Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 78

• 31 178
  • 735
  •   1
Отговори
# 390
Аз пия 4 пъти на ден Т3 по 3 мкгр.

# 391
  • София
Т3 го пия на по 1.4 (четвъртинка) - сутрин заедно с Тирозината една, по обяд още една, следобяд или ако забравя вечер като се прибера още една. Слагам подезично докато се стопи.

# 392
Здравейте! Обръщам се към вас със следния въпрос:
Има ли сред вас момичета, които въпреки пиенето на хормон, ТСХ не иска да пада под 2?
Имам Хашимото, което преди години случайно на ехограф ми откри д-р Георгиев в Пловдив. Тогава ми каза, че няма нужда да пия хормон, тъй като ТСХ е в референтни граници, а и не планирах бременност. Преди две години години обаче се омъжих и решихме да вкараме хормона под 2, за да стартираме опитите за бременност. Когато започнах с Еутирокс 0,25, ТСХ беше около 3. През тези две години съм пила и Л-Тироксин, като вдигахме дозите на 0,50 и на 0,75. За голямо мое учудване, ТСХ нито веднъж не падна под 2, а напротив - имаше месеци, в които беше 4, в други 6. Лабораторията винаги е една и съща - Бодимед, като съм справила справки и в Рамус, и в Лина. След тази неуспешна поредица от прием на Еутирокс и Л-Тироксин, преди повече от месец стартирахме с Акутирокс 0,75. За моя голяма изненада, днес резултатът отново е същият, както и докато бях на Еутирокс 0,75, а именно 3.90. Това силно ме тревожи и обезкуражава. Нямам никакви симптоми на Хашимото, още отпреди да започна да пия хормона, а около 20 дни след стартирането на Акутирокс изгубих съня си, чувствам се страшно напрегната и тревожна, като на всичкото отгоре имам и необичайно целодневно главоболие. Преди да си направя днес изследването, бях сигурна, че ТСХ сигурно е паднал много под 2, но не. От утре спирам да пия Акутирокс, защото не мога да работя и да функционирам с тези физически симптоми, които реших че имам от него.
Моля ви, момичета, споделете нещо по темата. Благодаря!

# 393
Какви са стойностите на Т4 и Т3, това са щитовидните хормони и те са важните, ТСХ е хипофизен хормон! Има случаи в които те са с добри стойности, но ТСХ е висок поради друга причина и ако вземате хормон, може да се предозирате и от това да не се чувствате добре... Също така понякога е и до препарат, понякога зависи и с каква доза започвате, много са нещата, но пак се връщам на първия ми въпрос - Какви са Т4 и Т3?

# 394
Какви са стойностите на Т4 и Т3, това са щитовидните хормони и те са важните, ТСХ е хипофизен хормон! Има случаи в които те са с добри стойности, но ТСХ е висок поради друга причина и ако вземате хормон, може да се предозирате и от това да не се чувствате добре... Също така понякога е и до препарат, понякога зависи и с каква доза започвате, много са нещата, но пак се връщам на първия ми въпрос - Какви са Т4 и Т3?

Моя грешка, забравих да приложа резултатите.

# 395
Радина, определено си в хипофункция. Аз докато не вдигнах хормоните до оптимални стойности също бях напрегната, с главоболие и не можех да спя.

# 396
Радина, определено си в хипофункция. Аз докато не вдигнах хормоните до оптимални стойности също бях напрегната, с главоболие и не можех да спя.

Благодаря за бързия отговор, но тези симптоми са едва от 20 дни, 20 дни след стартиране на течния препарат. Имам отличен сън всяка вечер от 10 до 7, нямам главоболие, а още по-малко съм била напрегната. Славя се като много спокоен и уравновесен човек. Затова сега усещам тези симптоми като чужди от мен и ги отдавам на смяната на Еутирокс с Акутирокс.

# 397
Дозата на акутирокса ти е достатъчна (фт4 е супер). Конверсията ти е лоша, а от там и фт3. Затова и тсх е завишено. Провери се за дефицити на желязо, вит Д и Б12. Ако има, наваксай ги. Пробвай с хранителен режим да оправиш конверсията. Ако нищо не помага, идва включнането на т3 в терапията.

# 398
Момичета, дали някой скоро е ходил на преглед при доц Шинков и ако може ориентировъчна цена на преглед? Дали се спазват часовете?

# 399
Здравейте,може ли някой по-запознат да коментира тези резултати? Знам,че имам хашимото и TSH е в референции стойности,но има и оптимални, с които не съм запозната! Пия еутирокс по половинка от 0.25 мг, а събота и неделя по цяло хапче. От няколко дни съм с фарингит и пия антибиотик,но също така усещам болка и стягане в или около жлезата,може ли да е засегната от фарингита? Да търся ли доктор или да изчакам докато свърши антибиотика? Благодаря на отзовалите се!

# 400
Хипофункция имаш, Бонита! На твое място бих почнала да пия всеки ден цяло хапче.
Фт3 е добре, но Фт4 е доста ниско. ТСХ е добре да е под 2, но не се гледа еднолично.

# 401
Благодаря! А болката в жлезата на какво може да се дължи?
Хипофункция имаш, Бонита! На твое място бих почнала да пия всеки ден цяло хапче.

# 402
Вероятно защото жлезата се мъчи да навакса, но нека по-запознатите от мен да се изкажат. При мен това е един от симптомите, които показват, че е време да вдигам дозата.

# 403
Здравейте, прекрасни дами! След преглед при ендокринолог, той ви назначи изследвания и излезна това:

Бихте ли споделили мнение? Нямам опит с тези неща, дори сама реших да отида на преглед.

# 404
Бонита, в момента сте болна и на антибиотик, изобщо не разбирам защо сте пускали изследвания. Според мен е напълно възможно всички оплаквания да са ви от фарингита. Аз не бих правила корекция на хормона в момента. Излекувайте се първо.

Общи условия

Активация на акаунт