Името на моето дете

• 15 316
  • 497
  •   1
Отговори
# 225
Никой не те напада. Не е твоя грижа за минали проблеми в семейството, както и че свекървата няма дом и не може да се издържа. Ти не си отговорна за техния минал живот, но ще плащаш със своя.

Това е много несправедливо от тяхна страна. Никой не оценява приноса ти да са спокойни и с покрив над главата (това, което те не са успели цял живот да направят). Аз, ако живеех в чужд дом изобщо не би ми дошло даже на ум, да имам претенции кой как ще си кръщава детето. Щях да си трая, да съм благодарна, ако страдам, щеше да е тайничко.

# 226
Жената се събуди и ме извика на разговор като съм се разсънила. Филма продължава……. Даже ме е срам от цялата история да звънна на приятелка и да споделям толкова лични семейни неща, а искам да излезна и да ме няма цял ден.

Когато взех решението да купя по - голям апартамент беше защото стария беше малък и беше много студен и външен. Никога не съм си мислила че идеята ми да е била мъжът ми да е заврян зет в чуждо жилище и аз да претендирам да съм тартор. Не се получаваше аз да живея в нас той в тях и да градим бъдеще. Жилище не се купува е така. Другото което е мъжа ми е инвестирал всичко събрано в ремонт. И той е допринесъл. Знам че парите са негови, ако майка му му ги е дала тогава може би щяха да претендират за права върху имота? Коя майка ще е съгласна иначе нейните пари да се подарят

Никой не те напада. Не е твоя грижа за минали проблеми в семейството, както и че свекървата няма дом и не може да се издържа. Ти не си отговорна за техния минал живот, но ще плащаш със своя.

Това е много несправедливо от тяхна страна. Никой не оценява приноса ти да са спокойни и с покрив над главата (това, което те не са успели цял живот да направят). Аз, ако живеех в чужд дом изобщо не би ми дошло даже на ум, да имам претенции кой как ще си кръщава детето. Щях да си трая, да съм благодарна, ако страдам, щеше да е тайничко.

# 227
  • София
Не бих се съгласила да прибера свекърва ми у нас, без да е сериозно болна и да се нуждае от грижи. Особено ако съм отскоро с партньора си и чакаме малко дете.
Няма ли опция свекървата да заживее на квартира наблизо или дори да вземете някое малко жилище (дори тип студио) за нея и да й помагате с наема? Така поне няма да трябва в собствения ти дом да се чудиш какви решения да взимаш за собственото си дете, по цял ден да те облъчват с турски сериали (в кухнята?) и да ти предявяват претенции.
Чудя се с кой акъл си се съгласила да поемеш такъв ангажимент, осигурявайки жилище не само на мъжа си, а и на свекърва си!
Тази "мила и добра" жена изобщо не осъзнава, че в последните дни преди раждането имаш нужда от спокойствие и почивка. Представям си какви филми ще следват покрай кърмене, приспиване, захранване, гушкане и т.н. на бебето.
Тепърва ще те четем.

# 228
Детето трябва да се казва Калина при всички случаи. Следващия път, кога се избистрят претенциите, ще има и по-компромисни имена.

Това означава че аз трябва да изгоня свекърва си, да се скарам с мъжа си не за името а за майка му. По време на майчинство да плащаме и нейния наем. И отново заедно с.ч това в години пак да имаме проблеми
Няма да я изгониш, спокойно. Кавга е възможно да има, но ще помръкнат десетина дни и ще мирясат. Като бях на осем години, и аз се тръшках, че са ми купили вафли, а не бисквити.

# 229
Свекър ми въобще няма и на представа за този скандал, че дори и не предполага че името съвпада с неговото. Не мисля и да хо намесвам защото нещата ще станат още по - зле.

