В собствения си дом авторката е поставена в позицията да се съобразява с мъжа си и майка му и то на финала на бременността си. Това пак е заслуга на мъжа. В никакъв случай не трябва да приема името Бориса. Същото се отнася и за Калина. Щом жилището е лично и нямате брак можете да изберете сама името на детето. Ако някой от тях гъкне му напомняте, че е свободен да си тръгне по всяко време. Само с твърда позиция ще пресечете всякакви бъдещи опити за манипулации от страна и на двамата.
Чудни отношения, господарката с камшика.
Авторката до преди десет страници нямаше проблем нито с мъжа си, нито със свекървата. Всичко е заради едно неудачно подбрано име.
Да оставим жената да роди спокойно, а прокобите за след време, ако има нужда.
Този филм не съм го гледала. Изживях го. Точно това е резултата. Веднъж направи ли компромис винаги ще го очакват от нея.
И аз мислех, че нямам проблем с мъж и свекъри, докато не пожелаха буква по буква да кръстя детето на тях, при все че ММ е кръстен само с първата буква на дядо си, а първото име на детето, което сменихме беше с първата буква на тяхното име, а името означаваше сила и здраве и докато бях бременна имах усещане, че така трябва да се казва, за да е всичко наред с него. След като моите родители подкрепиха тях и останах без подкрепа с бебе на няколко дни се съгласих да сменя името, но от родено напълно здраво дете сега съм в къщи с дете, което стана инвалид.Така че на мен не ми трябват книги по въпроса. Имам си своя личен опит. И тази горчилка не се забравя с годините. И съм наясно, че свекървата е била тази, която е изисквала от мъжа ми да ме притиска, но решението да постъпи така както постъпи е негово.