Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 78

• 29 369
  • 735
  •   1
Отговори
# 540
Момичета,
Чета, чета, но все пак да попитам какво мислите за тези резултати? От МАТ е ясно, че имам Хашимото.
При това fT4 на долна граница препоръчително ли е започване на хормон? Благодаря на всеки, който се отзове!

Според всички хормони трябва да започнеш хормон. ТСХ ти е над 2, Т3 ти е под средата, Т4 на долна граница.

Както е казала Буболина провери се за дефицити - желязо, Д и В12.

# 541
Благодаря, Буболина и mibobo! Потвърдихте съмненията ми за хипофункция. Имам доста от симптомите.
Еутир0кс може ли да се вземе свободно от аптеките?

Вчера ме прегледаха на ехограф и погледнаха само TSH. Нямало как оплакванията ми да са свързани с щитовидната.Назначиха обременяване с глюкоза (двукратно). Сега се чудя дали да го правя това изследване. Със сигурност ще пусна Вит. D, B12 и желязо.

# 542
Ако решиш да правиш обременяване, то направи го трикратно и нека изследват и глюкоза и инсулин! 
Винаги трябва да се проверяват и двете, особено пък щом се прави обременяване, тъй като е изследване което натоварва организма и се прави рядко.

На мен никога не са ми искали рецепта за хормона, но съм чувала, че рядко някъде може да се случи.

# 543
  • На брега на реката
Вземи си Еутирокс 25 мкг и започни с половинка сутрин, 1 час преди храна и кафе. Аз го пия през нощта.
Така десетина дни и ако всичко е наред, може да започнеш цяло хапче. След 40-45 дни контрола и тогава ще се прецени.
Като гредам обаче стойностите,  няма да е достатъчно, но се вдига плавно и след контрола.

# 544
Искат рецепта за Еутирокс напоследък, да. Ако намериш ендокринолог, който да даде рецепта, искай да е дългосрочна, та поне още няколко месеца да можеш да се снабдяваш.

# 545
Аз ходя в малките аптеки и не ми искат рецепта. Ако се случи да ме попитат - имам рецепта, но не е в мен.

# 546
Благодаря на всички за отговорите и съветите! Заемам се с допълнителните изследвания и ще действам.

# 547
Да, благодаря ви, вярно че го имаше този момент отслабването и изследванията.
mibobo, да, засилила съм месото и яйцата, и тази пикочна киселина малко ме притеснява че е височка.
Б12 съм изследвала преди години, но тогава шест месеца преди това бях пила уримил и милгама n, и ми беше доста над нормата.
Може би трябва да го проверя отново.
А трябва ли да пусна железен панел според вас, или нещо, друго във връзка с този повишен МСV?
mibobo, казваш че някъде май месец си била задълбала в хипо, хормона не ти е бил достатъчен ли?
Може да си писала, но съм пропуснала или забравила.

Lemy,  какво стана с Липомезина, имаш ли резултат? Днес ми изписа ендото и на мен, та му се чудя. Статини ли е това или не в крайна сметка?

# 548
Здравейте!
След посещение на ендокринолог във връзка с проследяване на възел на ЩЖ се оказах с ИР. Изписан ми е Глюкофаж ХР 1000 – 1т. на ден.
Относно хормоните на ЩЖ - според ендото са ок, това било моментно състояние. Обаче като чета в инернет май изобщо не са ок. От симптомите за хипо на първа страница повечето си ги имам.

Може ли мнение и съвети, благодаря предварително!

Скрит текст:

# 549
Ето това вече е безобразие! При поднормен Т4 (който жлезата произвежда) и Т3 почти на долна граница и за "лекаря" всичко е ок.
В хипофункция си и ти трябва прием на хормон! Отиди на друг лекар.

# 550
Здравейте! Аз днес бях на ендокринолог. На ехограф всичко с жлезата е окей. Не ми изписа лекарства, а само Селен. Аз обаче първо ще го изследвам и тогава ще го пия, ако има нужда. Не ми назначи хран.режим, само да избягвам зеле, карфиол и броколи. След 3 до 6 месеца ще пускам изследвания и пак ще ходя.

# 551
  • Русе
Здравейте, момичета!
Бихте ли дали мнение за тези резултати? Направих изследвания заради изменения на щитовидната жлеза при ехография. Имам и симптоми /треперене, изпотяване, косопад.../. Май и със захарта нещата не са много добре...
Благодаря предварително!

# 552
Вълничке, не съм го пила. Вчера пуснах изследвания, 4 месеца след началото на диетата. Междувременно майка ми почина септември, и ми е голяма мъка, то и преди това де, за това и взех да вдигам захарта. Междувременно тогава май изкарах и ковид, та нещата съвсем се омазаха, почнах да вдигам кръвно, пулс, една сутрин припаднах.
Холестерола още се е влошил, юли беше 7, според кардиоложката заради нисковъглехидратното ми хранене, с повече животински храни. Да съм яла повече зеленчуци, боб, ориз, картофи. Викам - ами захарта...ами сложно било в такива случаи.
Май е време да стягам Зоната.
Та, последния път лятото пих три или четири вечери Липомезин, и толкова нощи не можах да спя, и някак си внуших, че е заради него.
След като отказах да ми изпише статини, кардиоложката ми даде да пробвам някаква друга добавка, пак с ориз и черен чесън.
Това ми пуснаха, кортизола май ми е нисък:
Скрит текст:

Има ли някой като мен, на който да му става кофти след прием на 100 мг аспирин вечер 🤔
Изписаха ми го заради Ковида, обаче час-два след него силите ми изчезват, и ми става едно омаломощено и заспало, та ми го смениха с Тромбекс 🙄
Идея си нямам какво е това, и дали да го пия. 🤔

Последна редакция: пт, 08 ное 2024, 17:39 от Lemy

# 553
Леми съболезнования Sad , да почива в мир!

Тромбекса е да не се образуват тромби, те затова са ти били изписали и Аспирина да разрежда кръвта, въпреки че димера ти е добър мисля, защо ти дават разреждащо. Холестеролът е възможно да е от храненето,  приема на повече белтъци от дневната нужда накрая се превръщат в мазнини. И пикочната ти киселина отива към горна граница вероятно пак от храненето, обаче пък триглицеридите ти са супер. Ох, тази Зона много сложно ми звучи, колко пъти я гледам.

Да, кортизола ти е нисък.

# 554
Не знаех, че протеините се превръщат в мазнини.Всеки ден от няколко месеца взимам растителен протеин на прах.Възможно ли е това да е част от причината да дебелея въпреки подобряването на ЩХ след приема на Т4?

Общи условия

Активация на акаунт