Името на моето дете

• 15 310
  • 497
  •   1
Отговори
# 315
Аз не бих кръстила детето на недолюбван роднина и не бих си създавала такива драми. Но след това вето на свекървата, тя няма право на повече вмешателство.
Авторке, надявам се да съхраниш нервите си в момента и да се изолираш от този тормоз (за мен тричасов разговор със свекървата за името на моето дете е тормоз). Вземи решение спокойно, насаме с мъжа си. Не се допитвай до свека, не е нейна думата.
Бих ти препоръчала по-хумористично да гледаш на нещата. Ако ти носи списъци с имена я питай бебе ли очаква. Общо взето не обръщай такова внимание на 70-годишна жена. Бая ви се е покатерила по главите.

# 316
Премина разговора между мен и свекървата. Накрая заключението беше вие решавате аз сама ще реша за себе си как да действам след това, но не искам да ме съдите. Не става по - добре. Приключих разговора с това че искам този разговор да присъства и мъжа ми. И тези неща и той да ги чуе не да препредавам.

Мисля че вече е време да поспя и да оставя малко нещата да минат по течението.

Ти не се ли усещаш как те манипулира свекърва ти?  На това пасивна агресия направо му се казва. Като по учебник е, даже не се се и старае да се прикрие малко.
Отвратителна история е това нейното.
Мъжът ти той, как може още като си го предложила името Калина да не го откаже веднага.

Много заблудена история, то пък при толкова красиви и разнообразни имена за момичета да не може нищо да харесате. Не знам какво щеше да е ако беше момче детето. Там не е толкова голям изборът.

# 317
Селска идилия, баба/дядо тропат с крак, че ако внучето не е на тяхно име, няма да го погледнат. Ами хайде, да си събира багажа и да си ходи. И без това такава баба не му е нужна, която ще го обича под условие.

# 318
О, обичам да се върна след 20 страници и да съм била права.

"Селска идилия" е доста добро описание, от това да се отхвърля невинно дете заради едно име, през житейските уроци от турски сериали, до това мъжът като най-накрая тропне по масата да е, за да се казва детето... на него. 🙄

Авторке, не знам дали е правилно или грешно, но според мен ще се примириш, защото дори и да не чакаше бебе, нямаше да имаш сили за такава битка. Надявам се да се роди живо и здраво и да не ти горчи толкова това име.

# 319
Не изчетох всичко, но...Отношение майка-син-свекър не ме вълнува..Нито кой къде живял или кой колко имота има..Едно не разбирам.Защо аджеба трябва да се избира второ, трето или пето име, защото на "някой си" не му харесвало !? В първи пост свекито беше бяла и добра, после разбрахме че не е баш така.Ама каквато и да е, пак не разбирам защо трябва да се удисва на някого, че всичко да върви по мед и масло, че и сърдити да няма 🤷

Ние нашето дете сме го чакали дълго също..Още като им съобщихме новината на родата, казах че ако е момче ЩЕ е Божидар, ако е момиче ЩЕ е Божидара! Дори и на мъжа си го заявих.Така съм го усетила, така съм пожелала!
В началото свекър ми малко недообряваше, и няколко пъти каза "Имате време да се промени името", с надежда да е кръстено на него..На третия път казах, че това няма да стане! Дори и сега да не ѝ харесват името, дори и да се сърдят, на мен ама грам не ми пука.Моето дете-аз решавам.Точка!

Та на авторката ситуацията е по-различна, но моят съвет е да си кръсти детето както тя го усеща, и както тя си иска.След като и бащата е съгласен, аз проблем не виждам.Бабата и да се сърди, ще ѝ мине.Това че тя има проблем с дядо Калин, какво точно засяга авторката? Та дори и да е кръстено детето на дядото, какво? Едновремешните разбирания с имената изощно няма да ги коментирам.Всеки живее в различно време и си има своите разбирания, нормално.Ама да се опитва някой да ми ги натрапва, мерси.

