Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 78

• 29 327
  • 735
  •   1
Отговори
# 555
Не знаех, че протеините се превръщат в мазнини.

Препоръчителната дневна доза протеин, всъщност, е доста висока. Съмнява ме да я надвишаваш. Simple Smile Аз поне въобще не успявам.

# 556
Със сигурност и аз не успявам, а и хич не ми се иска да спирам протеина.Не знам дали си внуших, но мисля, че ми помага срещу косопад и се страхувам да го спра, че повече от три години живеех в ужас с него.

# 557
Ами, пий си го, защо не. Simple Smile И аз приемам протеин на прах ежедневно, само че моят е телешки или морски. Ти защо си се спряла на този от грах? Чела съм, че за жалост, той не е достатъчно пълноценен.
Според мен, няма как напълняването да е от него.

# 558
Мибобо, благодаря ти.
Според теб какво да правя този кортизол?
Четох, че като е нисък, е трудно почването на хормон.
Почвам да се плаша от пиенето на нови лекарства, че не знам как ще ми се отрази, щом от аспирина взе да ми е кофти ...🙄
Мисля за витамин Б5🤔
И косата много взе да ми пада от месец някъде, направо ме е страх да я пипна.
Дали да пусна железен панел, или не е от него?

# 559
Гърненце, започнах растителен протеин, защото спрях млечни преди три години.Не съм сигурна дали в останалите протеини няма лактоза или казеин.

# 560
gyga и аз не мисля, че пълнееш от протеина. Това за мазнините е по-скоро в посока влошен липиден профил не качване на кг.

Леми за ниския кортизол колкото съм чела, Александра казва, че причината може да е точно хипофункцията и ако е от нея, тя като се оправи и кортизола се вдига. Иначе да, трудно се започва хормон с много, много малки дози и стъпки за качване. Ами пробвай В5 и аз него знам за кортизол, вземаха се по-големи дози по спомен.
Иначе си провери желязото и да не е заради косата, важно ти е да е добро.

# 561
  • София
Леми, съболезнования и от мен. Задължително си провери и железния панел заради косопада, но той може и да е комбинация от неща, вкл. от стреса, който си преживяла псоелдните месеци. За ниския кортизол Недялков ами беше изписала терапия с добавка по схема, много добре ми се отрази това. Сега след 2 години не знам как е положението, все се каня да проверя, но ми е трудно тълкуването, а при нея вече не мога да се уредя да отида.

# 562
Гърненце, започнах растителен протеин, защото спрях млечни преди три години.Не съм сигурна дали в останалите протеини няма лактоза или казеин.
Лактоза има, но доколкото съм се информирала, е в толкова малки количества, че е невъзможно да прави проблеми. На единия от протеините ми (изолат) пише, че е подходящ и за хора с лактозна непоносимост. Аз съм с такава и е факт, че не съм усетила негативни ефекти от приема на протеин. Simple Smile

Леми, съболезнования! Flowers Rose

# 563
Леми, съболезнования и от мен! Моята майка почина преди 8 години и половина, знам колко е тежко. Преодолява се, но началото наистина е трудно, така че давай полека - без големи планове и "резки движения". Първата година е най-трудна, после човек започва да се справя по-добре.

# 564
Леми, съболезнования и от мен...Това ми напомни, че преди 25години, когато почина моята майка, аз бях на 21 и тогава за пръв път в живота си преживях ужасен епизод на косопад, но никаква възможност нямах да му обърна внимание.Още учех в университета, имах бебе на годинка, мъжът ми пътуваше, беше ужасно... Косата се възстанови без мое участие, за разлика от сега.

Гърненце, какъв е твоя протеин?Може ли линк или снимка?

# 565
Леми, съболезнования за майка ти...тежка загуба е, знам как се чувстваш. Hug
Липомезин някой пил ли е, че му се чудя. Пролетта ендото ми беше дала Профихол, сега го смени. И като съм махнала тестеното  , картофите и ориза, като че има резултат с килата надолу, но инсулина от 14 стана 19 за шест месеца. Чудя се как така.

# 566
Леми, съболезнования.
Ниския кортизол най-често е знак за умора на надбъбречните жлези. Или по-научно казано нарушение в комуникацията между хипофизата, хипоталамус и надбъбречните. Получава се от хроничен стрес ( емоционален, възпаление, липса на сън, не балансирана кръвна захар) .... И голяма част от хората с Хашимото имат и този проблем.
При хроничен стрес има различни етапи на изтощението: първоначално кортизола е висок, после променлив като увеселително влакче, накрая е нисък. Но уж всичко е обратимо.
Ти в слюнка ли го изследва или в кръв?

# 567
Гърненце, какъв е твоя протеин?Може ли линк или снимка?
Аз пия различни, честно казано, като по някой път повтарям. Досега съм пробвала изолатите на "Allmax", "Biochem", "California Gold Nutrition" и "NOW Foods". Само тези на "NOW" ми правиха проблеми със стомашно-чревния тракт, нямам представа защо.
Все пак, опитай сама за себе си дали ти понасят добре. Simple Smile Важно е продуктът да се води "изолат", защото той се приема много по-лесно от организма.

Момичета, благодаря ви за информацията. Simple Smile Не знаех, че B5 помага за нормализиране на кортизола; определено ще опитам да приемам за известно време.

# 568
На мен протеини все не ми достигат. Не обичам месо, ям го насила, просто не мога. Опитвам се да наваксвам със сирене, скир, яйца, кисело мляко.  Когато съм под стрес мога да не ям цял ден, нямам апетит. Трябва тогава да се тъпча насила, а не мога.
Как се дозират тези протеини на прах?

Б5 в каква доза се пие и колко пъти дневно при нисък кортизол.

# 569
Здравейте, посетих ендокринолог поради оплаквания (главоболие, слабост, постоянна умора, треперене и др.) Резултата от изследванията е: TSH - 2.89 , FT3 - 4.96, FT4 - 15.14pmol/L.  ТАТ и Мат завишени. Anti-tg - 260.70, anti tpo - 111.80IU/ml
Какво ще кажете за тези резултати? Защото лекарката ми предписа само селен за 3 месеца. Но оттогава вече около 3-4 месеца поддържам постоянна Т от 37.2 Възможно ли е  да я поддържам  от автоимунното или да търся на друго място причината? Ще съм благодарна на мнение 🤗

Общи условия

Активация на акаунт