Името на моето дете

• 15 312
  • 497
  •   1
Отговори
# 240
Това, че свекървата живее с тях, в нейния апартамент е решение на мъжа й. Аз на мястото на авторката не бих приела още повече, че жилището си е изцяло нейно и по документи, и по произход на парите. Това че не знае какви са доходите на свекървата също е червена лампа, както и това, че са й втълпили, че заради кръвното на свекървата трябва непрекъснато да се съобразяват с нея Но за това пак причината е в мъжа.
В собствения си дом авторката е поставена в позицията да се съобразява с мъжа си и майка му и то на финала на бременността си. Това пак е заслуга на мъжа. В никакъв случай не трябва да приема името Бориса. Същото се отнася и за Калина. Щом жилището е лично и нямате брак можете да изберете сама името на детето. Ако някой от тях гъкне му напомняте, че е свободен да си тръгне по всяко време. Само с твърда позиция ще пресечете всякакви бъдещи опити за манипулации от страна и на двамата.

Чудни отношения, господарката с камшика.
Авторката до преди десет страници нямаше проблем нито с мъжа си, нито със свекървата. Всичко е заради едно неудачно подбрано име.

Да оставим жената да роди спокойно, а прокобите за след време, ако има нужда.

Този филм не съм го гледала. Изживях го. Точно това е резултата. Веднъж направи ли компромис винаги ще го очакват от нея.
И аз мислех, че нямам проблем с мъж и свекъри, докато не пожелаха буква по буква да кръстя детето на тях, при все че ММ е кръстен само с първата буква на дядо си, а първото име на детето, което сменихме беше с първата буква на тяхното име, а името означаваше сила и здраве и докато бях бременна имах усещане, че така трябва да се казва, за да е всичко наред с него. След като моите родители подкрепиха тях и останах без подкрепа с бебе на няколко дни се съгласих да сменя името, но от родено напълно здраво дете сега съм в къщи с дете, което стана инвалид.Така че на мен не ми трябват книги по въпроса. Имам си своя личен опит. И тази горчилка не се забравя с годините. И съм наясно, че свекървата е била тази, която е изисквала от мъжа ми да ме притиска, но решението да постъпи така както постъпи е негово.

# 241
  • София
В така поставената ситуация не бих кръстила детето нито Калина, нито Бориса.

# 242
Това, че свекървата живее с тях, в нейния апартамент е решение на мъжа й. Аз на мястото на авторката не бих приела още повече, че жилището си е изцяло нейно и по документи, и по произход на парите. Това че не знае какви са доходите на свекървата също е червена лампа, както и това, че са й втълпили, че заради кръвното на свекървата трябва непрекъснато да се съобразяват с нея Но за това пак причината е в мъжа.
В собствения си дом авторката е поставена в позицията да се съобразява с мъжа си и майка му и то на финала на бременността си. Това пак е заслуга на мъжа. В никакъв случай не трябва да приема името Бориса. Същото се отнася и за Калина. Щом жилището е лично и нямате брак можете да изберете сама името на детето. Ако някой от тях гъкне му напомняте, че е свободен да си тръгне по всяко време. Само с твърда позиция ще пресечете всякакви бъдещи опити за манипулации от страна и на двамата.

Чудни отношения, господарката с камшика.
Авторката до преди десет страници нямаше проблем нито с мъжа си, нито със свекървата. Всичко е заради едно неудачно подбрано име.

Да оставим жената да роди спокойно, а прокобите за след време, ако има нужда.

Това не е решение, не искам да съм тартор. Искам спокойствие. Облякох се и излезнах навън. Не мога да си го причиня да водя разговор след като цяла нощ не съм спала. Не знам как ще бъде разбрано това мое действие. Но усещам вътрешно че ако мъжа ми не е около нас ще избухна много грозно и ще забравя добрия тон.

Щом не ти се води разговор, няма да водиш. Прибери се спокойно и кажи, че въпросът е приключен, имаш нужда от спокойствие и да си запазиш силите за раждането. Ако продължават да се обясняват за името, кажи, че няма да е Калина, да бъдат спокойни, детето ще си дойде с името и ти ще решиш като му дойде времето. Това е твое право, правото на майката, която ражда детето, от самото начало не е трябвало да се обаждаш на тоя-оня, евентуално само с бащата да коментирате, като, обаче изключите неприемливите имена, като това на свекъра в случая.

И не подценявай факта, че имаш собствен имот. Виж какво естанало със свекърва ти и сина и, като тя е нямала такъв. Ти имаш и това е вид спокойствие.

Сега се върни у дома усмихата и откажи всякакви разговори, изясняване, обяснения с които повече да си разваляте спокойствието за глупости. Ако трябва, кажи, че не се чувстваш добре и искаш да си почиваш.

# 243
Незнам дали е добре в тази ситуация да споделя с моята майка проблема.  Но тогава ще нарасне проблем тъща свекърва. Майка ми ще каже аз казах ли ти че така ще стане.

Не мога да повярвам че две седмици преди термин се чувствам абсолютно сама. И хормони бушуват и ярост.

Надявам се цялата тази тема да помогне на други майки в същата ситуация и накрая нещата да приключат по - добър начин без странични последствия. Иначе може с години да се развие тази тема тук.

