Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 78

• 31 164
  • 735
  •   1
Отговори
# 435
А причината, че жлезата вече е увредена, защото вече процеса е вървял някое време и не можем да се върнем наобратно, не е ли смислена? Колкото и да се опитвме да свалим антителата, то вече жлезата не произвежда каквото е нужно и е по-добре да компенсираме, че да не товарим всички други органи... Така си мисля аз. Ако сте намерили начин увредената жлеза да я оправим, давайте рецептата Hands V

# 436
Автоимунните заболявания до голяма степен са загадка за науката все още. За мен лично най-доброто, което можем да направим за себе си, е да не държим организма си в дефицит на нещо необходимо. Това все едно човек с диабет тип 1 да каже, че не си иска инсулина, щото бил химия. Ми... добре... Ама организмът като не го произвежда, откъде да дойде?

Проблемът с хипофункцията е, че масово ендокринолозите не изписват нужния хормон в достатъчна доза, а не че прекаляват с него. Чак е иронично на фона на масовата ненужна употреба на антибиотици и на "вълшебни" хранителни добавки.

# 437
  • Варна
И аз пия л-глутамин, имам също и аз NAC, Alpha-lipoic aicd, HCL, ензими и подобни.. и разбира се, вит D, магнезий, витамин С също, омега.. понякога цинк, селен, ама тях ги тествам, не ги пия просто ей така. Цинк пия като ще се разболявам също.

# 438
  • София
А причината, че жлезата вече е увредена, защото вече процеса е вървял някое време и не можем да се върнем наобратно, не е ли смислена? Колкото и да се опитвме да свалим антителата, то вече жлезата не произвежда каквото е нужно и е по-добре да компенсираме, че да не товарим всички други органи... Така си мисля аз. Ако сте намерили начин увредената жлеза да я оправим, давайте рецептата Hands V
Аз нямам рецепта ако визирате моят коментар. Но не всеки има нужда от хормон тъй като не всеки е с хипо или хипер функция.

# 439
  • София
От 2дни се ровя в интернет и масово хората говорят много негативно и отчайващо за Хашимото. Един вид не мога да съм слаба, болна съм, пия хапчета и животът е ужасен....

Е, хайде сега, чак толкова. Може и да си слаба, пиеш си хапчетата, следиш се и няма да си болна (то ако не е едно, ще имаш друго, аз човек абсолютно без никаква болежка не познавам) и животът може да е прекрасен, както си го направиш. Я горе главата.

# 440
От 2дни се ровя в интернет и масово хората говорят много негативно и отчайващо за Хашимото. Един вид не мога да съм слаба, болна съм, пия хапчета и животът е ужасен....

Ами престани да се ровиш тогава! Аз съм с това заболяване от 15 годишна...явно е трябвало да съм в лудница до сега, не съм забелязала чак толкова да ми е ужасен живота а съм вече на 40+. Синът ми е така от 8 годишен, вече на 15г не мисля, че му е толкова ужасен живота. До преди да забременея бях толкова слаба, че ми стояха дрехите като на закачалка и никога не съм се приемала за "болна"

Момичета, които пиете Л-глутамин, кой точно вземате и в каква доза?

......... Не виждам лошо в хапчетата стига да сме наясно защо се пият не просто, защото лекарят така е казал.

Повечето тук в темата знаем защо ги пием. Ако се запознаеш добре със заболяването ще си наясно и ти защо се пият. Това е хормонозаместителна терапия, щом органът ти не произвежда достатъчно хормон има два варианта  или му даваш отвън нужното за да живееш нормално, защото от това има последствия за целия организъм, или ако можеш правиш нещо да заработи добре този орган и да произвежда достатъчно. Само че, често последното не е винаги възможно, особено ако жлезата е увредена, или ако е под атака на антитела...

