи за да има покрив над главата. Ако много се изпокарате, просто ще се разделите, което досега не се е налагало, понеже, нали 4 години се обичахте като майка и дъщеря.
По принцип две поколение не могат да съжителстват, ако не е това за името,  ще  е за нещо друго, така че  е добре, щом варианти има.

# 273
Авторке, прибери се и се наспи.
Какво те тревожи още?
Ако не ти харесва Бориса, кажи го на мъжа си и толкоз. Нали вече се реши, че няма да е Калина.
Защо си толкова гневна? Само си вредиш.
Не е чак толкова драматично, колкото ти изглежда.
Отивай си у вас и кажи на свекърва си, че си лягаш да спиш. Заради тях не спа цяла нощ. Ако е толкова разбрана, ще те разбере. Ако започне да ти пили пак, значи си се заблудила в нея.
Кажи и, че ако продължава да каканиже, ще кръстиш детето Калина 😀

# 274
Авторке, в родилното ще питат теб как ще се казва дъщеря ти. На който не му харесва, да си ходи. Доколкото разбрах нямате брак, таткото ако иска да припознава детето, много му здраве. Не стига че ще носи две от имената му, а пък и за първото настоява.
След като не ти харесва Бориса му кажи. Не може ти да си безгласна буква. Всъщност може, стига да позволиш. 🙂
Успех и леко раждане.

# 275
Само че тези имоти на авторката са източник на доходи за нея. Редно е мъжът й да се погрижи за майка си като й намери жилище и й помогне с разходите. Той сигурно работи и при положение, че не му се налага сам да издържа семейството си, което скоро ще е три членно може и трябва да се погрижи майка му да живее отделно.
Дори и да не беше изникнал проблема с името щом не са притиснати финансово е напълно неоправдано свекървата да живее в тяхното жилище. Колкото и да са им добри отношенията защо авторката трябва да се съобразява с нея. Ако нямаха финансова възможност от човешка гледна точка е разбираемо да я приютят, но щом случаят не е такъв няма никаква причина да продължават да живеят така.
Не стига че авторката е осигурила дом на семейството и значителен доход за нуждите му, но и трябва да живее с майката на мъжа си.
Според мен е добре да споделите случващото се във вашия дом с майка си и да чуете нейното мнение. Също така, ако приятелките ви са доказали, че държат на вас не е срамно да ги помолите за мнение, защото те са на вашата възраст, познават мъжа ви, вероятно и майка му и може да са забелязали червените лампи в тази конфигурация и със сигурност ще бъдат по-полезни от непознати във форума.

# 276
Аз съм, човек, направил компромис. Съвсем спокойно си живея. Но не знам дали всички са като мен. Ако на вас не ви е добре, не знам как ще ви помогне, че аз съм си наместила този компромис в живота и си ползвам само позитивите.
Вие трябва да направите допустим компромис, който да не противоречи на вашите ценности.

# 277
Още заглавието е потресаващо: твоето дете? То от донор ли е?
Има една стара българска мъдрост: Пари има, акъл няма. Ако е вярно за апартаментите де, защото заможните хора имат друг изказ.

# 278
Още заглавието е потресаващо: твоето дете? То от донор ли е?
Има една стара българска мъдрост: Пари има, акъл няма. Ако е вярно за апартаментите де, защото заможните хора имат друг изказ.

Обяснявам се като ученичка за тези имоти. Българина само това ли го интересува? Купени са съвместно с моите родители и брат ми ???? Още въпроси? Няма как да се живее там защо всеки взима нещо от този апартамент. Предлагате да изнесем свекърва ми в на баща ми или в на брат ми апартамента?

И е моето дете, а не на свекърва ми или на майка ми или който и да било друг човек освен баща му. Търсите за какво да се заяждате.

# 279
По- скоро е странно къде момиче като теб намери този Уникален бездомник.
Сигурно и брат му е заврян зет.
На мен ми е любопитен казусът ти чисто житейски

# 280
  • София
Според мен авторката е направила огромен компромис, съгласявайки се свекървата за живее с тях в тяхно жилище. Редно е човек да не злоупотребява с протегнатата ръка.

Отделно за апартаментите под наем е много рисково да се дават на близки, независимо дали със или без наем. А и не всеки е длъжен да се лишава от доход.

# 281
  • София
Не. Предлагаме мъжът ти, като възрастен човек, да се погрижи и той да изнесе майка си, а при нужда да й помага. Така правят мъжете, които държат на спокойствието в дома си и на добруването и разбирателството между жена си и майка си.

# 282
По- скоро е странно къде момиче като теб намери този Уникален бездомник.
Сигурно и брат му е заврян зет.
На мен ми е любопитен казусът ти чисто житейски

Брат му си има апартамент обаче и три деца затова майката не живее там. И пак се повтарям до този момент на мен тази жена нищо не ми е направила и никога не сме имали проблем за битовизми дори. Никога не се е бъркала между нас с мъжа ми. Както тя ни е в помощ така и ние на нея. БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ КЪДЕ ЖИВЕЕМ. На хотел, кофа, 7 апартамента или под наем. Тук става на въпрос за отношенията ни като семейство и тя като част от нашето. Дори и да живее на друго място да я отлъчим ли жената? Край местим я и проблема се приключва? Изоставяме един човек да кара старини сам. Да трупаме и двете страни повече гняв.

# 283
  • София
А двамата братя защо заедно не помислят как да осигурят комфорт на майка си на стари години, вместо да си подмятат?

# 284
В началото на темата, докато четях, си мислех, че ако съм на мястото на свекървата щях да се обидя и да се чудя за толкова глупава ли ме мислите. Не били осъзнали, че Калина е на Калин... И не разбирам защо сте се запънали за това име толкова, сякаш наистина напук на нея.
Обаче впоследствие с тези скандали от нейна страна, тези долни манипулации, че не можела филия да намаже сутрин на малката Калина, турски сериали, карми, глупости, все повече ме ядоса и бих записала детето, както сме си решили с мъжа ми.
Забелязвам нещо, което според мен е грешка. Включили сте я в брака си и семейните въпроси. Явно съвместното съжителство с нея много ви е повлияло и сте паднали в капана на семейство от "мен, мъжа ми и майка му". Вие сте си близки, "обсъждали сте мъжете", като втора майка ти е, но това е просто театър. Ето, че вече обсъждате и децата и имената им, 3 часа те държи в градинката и ти носи списъци с имена. Това не е нормално. Да се нацупи, ок. Но тя влиза в диалог, в конфликт, започва да взима решения, давате й гласност да каже "да, това ми харесва, това не ми харесва"! Мъжът ти е казал "омръзна ми от вас"... Та вие сте трима в тази връзка.
Свекървата трябва да се изнася.

Общи условия

Активация на акаунт