Нещата не са зле. 
 И затваряй вече тая тема, че ако продължава, свекърва ти ще стане вещица, а мъжът ти - подмолен манипулатор.  Разбираш се и с двамата, въпреки че сега така глупаво сте си създали проблем от нищото. Дали ще живеете завинаги със свекърва ти не е ясно, но щом четири години сте се разбирали,  ще се разбирате и занапред. Ако пък видиш, че много ти се налага, ще преосмислите ситуацията. Точно сега не е момента за някакви кардинални промени, имаш по-важна работа.

Сега си гледай бременността и раждането и да се похвалиш после.

# 230
Това, че свекървата живее с тях, в нейния апартамент е решение на мъжа й. Аз на мястото на авторката не бих приела още повече, че жилището си е изцяло нейно и по документи, и по произход на парите. Това че не знае какви са доходите на свекървата също е червена лампа, както и това, че са й втълпили, че заради кръвното на свекървата трябва непрекъснато да се съобразяват с нея Но за това пак причината е в мъжа.
В собствения си дом авторката е поставена в позицията да се съобразява с мъжа си и майка му и то на финала на бременността си. Това пак е заслуга на мъжа. В никакъв случай не трябва да приема името Бориса. Същото се отнася и за Калина. Щом жилището е лично и нямате брак можете да изберете сама името на детето. Ако някой от тях гъкне му напомняте, че е свободен да си тръгне по всяко време. Само с твърда позиция ще пресечете всякакви бъдещи опити за манипулации от страна и на двамата.
Навремето ми извиха ръцете и ме принудиха да сменя името на детето, което бях изстрадала с 3г. манипулации в клиниките по репродуктивно здраве и то при наличен мъжки фактор. Моите родители ги подкрепиха с мотива, че сега правя компромис, но в бъдеще това ще даде положителен резултат. Нищо подобно. Те го приеха като слабост и когато се оказа, че не поддавам на други манипулации станах лошата.

Последна редакция: чт, 29 авг 2024, 09:45 от Рори72

# 231
  • Варна
Като чете човек темите, неминуемо се пита, защо, аджеба, някои потребителки са се омъжвали - ми те са вся и всьо. С никого съобразяване, чувствата на другите не са важни и парата определя кой е прав.

# 232
Това, че свекървата живее с тях, в нейния апартамент е решение на мъжа й. Аз на мястото на авторката не бих приела още повече, че жилището си е изцяло нейно и по документи, и по произход на парите. Това че не знае какви са доходите на свекървата също е червена лампа, както и това, че са й втълпили, че заради кръвното на свекървата трябва непрекъснато да се съобразяват с нея Но за това пак причината е в мъжа.
В собствения си дом авторката е поставена в позицията да се съобразява с мъжа си и майка му и то на финала на бременността си. Това пак е заслуга на мъжа. В никакъв случай не трябва да приема името Бориса. Същото се отнася и за Калина. Щом жилището е лично и нямате брак можете да изберете сама името на детето. Ако някой от тях гъкне му напомняте, че е свободен да си тръгне по всяко време. Само с твърда позиция ще пресечете всякакви бъдещи опити за манипулации от страна и на двамата.

Чудни отношения, господарката с камшика.
Авторката до преди десет страници нямаше проблем нито с мъжа си, нито със свекървата. Всичко е заради едно неудачно подбрано име.

Да оставим жената да роди спокойно, а прокобите за след време, ако има нужда.

# 233
  • nowhere
FBID1368241399861945, много ме хвана яд като прочетох как си се оставила да те изманипулират.

Това е твоят живот. Твоето дете. Знам какво е да почувстваш името на детето си. Моля те, не прави тази грешка. Всички имаме един живот. Свекърва ти няма право да се меси, но това явно тя не го осъзнава. И не само е постигнала своето, но сега внучето ще бъде кръстено но скъпоценния й син. Пълна победа.

Борис е страхотно име, Бориса - не. И защо трябва да е кръстена на баща си?

Калина е прекрасно име. Ако все пак не се решиш да го дадеш на детето си, какво ще кажеш за Невена?

Свекървата няма вечно да живее с вас, с мъжа също може да се разделиш, но детето ри ще е част от теб ти завинаги.