# 441
При най-малкото дразнене в гърлото веднага щитовидната ми реагира, то и благодарение точно на честите гнойни ангини като дете съм и с увредена ЩЖ

# 442
Много ви благодаря, момичета за позитивните коментари! Имам нужда от тях, защото не бях готова и с това да се сблъскам, то ето, трябвало е, ами щом Господ го е дал, ще го нося и така. 😀

# 443
Мибобо, този пия аз - https://naturalfactors.bg/218-l-glutamin-mikroniziran-5-g.html?g … AYAiAAEgKCK_D_BwE

Една мерителна лъжичка, т.е. 5 гр.
Пие се на гладно. Аз го пия сутрин.

# 444
Мерси, ще си взема и аз. Искам и на сина ми да давам, но не знам за него подходящо ли е, въпреки че той на 15г и 50кг си е почти възрастен Grinning

# 445
Абе, хора, които пиете ензими, какъв ефект виждате? Аз пийна ли ензим, ме хваща стабилен запек. И си мисля само аз ли нещо съм крива. Какви ли не ензими съм пробвала, ефектът е един и същ.

Мибобо, може да му даваш, но до 3 гр. За заздравяване на червата се пие на гладно. Понякога може да има дискомфорт. Не редовно, но ми се е случвало да ми се сгади на гладно. Аз пия на Now и Jarrows

# 446
Мерси Бонго, така ще направя, ще му давам 2-3гр.

Аз тези дни изпитвайки моя син по биология си попрочетох 1-2 пъти урока за храносмилателна система, та ги научих хубаво тези ензими точно кой за какво е Grinning , както и какви са нормите за прием на белтъци, въглехидрати и мазнини на кг тегло и разбрах, че трябва да си хапвам 1000гр въглехидрат Stuck Out Tongue Winking Eye

# 447
  • София

Ами престани да се ровиш тогава! Аз съм с това заболяване от 15 годишна...явно е трябвало да съм в лудница до сега, не съм забелязала чак толкова да ми е ужасен живота а съм вече на 40+. Синът ми е така от 8 годишен, вече на 15г не мисля, че му е толкова ужасен живота. До преди да забременея бях толкова слаба, че ми стояха дрехите като на закачалка и никога не съм се приемала за "болна"

Момичета, които пиете Л-глутамин, кой точно вземате и в каква доза?

......... Не виждам лошо в хапчетата стига да сме наясно защо се пият не просто, защото лекарят така е казал.

Повечето тук в темата знаем защо ги пием. Ако се запознаеш добре със заболяването ще си наясно и ти защо се пият. Това е хормонозаместителна терапия, щом органът ти не произвежда достатъчно хормон има два варианта  или му даваш отвън нужното за да живееш нормално, защото от това има последствия за целия организъм, или ако можеш правиш нещо да заработи добре този орган и да произвежда достатъчно. Само че, често последното не е винаги възможно, особено ако жлезата е увредена, или ако е под атака на антитела...

Запознала съм се, благодаря. А какво общо има хормона с отслабването при вас?

# 448
Мибобо, ти ме застреря с тия 1000 гр. Да не е някаква правописна грешка? Това няма изяждане и освен това се равнява на 4000 ккал.

I.R., щитовидната освен терморегулацията, движи и метаболизма в частта отслабване/дебелеене. Ако нивата на фт3 (особено) и фт4 са както трябва, човек не трябва да дебелее, респективно да му е студено, да му е суха кожата, да е подпухнал и т.н.

# 449
I.R. споменах отслабването, защото дамата по горе на която отговарям беше писала, че е чела, че никога няма да бъде слаба едва ли не. Затова го казах, че не е задължително да си пълен като си с Хашимото. Да по презумпция при хипофункция метаболизма се забавя и се очаква това, но не всички са така. Иначе при някои хора хормона действа и в тази посока, т.е. след като го започнат отслабват известно количество кг, щом подобрят функцията.

Бонго хаха ами не знам сметнах набързо, да не съм сбъркала...ама ето снимах, пише си 15гр/кг . За белтъците и мазнините беше 1-1,5гр, освен да е грешка наистина
Скрит текст:

Последна редакция: пн, 28 окт 2024, 18:24 от mibobo

Общи условия

Активация на акаунт