Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 78

• 31 144
  • 735
  •   1
Отговори
# 465
  • София
По време и на двете бременности съм била на хормон, т.е. не съм го спирала, а дозата се коригираше през месец, защото трябваше да покривам и нуждите на бебето. Също в 6 месец започнах прием на желязо, защото хемоглобина и желязото бяха под долна граница.

# 466
Отклонявам се от темата, но, Бел, не се обвинявай. На майките все ни се струва, че нещо сме пропуснали, че сме можели да го направим по-добре, че е трябвало да знаем нещо, което тогава не сме. Грижила си се за детенцето си възможно най-добре с това, което си знаела тогава. Гледай напред сега. Simple Smile

# 467
Благодаря! ❤️

# 468
При мен също ТАТ е увеличен двойно и повече, но всичките останали показатели са добре. Какво би значило това?

# 469
Бел, щом детето е добре, не се филмирай излишно.

Рокс, на какви дози т4 и т3 си и как ги приемаш?

# 470
Здравейте,
В търсене на първопричината искам да се изследвам за хронична инфекция с Епцайн Бар. Четох, че може да е причина за Хашимото. Някой правил ли е такова изследване?

Здравейте, аз съм правила заедно с други - цитомегаловирус и инфекциозна мононуклеоза. Тях също ги дават като първо причина за отключане на Хашимото.

# 471
Stelichka, и мен ме насочиха към изследване за Епщайн, като ми казаха да го направя от натривка на букална лигавица. До колкото се ориентирах такова се прави в Александровска и струва около 200 лв. В петък ще ходя да го пускам.

Здравейте,
В търсене на първопричината искам да се изследвам за хронична инфекция с Епцайн Бар. Четох, че може да е причина за Хашимото. Някой правил ли е такова изследване?

# 472
Бел, щом детето е добре, не се филмирай излишно.

Рокс, на какви дози т4 и т3 си и как ги приемаш?

131 мкгр. еутирокс + 12,5 Т3, разделен на 4 приема. ФТ4 ми е 21-23, а ФТ3 ми е 6-7
С по-ниски показатели (ФТ4 20) започвам да изпитвам хипо симптоми - тревожност, апатия, атопичен дерматит (сърбяща кожа, екземи), задържам вода, безсъние, сърцебиене след хранене, умора.

# 473
здравейте,може ли мнение относно изследванията,по скоро за резултат МАТ-0,само да споделя,че преди седмица бях при еднокринолог заради завишени стойности на ТСХ,и ми насначиха елтирокс 35мг

# 474
Какво ви озадачава? Просто нямате антитела.
На база на какъв резултат преди седмица е назначен еутирокс?

# 475
Какво ви озадачава? Просто нямате антитела.
На база на какъв резултат преди седмица е назначен еутирокс?
Тсх 2.77 а ми предстои инвитро и трябваше да го смъкнем под 2

# 476
Dorittta на тези изследвания, които си показала ТСХ е 1,7 и затова вероятно е учудването на second . Изследвай си всички хормони не само ТСХ, той не е достатъчно надежден показател как е функцията на жлезата.
Иначе това че нямаш антитела МАТ е чудесно, не лошо!

# 477
Оо, чак сега виждам, че е отговорено. Действително, това че няма антитела си е чудесно, а не повод за безпокойство.
Изненадана съм че за 1 седмица може да спадне толкова тсх.

# 478
Дори и да е спаднал не е сигурно, че другата седмица няма да е друго. Първо ТСХ е чувствителен показател, второ при започване на хормон или промяна на доза винаги се прави изследване след поне 40-45 дни, защото едва тогава е сигурно, че този резултат е траен.

# 479
Момичета, а вие от какви храни се въздържате? Какво ядете? Къде мога да видя някакви рецепти, защото наистина не знам какво да ям и стоя гладна. 😀😀

Общи условия

Активация на акаунт