Името на моето дете

• 15 302
  • 497
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Мъжът иска да кръсти бебето на баща си, но не смее да го заяви на майка си.

И аз така мисля.

# 256
Отначало упреквах свекърва си, но после осъзнах, че е виновен ММ.

# 257
  • София, Bulgaria
FBID1368241399861945, затваряй темата! Не ти трябва да четеш!

# 258
  • София
Аз не мога да разбера що не зачеркнахте всички букви, с които започват вашите имена и тези на бабите и дядовците, и от неутралните букви да си изберете две-три имена първоначално, после да си решите кое най-много ви харесва?! Щом сега решихте да е на бащата, значи с предишното е щяло да е кръстено на дядото. Решили сте да го кръстите на някого, колкото и да отричаш...

Аз същото си мислех. Махате всички букви, които са на близки роднини и си харесвате име с останалите. И като те питат - не исках детето ми да се свързва с никого от родата, а и да няма сърдити и мислещи, че е на някой си, затова избрах неутрално има. И готово!

# 259
  • София
Авторке, не сте виновни за лошите житейски избори на свекървата. Те са нейн проблем. След като с бащата харесвате името, кръстете детето си така.

# 260
  • София
Цялата дискусия за имена, свекърви, жилища и жилищни проблеми и съвместно съжителство малко се обезмисля от написаното от авторката в друга тема от вчера.
Цитат
Към днешна дата разполагам с 4 жилища и взимам не скромен наем за тях.

За чий тогава трябва да живеете в дядовата ръкавичка?

# 261
  • София
Какво общо има това с избора на име? Thinking

# 262
  • София
Аз пък друго се замислих според заглавието на темата - това бебе само на авторката ли ще бъде? Мъжа/гаджето/ няма ли участие в правенето и дали ще е допуснат до отглеждането и възпитанието на детето?
С 2 внучета - никога не сме се бъркали на родителите как да ги кръстят. Само ги посъветвахме имената да са международни, да могат да се изговарят на европейски езици. Имам позната Цветислава в чужбина - как ли не я изговарят и пишат туземците.

# 263
  • ВАРНА
Щом турските сериали са извор на вдъхновение за свекървата подкрепи желанието си за избор на име с тях.Защото в патриархалното общество на свекъра се полага уважение.Хубав,лош-свекър е.

# 264
Цялата дискусия за имена, свекърви, жилища и жилищни проблеми и съвместно съжителство малко се обезмисля от написаното от авторката в друга тема от вчера.
Цитат

Не съм длъжна да споделям моята рода колко имота има и какво сме постигнали. И баща ми колко се е трудил в живота. Тук става въпрос за детето ми а не за имотите ми…… и колко пари имам в банковата сметка и колко ипотеки имам. По - сериозно!

# 265
Човек с 4 жилища и нескромен наем от тях поставен в позиция партньор и майка му да го манипулират до такава степен? Свети ми нещо в червено.

Както и да е, бих отрязала всякакви опити на майката на бащата на детето (не пиша съпруг и свекърва, щом нямат брак) за манипулации и вкарване в нейни сериали. Бих си помислила за имена самостоятелно, бих си свела избора до 2 - 3 и когато съм категорична за тези имена, бих ги поставила пред бащата да заедно да изберем Името. И което и да е името, то ще е винаги Борисова, което прави излишно първото да е Бориса.
И да, проблема е повече с бащата на детето, не с майка му.

# 266
  • София
Имай си имотите, но да се завираш да живееш със свекърва и после да се оплакваш, че ти се налага, че не можеш да я изгониш, че не искаш да харчите пари, за да ѝ плащате наем.
Проблемите са ти други.

# 267
Цитат

Не съм длъжна да споделям моята рода колко имота има и какво сме постигнали. И баща ми колко се е трудил в живота. Тук става въпрос за детето ми а не за имотите ми…… и колко пари имам в банковата сметка и колко ипотеки имам. По - сериозно!

Авторке,
Това ваше изказване

"Към днешна дата разполагам с 4 жилища и взимам не скромен наем за тях."

подкрепя последния ми пост, а именно, че не умеете да живеете, липсва ви житейски опит. За какво ви трябва да парадирате с имоти, наеми, пари.. след като за едно име не сте способна да се оправите в живота..

Браво, Мrs Jan, че споделихте това изказване на авторката. Поне да не си губим времето да пишем.

# 268
  • ВАРНА
Кръщаваш детето харесваното име още повече,че го искате двамата с бащата.След изписването сядате с бабата и казвате,че така си го почувствала,така си го записала.Не е на свекъра,но много го харесвате и напълно ще я разберете,ако не желае да живее с вас.Може да е за добро.

# 269
Аз след като родих и избрахме (а и ММ само) името на детето ни разбрахме, че свекърът очаквал детето да бъде кръстено на него. Ама чакай малко аз 9 месеца проблемна бременност имах, 2 дена измъчено раждане и накрая да е както някой си иска? Няма как да стане, личен въпрос между мен и ММ е само и не съжалявам.

Общи условия

Активация на акаунт