# 244
Цялата конфигурация на това съвместно съжителство, не брак, е толкова объркана и погрешна, че името трябва да е последна грижа на авторката. Всеки е отговорен за изборите си. Веднъж направени си носиш последиците. Така е в живота. Само в бг мама докладваш мнение, изтриват го и всичко е ОК.

# 245
Незнам дали е добре в тази ситуация да споделя с моята майка проблема.  Но тогава ще нарасне проблем тъща свекърва. Майка ми ще каже аз казах ли ти че така ще стане.

Не мога да повярвам че две седмици преди термин се чувствам абсолютно сама. И хормони бушуват и ярост.

Надявам се цялата тази тема да помогне на други майки в същата ситуация и накрая нещата да приключат по - добър начин без странични последствия. Иначе може с години да се развие тази тема тук.

Не, абсурд. Само майка ти липсва да те настройва.

# 246
  • София
В така поставената ситуация не бих кръстила детето нито Калина, нито Бориса.
О, да, първото вече оставя кофти привкус заради цирковете на свекървата, за второто също е ясно.

Авторке, само спокойствие. Не се обяснявай със свекървата. Изслушай я, ако толкова държи да ти каже нещо (може пък да й е прещракало нещо през нощта), но ти си пази нарвите и си действай с името както прецениш за добре. Не си длъжна на никого да го съобщаваш предварително. Пък на който не му изнася, да се изнася.

# 247
  • България
... Майка ми ще каже аз казах ли ти че така ще стане.
...
Жалко, много жалко.
Майките виждаме някои неща, но се налага да оставим децата си сами да се справят.
Лошото е, че не така стоят нещата със съпруга ти и майка му.
От написаното оставам с чувството, че са тандем и всички други са странични и не много важни.

# 248
Незнам дали е добре в тази ситуация да споделя с моята майка проблема.  Но тогава ще нарасне проблем тъща свекърва. Майка ми ще каже аз казах ли ти че така ще стане.

Сподели с майка си. Не трябва да си сама в живота, а както се вижда имаш уж двама до теб, мъж и свекърва, но не струват и за един.

# 249
  • София
...
Майка ми ще каже аз казах ли ти че така ще стане.
...

Явно майка ти е виждала червените флагове, за които ти си затваряш очите.
След като си прекрачила съветите й, не я намесвай повече, а си оправи сама отношенията в собствения ти дом и не позволявай някой, на когото си осигурила дом и безплатен живот, да те тормози. На мъжа ти обаче обясни ситуацията и го накарай да озапти майка си. Тя може да живее у вас, но няма право на думата във вашето семейство.

# 250
  • Варна
Не те разбирам, но щом си стигнала до бушуваща ярост... Пиши си детето Калина, поне по тая точка да си спокойна. Яростта ще има къде да излезеш после.
Впрочем темата не беше ли друга - дали някой е бил в ситуация да промени първоначално избрано име, а тук взе да се изсипва личен опит по всички направления, че и откровени простотии с тон на абсолютен факт.
Майката на авторката какво и е казала - че така ще реагира свекървата и затова е крива или, че така ще реагира и е очаквано?

# 251
... Майка ми ще каже аз казах ли ти че така ще стане.
...
Жалко, много жалко.
Майките виждаме някои неща, но се налага да оставим децата си сами да се справят.
Лошото е, че не така стоят нещата със съпруга ти и майка му.
От написаното оставам с чувството, че са тандем и всички други са странични и не много важни.

Страшен тандем, да иска да кръсти детето си на най-омразния за майка си човек, който ги е накарал да напуснат жилището му веднага, щом е изтекъл законния срок. Според мен той е завъртял интригата, защото нещо очаква от баща си, но не е сега времето да се разнищва, след време ще стане ясно.

Нали съзнаваме, че този човек можеше да спести всичко това, само ако беше казал на развълнуваната булка, обадила се да му съобщи какво име е харесала "Ама миличко, това е името на  баща ми,  майка много ще се разстрои, а и аз не искам да кръщаваме на него, не сме в добри отношения. Да намерим друго име!"

# 252
Точно личен опит със смяна на първоначално дадено, че и записано в ЕСГРАОНА име имам.
Сменено по съдебен път, за да може бащата и близките му да приемат и признаят детето. Сега безкрайно съжалявам, че смених името. Убедена съм, че ако не бях направила този компромис нямаше да имам проблемите, които имах впоследствие.
Кой от останалите пишещи има реален опит със смяна на първоначално дадено име на дете?
В деня преди раждането ММ каза, че аз съм майката и мен ще питат и че неговата майка е кръстила тях. Когато детето се роди и им каза името всичко се промени.

# 253
Точно личен опит със смяна на първоначално дадено, че и записано в ЕСГРАОНА име имам.
Сменено по съдебен път, за да може бащата и близките му да приемат и признаят детето. Сега безкрайно съжалявам, че смених името. Убедена съм, че ако не бях направила този компромис нямаше да имам проблемите, които имах впоследствие.
Кой от останалите пишещи има реален опит със смяна на първоначално дадено име на дете?

Това остава да си сменяме имена в последствие …..

# 254
Рори72, ужасна история! Почти същата ми е разказвала майка ми. С тази разлика, че аз съм жива и здрава. И моето име е било сменено, след като вече са ме записали.

Общи условия

Активация на акаунт