# 320
Охх, смея се с глас на тихия тон за разговори, да не вземе да вдигне кръвно 😂😂😂 Имам приятелка, долу горе на тази възраст, използва номера с кръвното по всеки повод, като не стане на нейното. Аз пък използвам номера с “вече не чувам, имам проблем с дясното/лявото ухо”, дори не помня с кое имам проблем.
Мило момиче, успешно и безпроблемно раждане. Много радост и щастие да ви донесе малката. Не обръщай внимание на врели и кипели бабиери, като нас, обръгнали сме в житейските ситуации и за жалост ги използваме, къде волно или неволно. Не ѝ е мястото при вас на свекърва ти.

# 321
Относно именни дни ако изобщо се замислят терминът на жената бил след около 2 седмици. Няма много празници. На 5.09. нещо на Елисавета. После е 14.09 Кръстовден, хубав църковен празник, ама е с К  Astonished

Иначе съм в общия хор, свекървата явно прекалява и е неблагодарна. Никой от рода на мъжа не заслужава да му се угажда в тази ситуация. Бориса без значение къде е ударението е грубо, а и мъжът дава 2 от трите имена на детето. Да си почине, да потуши тези страсти, да заяви че ще реши после. И да прегледа други имена, щом не го е направила досега.

# 322
  • София
На 17.09. са Надежда, Вяра, Любов и София.

# 323
Разбраната свекърва се оказа много умела манипулаторка.Авторке, отваряй си очите.
Кръсти детето на себе си или на своите родители и няма да съжаляваш.

# 324
  • София
Много мога да напиша, но не искам да тормозя момичето в последните дни на бременността. Само едно ще кажа, Авторке, в момента си най-силна. Бременна си, ти си царицата. Като се роди бебето, няма да е така. Използвай положението си, ако имаш сили и ги постави на мястото им, мъже, свекърви, всички. Леле, чак ме амбицира тази нещастна жена, да й покажа от къде изгрява слънцето. Залагам 5 лева, че очаква "първата внучка" да бъде кръстена на нея. Да не вдигне кръвно нали Joy

# 325
Много мога да напиша, но не искам да тормозя момичето в последните дни на бременността. Само едно ще кажа, Авторке, в момента си най-силна. Бременна си, ти си царицата. Като се роди бебето, няма да е така. Използвай положението си, ако имаш сили и ги постави на мястото им, мъже, свекърви, всички. Леле, чак ме амбицира тази нещастна жена, да й покажа от къде изгрява слънцето. Залагам 5 лева, че очаква "първата внучка" да бъде кръстена на нея. Да не вдигне кръвно нали Joy

Право в целта е този пост.
Това е и развръзката - свеки ще иска да е на нея името, за да има специално място на баба, чието име носят, за да манипулира и внучката си.
Че не е много сигурно положението на свеки - брак нямат, жилището на снахата (даже 4 имота), ако тази снаха бие дузпата в един момент на любимия син Борис..? Няма да е изобщо турски сериал.

Последна редакция: чт, 29 авг 2024, 13:57 от Valerie R

# 326
  • София
Вече има внуче кръстено на нея. Да си седне на буквите бабето, че с това кръвно не е добре да се вълнува толкоз и да си гледа сериалите.

# 327

Право в целта е този пост.
Това е и развръзката - свеки ще иска да е на нея името, за да има специално място на баба, чието име носят, за да манипулира и внучката си.
Че не е много сигурно положението на свеки - брак нямат, жилището на снахата (даже 4 имота), ако тази снаха бие дузпата в един момент на любомия син Борис..? Няма да е изобщо турски сериал.

Имаше подобно изказване но не директно дали да се кръсти бебето на нея. - Досега не съм ви молила за нищо, но не съм сигурна дали точно това е имала предвид

# 328
За едно име ,не филм, сериал става.
 Само свършен факт оправя нещата.

# 329
След последващите постове на авторката съжалявам, но свекървата е страшна манипулаторка. Как не я е срам да тормози бременната жена?! Със сина й са бездомници, и вместо да си трае тя яде момичето! Сигурно това от турските сериали го е прихванала.
Авторке, на твое място бих си кръстила детето Калина.

Общи условия

Активация на акаунт