# 234

Авторката до преди десет страници нямаше проблем нито с мъжа си, нито със свекървата. Всичко е заради едно неудачно подбрано име.

Да оставим жената да роди спокойно, а прокобите за след време, ако има нужда.

Това не е решение, не искам да съм тартор. Искам спокойствие. Облякох се и излезнах навън. Не мога да си го причиня да водя разговор след като цяла нощ не съм спала. Не знам как ще бъде разбрано това мое действие. Но усещам вътрешно че ако мъжа ми не е около нас ще избухна много грозно и ще забравя добрия тон.

# 235
Живеенето със свекърва до нищо добро не води колкото и прекрасна да е тя. Просто свекърви, тъщи и всякаква рода нямат работа под един покрив с младото семейство, освен ако не са болни. Рано или късно ще дойде  моментът, в който или ще се отделите, или ще се разделите. Мъжът ти може би има много прекрасни качества, обаче не може да скръцне със зъби на майка си. Той  явно иска да кръсти детето с името на баща си, но няма топки да го каже на майка си, камоли да го отстои.

Помисли за друго име, което ти харесва. И ти имаш право на глас как ще се казва това дете. Добре, ще направиш компромис заради свекърва си, ама поне ти избери друго име. Иначе какво излиза - седнали сте и мъжът ти и свекърва ти решили как ще се казва детето, което ти носиш.

# 236
  • София
Неудачно за кого? Името е красиво и избрано от майката, харесано и от бащата. Това, че щяло да й се накриви шапката или китката на свекървата, е друг въпрос. Тя пък да е благодарна на снахата, че има покрив над главата си, нагло навряла се при младото семейство и безработна, а не на квартира сама като кукувица. Свекървата изобщо не оценява това, което е направено за нея, но се е тръшнала за името и ги прави на маймуни.

# 237
Авторката има проблем първо със себе си, в смисъл че не е узряла, няма опит в човешките взаимоотношения, предоверява се, рискува здравето и психиката си не защото са й открили тежка болест, не поради физически или психически страдания, а защото не умее да живее с другите.
Подарък от съдбата е, че е получила апартамент от баба си, но както парите и имотите трябва да се управляват добре. Да оставиш да ти се пъхнат в жилището, да слушаш по цял ден турски сериали в кухнята и да ти се дават за пример, да ти вменяват че е недопустимо да маже филията на детето всеки ден като го нарича Калина... Е, такава жена разбира даването на филия на внучето заедно с името.. Претенции на "наемател", който дори не плаща наем в чужд дом - не знаят дори пенсията й. 🤔
И най-лошото е, че авторката е слабата страна в случая, мъж и свекърва правят каквото си искат с нея. По тънките сметчици, че вече е глътнала топката и няма накъде.

# 238
Олеле тази свекърва и тази сутрин с "памук ще ти вади" душата като в турските сериали.

Дай си време и помисли, Бориса Борисова звучи много грубо за момиче. И това ти го казвам като майка на един малък Борис. Но ако бях родила момиче нямаше да е Бориса.
Успокойте се и намерете хубаво има ца момичето ви. Не си питала за предложения но моят фаворит е Амелия или Мила. Мелиса/Мелина също ми звучат добре с бащиното име. Има много хубави имена за момиченце. Хем не са традиционно български и звучат добре с нашите фачилни имена.

# 239
Тази история е пример за това как Родът (като структура) си 'придърпва' определени имена (вибрации). Порови се в историята на рода на мъжа ти, сигурно ще откриеш и други с Калин и Калини, братовчеди може да са...

Името Калина  е хубаво, но вече е 'наслоено' с някакви лоши отношения, специално за вашите родове, сякаш с бебето - да се оправят, един вид да се даде още един шанс на Калин.

Разхождай се повече по детски площадки. Дано чуеш. че има много красиви имена на деца, освен Калина и Бориса.

Общи условия

Активация на акаунт